Testul Patrocle și prezumția de bolnav asimptomatic – de Anca Radu

DAR CE SUNT ACESTE GRIURI ÎN CARE ÎNCAPE O DICTATURĂ ÎNTREAGĂ?

Discursul gri este foarte popular, atrage audiență bogată, deservește slăbiciunile maselor, e confortabil, unde te găsește, acolo te lasă, nu pleacă nimeni de lângă tine, nu pierzi prieteni sau colaboratori, nu deranjezi nici autoritățile abuzive, este un “lounge” intelectual şi moral extraordinar! Însă de mirosit, miroase ca dracu’, ca s-o spunem cinstit.

Dar haideți să ne lămurim care sunt griurile vremurilor şi cine are demnitatea atât de laxă încât să se îngroape-n ele.

Am afirmat în repetate rânduri că întreaga dictatură sanitară stă în doi piloni: “TESTELE” şi acceptarea conceptului de “ASIMPTOMATIC”. Iar la nivel de marketing avem lenjeria intimă facială, ca să nu uităm de ce ne “testăm” şi “variantele”, botezate după toate regulile denumirii de produse, ca să întreținem “pericolul” viu şi să ştim pentru ce ne pierdem libertatea redenumind detenția “carantină”.

Întrebuinţând aceste concepte inventate, fără absolut nicio legătură cu sfera medicală (decât dacă țineţi neapărat să le luăm în calcul pentru a le pune un diagnostic autorilor), nu faceți decât să validați dictatura instaurată în baza lor.

Oricât aţi încerca să formulați argumente complexe, fie medicale, fie juridice, împotriva regimului dictatorial, dacă discursul vostru este construit pe terminologia ineptă fără de care nimeni nu ar fi putut vreodată să ne suspende drepturile şi libertăţile, aţi pierdut înainte să începeţi lupta.

Este ca şi cum ţi-ai înfăşura lanțul tot mai strâns în jurul gâtului, urlând în paralel “Ajutor!” – ajutor de la cine? Lasă lanţul ăla din mână!

Nu vrem dictatură, dar vrem “SĂ SE testeze _ [introduceţi categoria/contextul]” – păi ASTA ESTE TOATĂ DICTATURA! Şi relevante sunt două aspecte:

  1. Între câinii mirositori de Covizi, de care ne-am oripilat în grup când au fost duşi în aeroport să facă „triajul epidemiologic” şi “testele Pepsi+” (adică jucăriile alea care dau pozitiv la Pepsi) nu este nicio diferență. De câte ori vă “testați”, imaginați-vă că vă adulmecă Patrocle şi dacă dă din coadă, s-a zis cu libertatea voastră, marş în carantină! Iată, deci, că putem să-i spunem şi “testul Patrocle”, nu doar “testul Pepsi+”, avem atâtea posibilităţi de a formula adevărul expunând minciuna!

Iar eticheta de “asimptomatic” vine ca un premiu pentru acceptarea “testului Patrocle” – oare chiar nu mai ştiţi să vă simțiți sănătoşi? (Nu reiau acum ceea ce am scris deja în articolul intitulat „Veșnică incubație„, dar titlul vorbește de la sine.)

  1. Formularea “SĂ SE…” este în sine sinteza dictaturii sanitare – este o viroză cu mortalitate comparabilă cu a gripei tradiționale, de ce “SĂ SE…” orice?! Vreţi să vă “testaţi”? N-aveţi decât! De 546745 de ori pe zi, din partea noastră! Însă caracterul general și obligatoriu dă toată esența dictaturii. Să aştepţi oameni perfect sănătoşi în diferite “puncte strategice”, ba pe la graniţă, ba pe la alte intrări şi ieşiri, să le aplici o procedură prin care să marchezi prezumţia de pericol social nu este nimic altceva decât o formă de exercitare a celei mai sinistre dictaturi inventate vreodată.

Când cereți „măsuri reale” din partea autorităților, ca să vă ferească de secreții nazale, cereți dictatură și asta ne face definitiv incompatibili.
Aşadar, mie degeaba îmi spuneţi că aveţi “opinii diferite” când folosiţi aceste concepte, dar că în esenţă sunteţi de partea dreaptă a luptei pentru libertate – nu, nu sunteţi, sunteţi foarte, foarte departe de orice demers pentru libertate câtă vreme nu pricepeţi că utilizarea limbajului “de specialitate” al abuzatorilor noştri FACE IMPOSIILĂ ÎNCETAREA DICTATURII SANITARE. Nu improbabilă, nu greu de atins, ci imposibilă! Dacă există “teste”, dacă există “asimptomatici”, atunci există şi carantină, există şi certificate naziste, există şi interdicţia de a munci, şi interdicţia de a te mişca, şi pretextul perfect pentru vaccinare la infinit cu un şir nesfârşit de doze devenite rând pe rând obligatorii, ca fiind noua “schemă completă”. Și vor veni și lagărele într-o formă sau alta.

Ori terminaţi cu “testele” şi cu “asimptomaticii”, ori aţi terminat-o cu libertatea, griurile voastre favorite sunt o dictatură neagră ca noaptea.
De aceea vă spun mereu, chiar dacă suntem împreună, nu suntem la fel. Şi, de data asta, trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.