Facebook, un serviciu de informații politice? La fel ca WhatsApp, Messenger și Instagram, a spionat conversațiile private ale nemulțumiților de alegerile care l-au dat pe Biden președinte și i-a raportat la FBI pentru opiniile lor periculoase. Totul, în numele protejării utilizatorilor!

Facebook ar fi spionat conversațiile private ale utilizatorilor săi care au pus la îndoială integritatea alegerilor prezidențiale americane din 2020.

Potrivit unor surse apropiate Departamentului de Justiție al SUA, grupul Meta ar fi spionat milioane de mesaje private în cele 19 luni care au urmat campaniei electorale aferente celor mai recente alegeri prezidențiale din SUA (din 2020), relatează The New York Post. Rezultatul acestei munci de spionaj ar fi fost transmis către FBI.

Facebook aparține grupului Meta, din care mai fac parte WhatsApp, Messenger și Instagram. Toate mesajele din aceste aplicații ar fi fost raportate, de îndată ce „exprimau sentimente antiguvernamentale sau anti-autorități”. Facebook ar fi adoptat metodele care fac parte din inventarul celor mai odioase dictaturi, semnalând ca „subversive” comentariile critice făcute în cadrul unor conversații private ale utilizatori. „Subversiv”, iată un termen care a redevenit uzual, scrie jurnalista Teresita Dussart pentru FranceSoir.

Dezvăluirile din New York Post se referă la o colaborare care ar putea fi descrisă drept organică între Facebook și FBI, sub forma unui spionaj sălbatic, informal, dar metodic, în absența unui mandat judecătoresc și fără învestire din partea organismului care îl desfășoară.

Culegerea de informații devine spionaj atunci când este făcută clandestin.

Prin urmare, e vorba într-adevăr de spionaj. Cumva, Facebook a devenit un fel de renaștere globală a Renseignements Généraux (RG, „Securitatea” franceză, acuzată adesea că face poliție politică), doar că mai eficient, în măsura în care serviciul de social media asigură totul la un loc: și denunțul și pedeapsa. Culegerea clandestină de informații în amonte și în aval, precum și stigmatizarea celor vinovați de gândire „neconformă” prin interdicție sau chiar excludere. Facebook taie conturi, dar încă nu s-a apucat să rupă mâini!

Potrivit sursei de la Departamentul de Justiție (DoJ) pe care se bazează Post: „Facebook pune la dispoziția FBI conversații cu caracter privat, care sunt protejate de Primul Amendament al Constituției SUA (care, la fel ca și Constituția României, garantează inviolabilitatea corespondenței), fără nici un mandat judecătoresc. Pentru a ascunde calea ilicită prin care aceste informații îi sunt livrate, FBI a recurs la un mare clasic al republicilor bananiere, legitimarea retroactivă.

Dacă ai votat cu cine nu trebuie, FBI te consideră terorist domestic

Cu toate acestea, în ciuda politizării FBI-ului, directivele care decurg de aici nu duc nicăieri. Pentru că nu este vorba de a identifica teroriști islamiști periculoși, sau chiar membri ai crimei organizate, sau politicieni corupți, ci doar oameni care nu votează „corespunzător” (adică îl preferă pe Trump față de Biden). Matrix-ul pus la punct de serviciile de informații politice cu apucături „de școală veche” se lovește deocamdată de o anumită rezistență din partea Statului de Drept, pe care grupul Meta nu o poate (încă) surclasa, în goana lui de a fabrica „teroriști” inventați.

Facebook te spionează spre „binele” tău

Din partea Facebook, zelul le aparține mai mult voluntarilor. Odată ce mandatul a fost redactat, „Facebook trimite gigabiți de date și fotografii în decurs de o oră” către FBI. Departamentul juridic al Facebook, contactat de The New York Post, răspunde pe măsura valorilor momentului, prin concepte inversate. Erica Sackin, o purtătoare de cuvânt a Facebook, a luat apărarea procedurii securistice sub pretextul grijii pentru „protejarea oamenilor”.

Limba de lemn

Toate aceste elemente de limbaj sunt cele ale vechilor dictaturi în timpul cărora toate ororile erau comise sub pretextul necesității de a-i proteja pe oameni de ei înșiși. De unde și interesul de a-și urmări foarte atent alegerea cuvintelor. Sackin a lucrat pentru campania „Obama for America”. În cadrul firmei Facebook, ea este însărcinată cu lupta împotriva terorismului, a organizațiilor și indivizilor „periculoși”. (Vă vine să credeți că cineva de la Facebook se ocupă cu așa ceva?, n.r.) Termenul din ecuație care trebuie reținut este: individ. Nu terorismul grupărilor jihadiste pe care Barack Obama le finanța în Siria este vizat de titularul funcției, ci teroarea pe care o inspiră un individ care îndrăznește să sfideze consensul. Într-o democrație, o persoană critică este un oponent, într-o dictatură, ea se transformă în dizident. În sistemul totalitar, dizidentul e etichetat drept terorist.

Au și americanii „putiniștii” lor – cei care denunță afacerile de corupție ale fiului lui Biden

Rolul jucat de Facebook în alegerile prezidențiale americane din 2020 este deja cunoscut din gura patronului său, Marck Zuckerberg, care a admis în august anul trecut că a cenzurat informații care ar fi putut determina o diferență semnificativă în alegerea președintelui, blocând toate postările din timpul campaniei care preluau dezvăluirile, în prezent recunoscute ca adevărate, ale publicației The New York Post. Informații care aveau legătură cu corupția lui Hunter Biden, fiul actualului președinte al SUA. Zuckerberg susținuse atunci că această cerere de cenzură provine de la FBI, pretinzând că este vorba de… propagandă rusă! Are și America „putiniștii” ei, anume oponenții lui Biden, cel mai „strălucit” – a se citi „ramolit” – dintre președinți! Practicile de cenzură, suprimare și punere la index ale lui Zuckerberg sunt bine cunoscute: pandemia Covid, criza din Ucraina, ultimele alegeri americane, cultura woke, blocarea conținuturilor și a mesageriilor merg întotdeauna în aceeași direcție.

Facebooks’s Bureau of Investigation – noul FBI?

De acum înainte, de pus în cauză nu ar mai fi doar rolul abuziv al unei rețele sociale care, de 17 ani, editorializează ca un titlu de presă fără a fi așa ceva, și nici măcar utilizarea comercială a datelor. De pus în cauză este rolul jucat de Facebook în spionajul politic. Dacă informațiile publicației The Post se adeveresc, la fel ca și dezvăluirile despre corupția clanului Biden, grupul Meta ar trebui să se trezească tratat ca un serviciu de spionaj ilegal.

One thought on “Facebook, un serviciu de informații politice? La fel ca WhatsApp, Messenger și Instagram, a spionat conversațiile private ale nemulțumiților de alegerile care l-au dat pe Biden președinte și i-a raportat la FBI pentru opiniile lor periculoase. Totul, în numele protejării utilizatorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *