Jandarmeria Română se războiește cu tricourile pe care este imprimat chipul Mareșalului Antonescu, singurul conducător român care s-a războit cu rușii

Un Marș al Normalității a avut loc sâmbătă, 9 iulie 2022, în Capitală, în replică la parada „mândriei” homosexualilor, programată în cursul aceleiași după-amieze. La ora 13, manifestanții pro-normalitate s-au adunat în Piața Victoriei și au pornit la pas pe traseul Guvern – Piața Romană – Piața Universității – Piața Unirii – Dealul Patriarhiei, după cum am anunțat într-o știre anterioară. Formal, marșul a fost organizat, ca în fiecare an, de organizația „Noua Dreaptă”, însă au fost prezenți și protestatari de la alte organizații civice care s-au remarcat în anii pandemiei și chiar protestatari neafiliați, care au venit să apere valorile românești tradiționale. Jandarmeria Română, prezentă în număr mare la Marșul Normalității – ar fi interesat de comparat dacă parada homosexualilor a avut parte de o supraveghere la fel de strașnică – a avut o misiune destul de „specială”, ca să folosim cuvintele lor. În loc să vegheze la desfășurarea pașnică a Marșului Normalității, i-a luat la țintă pe participanții care purtau tricouri imprimate cu portrete de personalități ale neamului românesc (în special figuri de dreapta). O atitudine ciudată, având în vedere că atâția tineri spălați pe creier poartă tricouri roșii cu portretul liderului comunist Che Guevarra și „organele” statului n-au avut niciodată intenția să verifice ce anume „promovează”.

În timp ce pe stradă câteva sute de persoane mărșăluiau scandând „Familia creștină, legea divină!”, „Credința, Familia, Fa-mi-li-a!” sau „Doar Adam și Eva lui, în grădina Raiului!”, purtând steaguri „Noua Dreaptă” și pancarte cu mesaje precum „Stop Căsătoriilor, Parteneriatelor, Adopțiilor homosexuale!”, „Vrem căsătorie fără alifie”, „92% dintre români au votat pentru familia naturală”, „Mamă, tată, frate, soră, NU Sodomă și Gomoră”, „Strămoșii s-au jertfit pentru România Mare, nu pentru căsătorii homosexuale!”, „Căsătoria este instituție, NU prostituție!”, „Rușine, Iohannis! Promotor al educației homosexuale în școli și al toxicei teorii a genurilor”, „Nu îndoctrinării sexuale în școli!”, „NU promovării ideologiei de gen!” ș.a., cel puțin 3 protestatari au fost trași deoparte de jandarmi pe motiv că purtau tricouri imprimate cu portrete ale unor lideri de dreapta. În afară de asta, bărbații nu erau turbulenți, arătau și se comportau ca oricare dintre participanții la marș. Ei au fost legitimați și apoi luați cu mașina la secția de jandarmi nr. 4. Întrebați de ce procedează astfel, jandarmii au răspuns că „este o adunare publică și există prezumția rezonabilă că (persoana) săvârșește o infracțiune”. Detaliind concret de ce îi extrag pe protestatari din mulțime, ei au spus că „pentru a stabili detalii cu privire la ce scrie pe tricou”.

„Mareșalul Antonescu figurează ca persoană interzisă a fi promovată. Aveți un tricou… mai special”

Așa și-au justificat jandarmii reținerea primului protestatar, care purta un tricou negru, imprimat cu portretul Mareșalului Ion Antonescu (conducător al Armatei Române și al statului român în prima parte a celui de-Al Doilea Război Mondial, el a participat alături de Armata Germană la războiul împotriva Rusiei Sovietice. Deși aliat al armatei lui Hitler, mareșalul Antonescu nu a intrat în luptă din motive ideologice, cum greșit insinuează detractorii lui, ci din interesul național de a recupera Basarabia și nordul Bucovinei de sub ocupație rusească, bătându-se în acest sens cu armata lui Stalin, o altă figură odioasă – deocamdată necondamnată – a istoriei). Tânărul a rămas șocat că jandarmii l-au reținut întâi pentru legitimare, iar, apoi, pentru a-l conduce la secție. „Eu nu merg la secție că am un tricou pe mine, mi se pare aberant! E un tricou de pe Internet, există un magazin”, a spus el. „Nu promovează nimic, el doar poartă un tricou”, a adăugat Luis Bratu, liderul grupului civic „Legitimă Apărare”. Un alt protestatar s-a oferit să îi dea un tricou neutru băiatului în schimbul celui cu figura Mareșalului Antonescu, dar nici așa jandarmii nu au renunțat să-l ducă la secție.

Alți doi bărbați au fost reținuți pentru că purtau tricouri cu portretele lui Ion Gavrilă Ogoranu și Corneliu Codreanu, „căpitanul” Mișcării Legionare din România interbelică. Cel din urmă și-a dezbrăcat tricoul în plină stradă. Fără a cauționa anumite derapaje, obiectiv trebuie menționat că Mișcarea Legionară este în mod fals etichetată drept nazistă sau fascistă, ea apărând în România pe fondul revirimentului naționalist de după Marea Unire de la 1918 și având și o componentă mistică pe care celelalte mișcări europene nu o aveau. De altfel, M.L. din România nu a fost condamnată la finele celui de-Al Doilea Război Mondial de tribunalul care a judecat crimele nazismului, sesizându-se deci caracterul ei diferit – fapt care în zilele noastre nu se mai recunoaște, punându-se în mod fals semnul egal între nazism și legionarism.

„Ce-a făcut Căpitanul atât de rău? A înființat o organizație puțin mai patriotică! De interzis troțkismul sau bolșevismul nu v-ați gândit?”, a întrebat Pompiliu Diplan, liderul organizației Starea de Libertate.
„Discuțiile acestea ne depășesc! Noi aplicăm doar legea”, i-a răspuns un jandarm.
(Un fel de-a spune: „Noi nu gândim, noi muncim!”, n.r.)

Luis Bratu a fost mai tranșant: „Asta se întâmplă când nu suntem în stare să ne apărăm istoria! Asta se întâmplă când istoria ne este scrisă de falși istorici! 10 jandarmi pentru un tricou!”, a scris el în subtitrarea filmării distribuite pe pagina de Facebook a grupului civic „Legitimă Apărare”. VIDEO:

One thought on “Jandarmeria Română se războiește cu tricourile pe care este imprimat chipul Mareșalului Antonescu, singurul conducător român care s-a războit cu rușii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *