Putin decretează mobilizarea PARȚIALĂ, Șoigu cheamă la arme 300.000 de rezerviști, iar Medvedev avertizează că încercarea Ucrainei de a recuceri cele 4 regiuni care se vor alipi prin referendum la Rusia ar putea îndreptăți Moscova să-și folosească toate forțele de autoapărare. Amenințarea NUCLEARĂ nu este un bluff!

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat miercuri un decret privind mobilizarea parțială a populației pentru război. Măsurile de mobilizare sunt implementate începând din aceeași zi, 21 septembrie. Recruții vor fi obligați să urmeze o pregătire militară și vor deveni soldați salariați, pe bază de contract. Cu toate acestea, vor fi preferați rezerviștii cu experiență militară, în timp ce studenții vor putea să-și urmeze în continuare cursurile la facultate, potrivit Ministrului rus al Apărării. Ar fi vorba de mobilizarea a 300.000 de militari.

„Șeful statului a semnat Decretul „Cu privire la anunțul mobilizării parțiale în Federația Rusă”.

21 septembrie 2022, ora 09:20

În conformitate cu legile federale din 31 mai 1996 nr. 61-FZ „Cu privire la apărare”, din 26 februarie 1997 nr. 31-FZ „Cu privire la pregătirea și mobilizarea mobilizării în Federația Rusă” și din 28 martie 1998 nr. 53- Legea federală „Cu privire la serviciul militar și serviciul militar”

Decid:

  1. Să anunțe mobilizarea parțială în Federația Rusă din 21 septembrie 2022.
  2. Să realizeze apelul cetățenilor Federației Ruse pentru serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse. Cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar prin mobilizare au statutul de personal militar care servește în Forțele Armate ale Federației Ruse în baza unui contract.
  3. Stabiliți că nivelul salariului pentru cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar prin mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse corespunde nivelului de salariu pentru personalul militar care servește în Forțele Armate ale Federației Ruse în baza unui contract.
  4. Contractele de trecere a serviciului militar încheiate de cadrele militare continuă să fie valabile până la sfârșitul perioadei de mobilizare parțială, cu excepția cazurilor de eliberare a cadrelor militare din serviciul militar pe motivele stabilite prin prezentul decret.
  5. Stabiliți în perioada de mobilizare parțială următoarele motive pentru concedierea din serviciul militar a militarilor care efectuează serviciul militar în baza unui contract, precum și a cetățenilor Federației Ruse chemați la serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse:

a) după vârstă – la împlinirea limitei de vârstă pentru serviciul militar;

b) din motive de sănătate – în legătură cu recunoașterea acestora de către comisia medicală militară ca inapt pentru serviciul militar, cu excepția cadrelor militare care și-au manifestat dorința de a continua serviciul militar în funcții militare care pot fi înlocuite cu cadrele militare specificate;

c) în legătură cu intrarea în vigoare a unei hotărâri judecătorești privind impunerea unei pedepse cu închisoarea.

  1. Către Guvernul Federației Ruse:

a) să finanțeze activități de mobilizare parțială;

b) să ia măsurile necesare pentru a răspunde nevoilor Forțelor Armate ale Federației Ruse, ale altor trupe, formațiuni și corpuri militare în perioada de mobilizare parțială.

  1. Cei mai înalți funcționari ai entităților constitutive ale Federației Ruse asigură recrutarea cetățenilor pentru serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse în numărul și în termenele stabilite de Ministerul Apărării al Federației Ruse. pentru fiecare entitate constitutivă a Federației Ruse.
  2. Oferiți cetățenilor Federației Ruse care lucrează în organizațiile complexului militar-industrial dreptul la amânare de la recrutare pentru serviciul militar pentru mobilizare (pentru perioada de muncă în aceste organizații). Categoriile de cetățeni ai Federației Ruse cărora li se acordă dreptul la amânare și procedura de acordare a acestuia sunt stabilite de Guvernul Federației Ruse.
  3. Prezentul decret intră în vigoare din ziua publicării sale oficiale”, prevede ordinul semnat de Vladimir Putin, potrivit traducerii publicate de Știri pe Surse. Ca în orice republică, și în Rusia președintele este considerat capul armatei.

300.000 de rezerviști, chemați sub arme

Putin a explicat că mobilizarea parțială se adresează rezerviștilor, „în special celor care au servit în forțele armate, au anumite profesii militare și experiență relevantă”, potrivit The Guardian.

Potrivit aceleiași surse, la scurt timp după anunțul lui Putin, ministrul Apărării Federației Ruse, Serghei Șoigu, a declarat că 300.000 de cetățeni vor fi chemați la arme în cadrul mobilizării care se va aplica „celor cu experiență militară anterioară”.

„Nu e vorba despre oameni care nu au văzut sau auzit niciodată nimic despre armată”, a spus el, adăugând că elevii și studenții pot „continua să meargă la cursuri”.

Putin amenință din nou cu lovituri nucleare și spune că nu glumește cu asta

„Țara noastră dispune de diverse mijloace de distrugere, iar pentru componente separate și mai moderne decât cele ale țărilor NATO și atunci când integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, pentru a proteja Rusia și poporul nostru, vom folosi cu siguranță toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”, a spus Putin, avertizând că afirmațiile lui nu sunt un bluff și trebuie luate în serios, potrivit The Guardian.

În curând, „integritatea teritorială” a Rusiei va însemna și cele 4 regiuni ocupate din Ucraina

Au fost anunțate la unison patru referendumuri privind aderarea la Federația Rusă a regiunilor ucrainene Donețk, Herson, Luhansk și Zaporojia. Ele sunt programate să aibă loc între 23 și 27 septembrie și nu avem motive să ne îndoim că rezultatul va fi cel dorit de ruși. Însă o posibilă integrare în Rusia a republicilor separatiste estice și a teritoriilor sudice ocupate din Ucraina va face ca orice tentativă de recuperare a acestora din partea Kievului să fie considerată război de agresiune la Moscova, ceea ce ar duce la intrarea Rusiei în război „în legitimă apărare”, potrivit logicii diriguitorilor ei.

Aceste referendumuri „sunt de o mare importanță nu numai pentru protejarea sistematică a locuitorilor (rusofoni din acele regiuni, n.r.), dar și pentru restabilirea dreptății istorice”, a declarat Dmitri Medvedev, fost președinte și premier rus, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, citat de France24.com.

Potrivit lui Medvedev, orice tentativă ulterioară a armatei ucrainene de a cuceri aceste regiuni va fi considerată drept violare a teritoriului Federației și va conduce la intrarea Rusiei în război total.

„Invadarea teritoriului rusesc este o infracțiune și, dacă este comisă, îți permite să folosești toate forțele de autoapărare”, a declarat Medvedev cu referire la Donbas (Donețk și Luhansk) și la regiunile Herson și Zaporojia, controlate de Armata Rusă în Ucraina.

Putin admite că forțele ruse trimise în Ucraina nu reușesc să îndeplinească misiunea încredințată și anunță escaladarea conflictului și continuarea pe termen nedefinit a războiului, consideră ziaristul și istoricul George Damian

„De principiu Putin admite că forțele ruse trimise în Ucraina nu reușesc să îndeplinească misiunea încredințată. Soluția anunțată de el este mărirea numărului de trupe și echipamente ruse trimise în Ucraina pentru „eliberarea Novorossiei”.
Modul de desfășurare a luptelor din Ucraina îmi amintește de bătălia de la Verdun (21 februarie – 18 decembrie 1916). Planul generalului von Falkenheyn era să-i atragă pe francezi într-o capcană în care aceștia să-și angajeze toate rezervele care să fie tocate sistematic – în cuvintele lui „să-i facă pe francezi să sângereze până mor”. Cam același lucru se întâmplă în Ucraina: forțele ruse sunt tocate sistematic fără să își atingă obiectivele stabilite (demilitarizare – anihilarea forțelor ucrainene, denazificare – schimbarea guvernului de la Kiev).
Am mai spus că rușii dau impresia că au pierdut războiul electronic în Ucraina și că ucrainenii reușesc să se mobilizeze punctual în momentele cheie și să evite înfrângerile decisive sau încercuirea trupelor (cu excepția Mariupolului). Mărimea teritoriului ucrainean lasă loc de retragere forțelor ucrainene, Ucraina deține resurse umane suficiente până acum pentru a face față atacului rusesc. Hărțile publicate cu linia frontului ignoră formele de relief existente (râuri, lacuri, înălțimi, păduri, etc.) care toate sunt folosite de armata ucraineană pentru organizarea defensivei, de principiu avem o imagine relativ distorsionată a liniei frontului.
Creșterea numărului trupelor ruse implicate în războiul din Ucraina nu cred că va rezolva problemele militare ale Moscovei. Cel mai probabil Kievul va cere și mai mult armament occidental și îl va primi pentru a face față creșterii numerice a rușilor. Însă această mărire a forțelor ruse nu se va produce peste noapte, ucrainenii cred că vor încerca să profite de slăbiciunea rușilor din acest moment și să recupereze cât mai multe teritorii.
În esență Putin a anunțat escaladarea conflictului și continuarea pe termen nedefinit a războiului”, a scris George Damian pe Facebook miercuri, 21 septembrie.

Este un șah de proporții dat Occidentului! În momentul în care au loc aceste referendumuri de alipire la Rusia, teritoriul acela de 20% devine teritoriu rusesc și orice atac al lui Zelenski împotriva acelui teritoriu este considerat un atac împotriva Rusiei, care poate să declare război împotriva Ucrainei, ba chiar să folosească armele nucleare! Singura salvare a ucrainenilor este să pornească o contraofensivă și, până când încep ăia referendumul, să cucerească și Donbasul, consideră scriitorul Ion Cristoiu

„Evenimentul nr. 1 nu numai al zilei, al săptămânii, ci al întregului război din Ucraina sau al întregului război mondial început pe 24 februarie reprezintă anunțul Moscovei, dar și al forțelor pro-rusești din Donbas, anume că cele două republici – Luhansk și Donețk, deocamdată – vor ține referendumuri de alipire la Rusia. De ce este important, este cred că al doilea eveniment după lansarea „operațiunii speciale”, cum îi spun rușii? Pentru că reprezintă o escaladare incredibilă, la care nimeni nu s-a gândit, a războiului. În momentul în care au loc aceste referendumuri și sigur, fiind vorba de o populație în marea majoritate rusească, ele sunt referendumuri de alipire la Rusia. Deci, teritoriul acela de 20% devine teritoriu rusesc. În momentul în care devine teritoriu rusesc, rușii, potrivit Constituției, pot… orice atac al NATO, al lui Zelenski, împotriva acelui teritoriu este considerat un atac împotriva Rusiei și Rusia poate să declare război împotriva Ucrainei, ba chiar poate să folosească armele nucleare. Deci, de data aceasta, Constituția îi permite. Acesta este primul semnal neliniștitor al acestei decizii.

Doi, prin această decizie, Occidentul și cu America și cei care sunt în război cu Rusia prin intermediul lui Zelenski… Occidentul este pus în fața unui fapt împlinit și de la care nu se poate da înapoi. Adică, e o etapă. Câtă vreme ele erau numai teritorii ocupate, se presupunea că aceste teritorii vor fi motiv de negociere sau pe masa negocierilor cu Kievul. În momentul în care ele, repet, nu sunt declarate republici independente, … ci prin referendum Rusia trece la alipire, din punct de vedere al dreptului internațional este o sfidare și mai mare decât invazia, însă este și un șah de proporții dat Occidentului.

În aceste condiții, dacă au loc referendumurile și sigur rezultatul va fi alipirea la Rusia și dacă printr-o formă constituțională se anunță alipirea la Rusia, … de data aceasta se va confrunta Occidentul cu o Rusie care este în război (declarat cu Ucraina, nu doar într-o „operațiune specială”). Faptul că Rusia merge mai departe și face un salt arată că nu are de gând să dea înapoi. În aceste condiții, toate aceste declarații cu armele (date de țări europene, n.r.) …, dacă au loc aceste referendumuri și teritoriile respective devin teritorii rusești, nu se mai poate da înapoi și poți să-i dai lui Zelenski și nevesti-sii oricâte arme, că Rusia se vede clar că nu are de gând să cedeze.

Câtă vreme nu avem de a face cu un război mondial deschis, adică nemții, englezii, americanii nu merg pe teren și nu se bat cu rușii în Donbas, este greu de presupus că Ucraina o să-i bată, pentru că e vorba de un raport disproporționat de forțe. Sigur, continuă și Zelenski și Occidentul propaganda cu contraofensiva care a mai cucerit un sat, hai să fim serioși! (…)

Deci asta este cu evenimentul nr. 1! Singura salvare a ucrainenilor este să pornească o contraofensivă și, până când încep ăia referendumul, să cucerească și Donbasul!”, a opinat istoricul clipei Ion Cristoiu în jurnalul său video din 20 septembrie 2022.

4 thoughts on “Putin decretează mobilizarea PARȚIALĂ, Șoigu cheamă la arme 300.000 de rezerviști, iar Medvedev avertizează că încercarea Ucrainei de a recuceri cele 4 regiuni care se vor alipi prin referendum la Rusia ar putea îndreptăți Moscova să-și folosească toate forțele de autoapărare. Amenințarea NUCLEARĂ nu este un bluff!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *