Democrație, stat de drept, Constituție, drepturi si libertăți fundamentale – avocații sunt cei care ar trebui să înțeleagă cel mai bine importanța acestora, avertizează av. Elena Radu

Vineri, 17 iunie, începe Congresul Avocaților 2022. Avocata Cosmina Cerva (care este delegat la Congres din partea Baroului București) a solicitat introducerea pe ordinea de zi a Congresului Avocaților, pentru a fi adoptată, a unei Rezoluții referitoare la separația puterilor în stat, respectarea Constituției, ordinii de drept, drepturilor și libertăților fundamentale.

Prin această Rezoluție se constată derapajele celor 3 puteri în stat din România de la rolul constituțional pe care îl au și li se solicită reintrarea în matca constituțională.

Atât constatările privind derapajele, cât și solicitările pentru remedierea acestora din Rezoluție cred că reflectă ceea ce constatăm și ne dorim fiecare dintre noi.

Sper ca avocații să voteze această Rezoluție în cadrul Congresului, iar ea să fie transmisă Parlamentului României, Guvernului României, Înaltei Curți de Casație și Justiție, Consiliului Suprem al Magistraturii, Ministerului Public și Curții Constituționale a României.

Este timpul ca instituțional să se tragă un semnal că așa nu se mai poate, că ne îndreptăm spre haos generalizat și să se solicite revenirea la principiile Constituționale.
Atașez textul Rezoluției. (Av. Elena Radu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *