De-a democrația

O vreme m-am întrebat și eu de ce toate restricțiile propuse de CNSU se aprobă întocmai și imediat de către Guvern, de ce nu mai există Parlament, de ce nu mai există dezbatere, cum de totul se votează cu unanimitate la Comitet – întrebări de copil tâmpit care a făcut școala pe vremea educației pentru democrație. Iată misterul: Florin Cîțu e și șeful CNSU și șeful Guvernului. CNSU propune restricții joi seară și Guvernul le aprobă vineri dimineață. Ambele hotărâri sunt semnate, normal, de același Florin Cîțu. Și le dă cu mâna stângă și și le aprobă cu mâna dreaptă, probabil. La dictarea lui Arafat, că doar nu-l credeți pe Cîțu în stare să compună texte așa-zis legislative… IAR ĂSTA E MOTIVUL PENTRU CARE NICIODATĂ NU EXISTĂ DEZBATERI, AMENDAMENTE, REVENIRI – totul trece ca rapidul prin gară. Inclusiv și mai ales prelungirea la infinit a stării de alertă, chiar și pe caniculă, că doar guturaiul stă la pândă în august mai ceva ca-n decembrie. Iată motivul pentru care ne vom afunda din rău în mai rău: ăștia conduc țara din debara. Cămăruța aia cu ifose de Comitet în care încap doar câteva persoane și toate gândesc la fel, votează la fel și rezolvă treaba. Cele 3 puteri în stat nu prea mai există – mai ales cea Legislativă. Avem doar Executivul, care singur își propune și singur își adoptă „legi”, prin ordonanță. Iar restul, mucles, că democrația e costisitoare sub imperiul urgenței. Avem de „salvat” vieți, nu de pierdut vremea cu „formalități” desuete!


PS: Mai știe cineva cum a încercat Arafat să-și dea singur o prevedere cum că hotărârile CNSU devin aplicabile de la data emiterii, nu de la data publicării în Monitorul Oficial, pentru că diferența de timp poate costa vieți în starea excepțională? Cum spuneam: n-avem timp să mimăm democrația. Să se aplice de-în-da-tă, altfel ne ia mama covrigului!


PS2: Zorii acestei demențe au apărut cu mult timp în urmă, cam pe vremea când nimeni n-a mai stat să se întrebe de ce se trec prin ordonanță de urgență chestiuni care necesitau dezbatere și lege în Parlament, și de ce Guvernul nu mai stă să justifice urgența care a stat în spatele ordonanțelor de urgență! Și Carol al II-lea conducea prin decrete-legi, dar toată lumea e de acord că aia a fost dictatura carlistă. Acuma ce e?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *