Avortul, politică de stat: Guvernul lui Macron finanțează din bani publici, inclusiv din cei ai creștinilor sau conservatorilor, pilula de a doua zi pentru toate franțuzoaicele, în numele combaterii sărăciei și a inegalității. Poate și a demografiei?

Accesul la „contracepția de urgență”, sau pilula de a doua zi – care este abortivă, nu contraceptivă! -, va deveni gratuit pentru toate femeile, indiferent de vârstă, în farmacii și fără prescripție medicală, a anunțat ministrul francez al Sănătății, François Braun, într-un interviu acordat publicației 20 Minutes, scrie France24.

Citiți și: „Pilula de a doua zi” NU este „contracepţie de urgenţă” ci medicament AVORTIV

Inițial rezervată fetelor minore (printr-o decizie luată sub conducerea ministrului anterior), apoi făcută gratuită pentru femeile de până la 25 de ani, pilula de a doua zi va deveni gratuită pentru toate franțuzoaicele, indiferent de vârstă (?!), în farmacii și fără prescripție medicală, a anunțat marți, 20 septembrie, ministrul Sănătății, François Braun, într-un interviu pentru 20 Minutes.

Totodată, depistarea bolilor cu transmitere sexuală (BTS, așa-numitele „boli venerice”) va fi gratuită și fără prescripție medicală până la vârsta de 26 de ani, iar aceste două măsuri vor fi incluse în proiectul de lege privind finanțarea securității sociale pentru 2023, care va fi prezentat în consiliul de miniștri la Paris pe 26 septembrie.

„În ceea ce privește contracepția feminină, consolidăm (…) protecția femeilor prin facilitarea accesului acestora la contracepția de urgență (sau pilula de a doua zi) în farmacii, gratuit și fără prescripție medicală, la orice vârstă”, a anunțat ministrul Sănătății, François Braun.

Până în prezent, în Franța, „pilula de a doua zi” era disponibilă gratuit și fără prescripție medicală doar pentru minore, în farmacii, la asistentele școlare sau în centrele de depistare sau de „sănătate sexuală”, precum și pentru studentele majore.

Costul de farmacie pentru femeile majore a variat între 3 și 20 de euro în funcție de marca produsului, cu posibilitatea unei decontări parțiale de către „securitatea socială” (casa de asigurări) la prezentarea unei rețete.

Citiți și opinia despre socializarea riscului a liberalului clasic Ovidiu Tânjală

În privința depistării bolilor cu transmitere sexuală (BTS), până acum doar depistarea HIV a fost gratuită. „De acum înainte, posibilitatea de depistare va fi extinsă la toate infecțiile cu transmitere sexuală, pentru a lupta cât mai devreme posibil împotriva (reluării) infecțiilor”, a explicat François Braun.

Ministrul Sănătății a constatat „creșterea numărului de infecții cu transmitere sexuală, în special a clamidiei și a gonoreei” și consideră că „toate domeniile de prevenție trebuie îmbunătățite”, deoarece „Franța este în urma altor țări europene”, opinează ministrul. Doar 2% din bugetul francez este dedicat prevenției, în comparație cu 4% în țările vecine (ministrul nu le enumeră, n.r.).

În ceea ce privește cauzele, „este foarte complicat” să le cunoaștem, a recunoscut François Braun, menționând „o lipsă de prevenție, de informare sau o delăsare mai generală”. Că doar nu era să acuze moravurile hedoniste ale societății de consum, care vede femeia ca pe un obiect al plăcerii și încurajează desfrâul, „amorul liber” și „fără obligații”, apoi fuga de răspundere prin crima avortului!

Deși este fluturat și dreptul femeilor de a dispune de propriul corp în privința contracepției și avorturilor, același drept le-a fost refuzat franțuzoaicelor de guvernele vacciniste ale regimului Macron, care au concediat asistente și îngrijitoare pentru refuzul lor de a se inocula cu serurile experimentale ARNm.

Ca nou ministru al Sănătății, François Braun dă semne că va continua politica vaccinistă a predecesorului său, Olivier Veran. Încă de pe 23 august a.c., el a anunțat că Franța se va confrunta cu un „al optulea val” al epidemiei de coronavirus la toamnă și că ministerul pe care îl conduce va desfășura o nouă campanie de vaccinare, folosind seruri Covid „probabil mult mai adaptate variantei Omicron”. În privința unei posibile reîncadrări în câmpul muncii a personalului sanitar concediat pe motive de nevaccinare, ministrul nu a confirmat că aceasta va fi făcută, ci doar că se va baza pe recomandările autorităților sanitare și ale instituțiilor științifice – un fel de „nu” voalat sau de „om trăi și om vedea”, în cel mai bun caz.

O perspectivă creștină asupra practicilor abortive

Avortul și practicile asociate, printre care și pastilele abortive, sunt considerate pruncucidere de către Biserică, adică un păcat strigător la cer, care desparte ființa umană de Dumnezeu și, în lipsa unei pocăințe sincere și de durată, îi anulează șansa la mântuire.

„În scrierile Sfântului Pavel găsim liste cu păcate pe care, dacă le vor comite, oamenii nu vor intra în Împărăția lui Dumnezeu (I Corinteni 6, 9-10; Galateni 5, 20; Efeseni 5, 5). Printre acestea se numără și cele comise prin luarea de pharmakeia (venevicia) – medicamente (avortive).

În legislația romană găsim explicația termenului „pharmakeia”. Legea Corneliană din anul 81 î. Hr. înțelegea prin acest termen medicamentele avortive. Prin urmare, în Noul Testament (Galateni 5, 20) avem dovada că păcatul uciderii pruncilor este unul dintre cele mai grele, unul dintre cele care ne exclud din Împărăția lui Dumnezeu”, se arată în poziția Bisericii Ortodoxe Române despre avort și contracepție.

„Sinodul de la Elvira (305-306) hotărăște excomunicarea femeii care a avortat, ea neputând să se împărtășească decât pe patul de moarte (Canoanele 63, 68). Sinodul Quinisext (692), prin canonul 91, oprește de la Împărtășanie pe o durată de 10 ani femeile care dau și pe cele care primesc medicamente avortive”, se mai arată în documentul despre avort al BOR.

„Din textele prezentate mai sus reiese că Biserica a considerat totdeauna drept păcat foarte grav, egal cu avortul în gravitate, și luarea de medicamente cu scop avortiv. (…) Avortul și toate practicile avortive sunt păcate grele pentru că: a) prin ele se ucide o ființă umană: copilul; b) prin ele sunt afectate vocația și demnitatea femeii; c) ele prezintă riscul mutilării trupului femeii, al îmbolnăvirii și morții premature a mamei și a femeii tinere. (…) Din cele prezentate mai sus reiese că avortul, tratamentele cu scop avortiv sau contraceptiv sunt păcate grele care ucid ființe umane, împiedică procesul firesc al procreării ființelor omenești, afectează și pun în pericol demnitatea și viața femeii tinere și în cele din urma, ne exclud din Împărăția lui Dumnezeu spre care năzuiesc creștinii”, consideră Biserica Ortodoxă.

„Din nefericire, practicile avortive (și contraceptive) sunt o realitate a lumii contemporane secularizate. In numele „fericirii” imediate și al comodității se ucid generații de oameni și moare femeia tânără, mamă sau nu. Biserica nu poate fi indiferentă la această realitate îngrijorătoare și tragică, întreținută de instituții care se intitulează uneori „caritative”, „umaniste” și chiar „medicale”.

Societatea secularizată contemporană aduce justificări diverse ale avortului, justificări de cele mai multe ori de ordin medical și social. Fiind în lume, Biserica nu este indiferentă și nu poate fi nici derutată cu privire la motivele privind tendințele de justificare a avortului”, concluzionează documentul BOR despre avort și contracepție.

O poziție similară împărtășește și viziunea romano-catolică, tradițională în Franța, pe această temă atât de sensibilă. Întrebarea care se pune este cu ce drept poate decide un ministru al statului secularizat și ateu folosirea banilor publici, printre care și pe cei ai contribuabililor creștini sau conservatori, în scopul finanțării crimei prin avort sau medicamente avortive – și dacă un asemenea stat mai poate avea legitimitate pentru toți, dacă își mai poate reprezenta în mod egal toți cetățenii săi, în special elementul tradițional autohton, care a contribuit la dezvoltarea și fundamentarea națiunii și a statului.

De interes, pe aceeași temă: Știrea săptămânii: Curtea Supremă a SUA a revocat decizia din cazul Roe vs. Wade, stabilind că așa-zisul drept la avort nu este protejat de Constituție. Lista completă a statelor americane în care uciderea pruncilor nenăscuți a (re)devenit ilegală, la fel ca orice crimă, fiind pedepsită cu amenzi usturătoare și chiar cu ani buni de închisoare

Pilula de-a doua zi este abortiva

Pilula omoară

Pilula „de-a doua zi” și avortul

Ar trebui să mai ia femeile pilula?

Posibilitatea de a deveni mamă scade la femeile care iau frecvent pilula de-a doua zi

Pilula și riscurile cancerului mamar

Pilula contraceptivă nu mai este „simbolul emancipării femeilor”

De ce renunță franțuzoaicele la pilulă

Pilula de-a doua zi, fără prescripție medicală în Spania

Pilula de-a doua zi va fi distribuită gratuit în Chile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *