Proiectul de lege privind sistemul integral al situațiilor de criză concentrează puterea în mâna câtorva oameni. CSAT va putea să facă ce vrea printr-o hotărâre secretă, care nouă nu ne va fi adusă la cunoștință și nu o vom putea ataca. Asta înseamnă dictatură. Opinia avocatei Elena Radu

Va mai aduceți aminte când, în timpul stării de alertă, au ieșit niște deștepți să susțină ca parlamentarii care nu se vaccinează să nu mai aibă drept de vot?

Eh, prin proiectul de lege privind sistemul integral al situațiilor de criză, își creaza cadrul legal ca să poată sa introducă chiar astfel de măsuri.

Creează un sistem de management al situațiilor de criză (criză putând fi declarata pentru orice motiv și în orice domeniu) care va fi sub CSAT.

CSAT va putea să facă ce vrea printr-o hotărâre secretă, care nouă nu ne va fi adusă la cunoștință și nu o vom putea ataca.

Modalitatea de redactare a acestui proiect de lege este extrem de alambicată și permite orice.

La fel ca în timpul stării de alertă, când invoca un articol din Legea nr 55/2020 care nu avea nicio treabă cu vreun certificat.

Nu are ce sa caute în legislația română o astfel de lege „generală” care concentrează puterea în mâna câtorva oameni.

Asta înseamnă dictatură.

Și nu este singurul proiect de lege redactat în această manieră.

Dragi parlamentari, dacă veți vota acest proiect de lege, cel cu privire la securitatea cibernetică (care este la fel de „general”) și încă vreo 2, vă veți semna singuri „condamnarea” la captivitate.

Sa va aduc aminte de câteva situații care vi s-au aplicat vouă, generate de legile pe care chiar voi le-ați votat:
-legea nr 136/2020 cu carantina și izolarea. Cu toate ca va spuneam ca va pot „scoate” din joc carantinându-vă la domiciliu nu m-ați crezut. Vă mai aduceți aminte când unul dintre voi era carantinat ilegal la domiciliu și se făcea caterincă de el la TV?
-Legea nr. 55/2020: nu mai aveați acces în sediile Parlamentului dacă nu prezentați certificatul, iar la un moment dat era cât pe ce să nu mai aveți acces dacă nu vă vaccinați. Iar asta invocându-se în HG – uri un text „inocent” pe care l-ați votat (art 5 alin2 lit c din Legea nr 55/2020).

Atașez numai câteva articole din proiectul de lege, poate înțelegeți totuși că vă veți face-o cu mâna voastră, indiferent dacă credeți că sunteți „protejați” de funcție.

Noi, ăilalți, Dumnezeu cu mila, dacă devine lege așa ceva!

Autor: Av. Elena Radu

Citiți și: PROIECTUL DE LEGE PRIVIND SECURITATEA ȘI APĂRAREA CIBERNETICĂ ÎN ROMÂNIA: O ALTĂ LEGE PENTRU INSTAURAREA TOTALITARISMULUI. PROIECTUL PRIVIND SISTEMUL INTEGRAL AL SITUAȚIILOR DE CRIZĂ NU TREBUIE DEPUS ÎN PARLAMENT, DACĂ NU VREM SĂ DEVENIM MICA RUSIE! OPINIA AVOCATEI ELENA RADU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *