Serviciul media pan-ortodox Ancient Faith Ministries anunță începerea realizării de filme originale, oferite spre vizionare gratis sau la prețuri simbolice

Ancient Faith Ministries – un serviciu media pan-ortodox și un departament al Arhiepiscopiei Antiohiene Creștin-Ortodoxe din America de Nord – începe să realizeze producții video de înaltă calitate, se arată în secțiunea „Ancient Faith Films”a site-ului. Potrivit anunțului, este vorba de filme originale, care abordează o varietate de teme, precum și de înregistrări video ale unor seminarii și simpozioane. O susținere financiară din partea urmăritorilor, pentru acoperirea costurilor acestor producții, va face posibilă continuarea lor. Ancient Faith Films va depune toate eforturile pentru ca acestea să rămână gratuite, dar unele dintre ele pot presupune o taxă de descărcare foarte modestă, care să ajute la acoperirea cheltuielilor. Vedeți aici cum puteți dona.

Filmul „New Men” prezintă un an din viața unei mănăstiri ortodoxe rusești din zona rurală a Virginiei de Vest.

Amplasată într-o zonă retrasă a Comitatului Wayne, Mănăstirea Sfânta Cruce („Holy Cross Hermitage”) numără 25 de călugări, majoritatea americani convertiți, care urmează o tradiție monahală veche de 1.700 de ani. Derulat pe parcursul unui an bisericesc, filmul conturează o imagine a vieții la Holy Cross, într-un decor impresionant al naturii și schimbărilor sezoniere.

În timp ce obștea se pregătește pentru Paști, cea mai importantă sărbătoare ortodoxă, fratele Justin meditează asupra călătoriei sale spre Ortodoxie și asupra apropiatelor sale jurăminte definitive. Reflecțiile viitorului călugăr asupra renunțării la identitățile anterioare în favoarea unei vieți noi, de ascetism și rugăciune, sunt împletite cu momente mai puțin cunoscute din munca și rugăciunea zilnică a obștii. Filmul culminează cu ceremonia de tundere în monahism a fratelui Justin, în cadrul căreia primește un nou nume și face jurământul de a trăi în mănăstire până la moarte.

Ancient&Marvelous (Străvechi și minunat)
Viața părintelui Nicola Yanney

Descoperiți povestea părintelui Nicola Yanney care, în 1892, și-a părăsit casa din zona de câmpie a Libanului în căutarea unei vieți mai bune. O tragedie personală și o vizită neașteptată la miezul nopții din partea cuiva care avea să devină sfânt i-au schimbat cursul vieții. Ascultând chemarea lui Dumnezeu, a devenit preot misionar pentru mii de enoriași din ținuturile agricole ale Nebraskăi, dar nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *