Polonezii, sfătuiți de Guvern să adune crengi din pădure pentru a avea cu ce se încălzi în locul gazului rusesc, pe fondul crizei economice cauzate de războiul ruso-ucrainean

Autoritățile poloneze le-au amintit vineri cetățenilor că pot să-și procure lemne de foc din păduri pentru a se încălzi, în contextul creșterii costurilor la energie în această țară, informează Euronews.

Guvernul a declarat că ia măsuri pentru a înlesni aprovizionarea oamenilor cu lemne pentru foc, într-o pretinsă încercare de a atenua presiunea creată de facturile la energie tot mai mari și de deficitul de cărbune.

„Cu acordul pădurarilor, se pot, oricând, aduna crengi pentru foc”, a declarat ministrul adjunct pentru Climă și Energie, Edward Siarka.

Vorbind la postul polonez de televiziune Polsat, purtătorul de cuvânt pentru Pădurile de Stat, Michał Gzowski, le-a reamintit celor care doresc să adune lemne că trebuie să obțină mai întâi aprobarea unității forestiere locale.

„Este de ajuns și numai un apel telefonic”, a spus el, adăugând că oamenilor li se permite doar să ia crengi căzute pe jos, nu și să taie copaci.

Guvernul premierului Mateusz Morawiecki dă vina pe „Putinflacja” – „Putinflație” pentru creșterea explozivă a prețurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *