Planned Parenthood și-a închis ultima clinică de avorturi din statul Dakota de Sud. Guvernatoarea Kristi Noem: Ne-am rugat pentru această zi și iată că a sosit

Gigantul industriei americane a avorturilor, Planned Parenthood, și-a închis ultima clinică din Dakota de Sud, stat în care era singurul furnizor de servicii de avort, transmite LifeSiteNews.

Luni, clinica Planned Parenthood din Sioux Falls a efectuat ultimul avort înainte de a se închide, potrivit New York Times.

„Avorturile au încetat în Dakota de Sud. Ne-am rugat pentru această zi și iată că a sosit”, a scris guvernatoarea Kristi Noem pe Twitter.

„Acum, trebuie să ne concentrăm și mai mult pe sprijinirea mamelor aflate în criză (de sarcină – n.n.)”, a adăugat ea. „Puteți beneficia de ajutor. Adopția este o opțiune. Nu sunteți niciodată singure”.

În februarie, legiuitorii republicani din Dakota de Sud au blocat un proiect de lege propus de Noem care ar fi interzis avorturile după detectarea bătăilor inimii fătului.

Prin urmare, deși statul nu a interzis în mod oficial toate avorturile, închiderea ultimei clinici va transforma, practic, statul în unul fără avorturi, deoarece avortul medicamentos la domiciliu a fost interzis la începutul acestui an.

În 2020, clinica din Sioux Falls a fost închisă temporar din cauza reglementărilor COVID-19, ceea ce a dus la o scădere record a numărului de avorturi, cu doar trei efectuate în șase luni.

De la aflarea veștii privind revocarea hotărârii Roe vs. Wade de către Curtea Supremă, multe state au început să lucreze la adoptarea unor legi pro-viață sau să-și anunțe planurile de a interzice majoritatea avorturilor.

În consecință, Planned Parenthood a închis mai multe dintre clinicile sale în ultimele săptămâni, invocând probleme de personal și motive politice. Cinci dintre ele s-au închis lunea aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *