Minune la mănăstirea de maici ctitorită de părintele Iustin Pârvu: Icoana sfinților români din închisorile comuniste a izvorăt mir și bună mireasmă. Picături ca de sânge sau de lacrimi se pot vedea la Maica Domnului, părintele Gheorghe Calciu și părintele Daniil Sandu Tudor. VIDEO

O icoană a sfinților români din închisorile comuniste a izvorât mir la Mănăstirea de maici Paltin – Petru Vodă din județul Neamț, anunță portalul chilieathonita.ro, care o citează pe stareța Justina cu explicații. „Sfinții români sunt mari, noi din păcate nu-i cinstim (așa cum ar merita, n.r.), noi din păcate nu luăm aminte la aceste minuni. Trebuie să știți că icoanele izvorăsc mir, icoanele plâng pentru că situația este de plâns. Aceste mari semne apar din cauza miopiei noastre, din cauza faptului că nu vedem. În clipa în care oamenii nu mai au vederea corespunzătoare, Dumnezeu le dă niște litere mari, niște minuni mari, după cum spune Sfântul Apostol Pavel că minunile sunt pentru cei necredincioși și, deci, pentru noi sunt acestea, ca să ne trezim! Fraților, trebuie să ne trezim, să luăm aminte, să ne rugăm, să fim mai aproape de Dumnezeu!”, a completat părintele Teologos de la Schitul Lacu din Muntele Athos, răspânditorul acestei vești. O filmare a apărut inițial pe pagina de Facebook a mănăstirii ctitorite de părintele Iustin Pârvu în județul Neamț.

Stareța mănăstirii de maici fondate de părintele Iustin Pârvu oferă amănunte despre această minune întâmplată la icoana sfinților mărturisitori din închisorile comuniste:

„De câteva zile, a început o mireasmă foarte puternică. Azi-dimineață, întâmplător am văzut că aceste pete roșiatice care, totuși, erau și mai demult, au început să fie din ce în ce mai multe și să fie lichide, să se unească între ele, chiar să se prelingă. Dimineața nu se prelingeau, ci acum, seara, am observat că au început să se prelingă și să se unească între ele. Au apărut încă alte trei – de fapt, mai multe – așa, ca niște urme, niște dâre de mir și această icoană (arată) ca și cum ar transpira încontinuu, chiar se vede pe toată suprafața că parcă încearcă prin toți porii să izvorască ceva. Ea nu e prima oară când izvorăște mir, dar nu în acest fel (generalizat, n.r.) și nu de culoarea asta, un vișiniu ca de sânge!

Și la mâna Maicii Domnului se văd foarte puternice aici, din nou se transformă într-o altă culoare… Și la sfinți: aici, în dreptul părintelui Calciu (Gheorghe Calciu, n.r.) și în dreptul părintelui Sandu Tudor (inițiatorul mișcării isihaste „Rugul Aprins”, n.r.)… Aici nu sunt nici aburi în această încăpere, pur și simplu este ca o cameră normală, care nu are nici o sursă de căldură sau de condens. Și, oricum, mireasma pe care o emană e foarte puternică”, a explicat stareța Iustina.

Minunea este cu atât mai mare cu cât, după cum se vede în filmare, nu este vorba despre o icoană făcută dintr-un material special, ci despre o simplă litografie. Dar, cum creștinii ortodocși nu cinstesc materia icoanelor, ci pe sfinții ilustrați de acestea ca de niște „ferestre către cer”, e de așteptat ca puterea și harul deosebite ale acestor sfinți români aproape contemporani să fie lucrătoare și să transfigureze materia de orice tip, fie el și mai smerit. (nota noastră)

De interes, pe aceeași temă: Discuție cu poate cel mai bogat om din România, la o Chilie Athonită

VIDEO:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *