Protest la volan în București, Iași, Carei și alte orașe împotriva scumpirii carburanților și a utilităților. VIDEO

Un protest al șoferilor a avut loc joi în Piața Constituției (ora 17) și Piața Victoriei (ora 19) din București, precum și în benzinării, oamenii fiind nemulțumiți de scumpirea prețului la carburanți și de batjocura de contra-măsură guvernamentală de a reduce cu doar 50 de bani acest cost din ce în ce mai împovărător pentru populație. Organizatori au fost asociații civice care au făcut proteste și în pandemie, precum Calea Neamului, Legitimă Apărare, Starea de Libertate și altele. Acțiuni similare de protest au avut loc și în orașe de provincie, dintre care amintim – fără a ne limita la – Iași sau Carei.

„În seara de Joi, 30 iunie, Bucurestiul se alătură protestelor împotriva dublării prețurilor la carburant.
Mergem să protestăm împotriva acestui guvern și acestei clasei politice care vând România pe 2 lei și ne aruncă în scârbă 50 de bani ca să stăm cuminți.
Venim cu mașinile la ora 17 si umplem parcarea din fața Casei Poporului (Piața Constituției).
De unde pornim spre câteva benzinării ca să ne arătăm nemulțumirea față de prețul carburanților.
La ora 19, fără mașini de data aceasta, vom umple cu toții Piața Victoriei ca să cerem rezolvarea problemei prețurilor la carburanți, facturi și energie sau în lipsa unei soluții, demisia guvernului!”, a transmis Starea de Libertate pe Facebook.

Așa a arătat începutul protestului din Capitală. VIDEO: (articolul continuă dedesubt)

O explicație cuprinzătoare despre motivele care i-au scos pe români în stradă a dat-o Mihai Tîrnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului. VIDEO:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *