Fauci face din nou Covid după ce a urmat tratamentul cu Paxlovid de la Pfizer – medicamentul care i-a costat pe contribuabilii americani 10,5 miliarde de dolari, autorizat provizoriu în SUA, dar la fel de (in)eficient ca și serurile cu ARNm

Dr. Anthony Fauci, director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) și consilier medical principal al președintelui Biden, a declarat marți că are o revenire a simptomelor COVID-19 după ce a luat Paxlovid, pilula antivirală COVID-19 de la Pfizer, a relatat Bloomberg, citat de The Defender.

Fauci a fost testat pozitiv la COVID-19 pe 15 iunie, deși era vaccinat cu 4 doze, prezentând inițial „simptome ușoare”, potrivit NIAID.

Din cauza vârstei sale – 81 de ani – care îl punea la un risc ridicat de a dezvolta complicații, lui Fauci i s-a prescris Paxlovid.

Medicamentul, care este obținut dintr-o combinație de nirmatrelvir și ritonavir, a primit în decembrie 2021 o autorizație pentru utilizare de urgență (EUA) pentru tratarea COVID-19.

„După ce am terminat cele cinci zile de Paxlovid, am avut din nou rezultat negativ la un test de antigen repetat timp de trei zile la rând”, a declarat Fauci marți într-un interviu acordat prin videoconferință în timpul Forumului Global de Sănătate al Foreign Policy.

„Și apoi, în a patra zi, pentru a fi absolut sigur, m-am testat din nou. Am revenit din nou la un rezultat pozitiv”.

„A fost un fel de ceea ce oamenii numesc o recidivă după Paxlovid„, a spus Fauci. În ziua următoare, a început să se simtă „foarte rău” și „mult mai rău decât la prima rundă”, a adăugat el.

CDC și NIH investighează recidivele după Paxlovid

COVID-19 poate reveni după ce o persoană infectată a trecut printr-o rundă de Paxlovid, potrivit unui aviz din 24 mai al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Potrivit CDC, „rapoartele de caz recente documentează faptul că unii pacienți cu un răspuns imunitar normal care au finalizat un ciclu de cinci zile de Paxlovid pentru o infecție confirmată în laborator și care s-au recuperat pot prezenta o boală recurentă între două și opt zile mai târziu, inclusiv pacienții care au fost vaccinați și/sau au fost rapelați.”

Agenția a continuat să recomande medicamentul antiviral cu administrare orală ca tratament pentru Covid-19 în ciuda posibilității de reapariție a bolii, potrivit Reuters.

La sfârșitul lunii aprilie, cercetătorii de la National Institutes of Health (NIH) au declarat că vor investiga cât de des și de ce nivelurile de coronavirus reapar la unii pacienți care termină o cură de cinci zile de Paxlovid.

„Este o prioritate”, a declarat pentru Bloomberg Dr. Clifford Lane, director adjunct pentru cercetare clinică la NIAID. Este „un aspect destul de urgent pe care trebuie să îl elucidăm”.

Pe 17 mai, comentatorul politic Kim Iversen a intervenit în legătură cu relatările potrivit cărora cercetătorii NIH investighează cât de des și de ce nivelul coronavirusului revine la unii pacienți.

„Se pare că medicamentul de tratament Paxolvid, care este fabricat de Pfizer, are o problemă”, a declarat Iversen telespectatorilor emisiunii „Rising” de la The Hill.

„Pfizer afirmă că datele sale din lumea reală indică faptul că recidivele apar la mai puțin de 1 din 3.000 de pacienți, dar, din nou, am auzit această frază pe tot parcursul pandemiei – că ceva este „extrem de rar”, cum ar fi contractarea virusului după vaccinare sau un caz de miocardită … se pare că aceste evenimente sunt mai frecvente decât par la prima vedere”, a spus Iversen.

El a criticat Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) pentru că a aprobat în grabă medicamente precum Paxlovid, refuzând în același timp accesul publicului la tratamente mai vechi, adesea mai puțin costisitoare.

Contribuabilii americani plătesc 10,6 miliarde de dolari pentru medicamente „gratuite”

În timp ce cercetătorii guvernului american caută date „urgente” pentru a explica de ce pacienții care iau Paxlovid recidivează, oficialii din domeniul sănătății continuă să recomande medicamentul Pfizer în ciuda dovezilor care arată că alte tratamente pot fi mai eficiente – și mai puțin costisitoare.

Paxlovid se vinde la prețul de 700 de dolari pentru un tratament de 5 zile, dar guvernul american a încheiat o înțelegere pentru a plăti jumătate din această sumă.

În noiembrie 2021, guvernul SUA a încheiat un acord comercial cu Pfizer în valoare de 5,3 miliarde de dolari pentru 10 milioane de tratamente antivirale experimentale.

Apoi, în ianuarie, guvernul și-a dublat comanda la 20 de milioane de cure de Paxlovid, ceea ce a ridicat factura contribuabililor americani la 10,6 miliarde de dolari.

Două luni mai târziu, Biden a anunțat o nouă inițiativă „Test to Treat” (Testează ca să tratezi), care le permite americanilor care sunt depistați pozitiv la COVID-19 la o farmacie să obțină pastile antivirale gratuite „pe loc”.

Biden a declarat că a comandat „milioane de pastile” de la Pfizer, plătite din banii contribuabililor americani, pentru a permite ca acestea să fie distribuite „gratuit”.

Dr. David Gortler, farmacolog, farmacist, cercetător în domeniul supravegherii FDA și al politicilor de sănătate și susținător al reformei FDA la grupul de reflecție Ethics and Public Policy Center din Washington, D.C., a întrebat marți de ce guvernul continuă să investească în Paxlovid, având în vedere ceea ce el a numit eficiența „lipsită de strălucire” a medicamentului.

Într-un articol publicat pe CD Media, Gortler a afirmat că:

„În decembrie 2021, Pfizer a susținut că rezultatele studiilor inițiale au arătat că Paxlovid a redus riscul de spitalizare și deces cu aproape 90% la persoanele cu infecții ușoare până la moderate cu coronavirus.

„Fără context, această afirmație este extrem de înșelătoare.

„Aproape toți cei care suferă de actuala mutație COVID-19 vor avea o boală ușoară sau moderată, însă producătorul de medicamente și-a limitat studiul la persoanele care nu au fost vaccinate și care se confruntau cu cel mai mare risc din cauza vârstei sau a problemelor de sănătate, cum ar fi obezitatea.

„O analiză actualizată mai recentă, efectuată pe 1.153 de pacienți (dintr-un total posibil de 2.246 de pacienți) a arătat o reducere a riscului relativ de 51%, mediocră și nesemnificativă.”

Gortler a adăugat:

„O analiză de subgrup pe 721 de adulți vaccinați, cu cel puțin un factor de risc pentru evoluția spre o formă gravă de COVID-19, a arătat o reducere nesemnificativă a riscului relativ de spitalizare sau deces (brațul de tratament: 3/361; placebo: 7/360).”

Gortler a subliniat că proiectul de lege al Senatului, în valoare de 10 miliarde de dolari, privind scutirea de cheltuielile legate de combaterea COVID-19, include o cerință ca cel puțin jumătate din bani să fie cheltuiți pe produse terapeutice.

„Dar de ce a pariat Biden fiecare dolar pe un singur medicament de la un singur producător de medicamente [sublinierea originală]? a întrebat Gortler. „De ce a fost ales Pfizer pentru a satisface de unul singur clauza terapeutică?

Având încredere în Pfizer și făcând un pariu considerabil cu fondurile contribuabililor, Casa Albă a aruncat pe apa sâmbetei 5,3 miliarde de dolari ai contribuabililor în mare parte, a subliniat Gortler.

„Casa Albă este acum pe punctul de a plăti alte 5,3 miliarde de dolari pentru un total de 10,6 miliarde de dolari pe un tratament ineficient COVID-19 pe care Pfizer îl dezvoltase deja, când ar fi putut să nu cheltuiască aproape nimic și să promoveze siguranța și eficacitatea dovedite ale hidroxiclorochinei și ivermectinei, cu un rezultat demonstrat și superior.”

Pfizer ar urma să obțină vânzări de 54 de miliarde de dolari în 2022 din vaccinul său și medicamentul Paxlovid, după cum a relatat The Defender în martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *