Alegeri parlamentare cu cântec în Italia. O aroganță rușinoasă, așteptăm scuze sau DEMISIA, îi transmite Matteo Salvini Ursulei von der Leyen, după ce aceasta a amenințat Roma cu folosirea unor instrumente de coerciție ca în cazul Budapestei și Varșoviei

Matteo Salvini, liderul partidului suveranist „Liga” din Italia, a taxat vineri, 23 septembrie, declarațiile Ursulei von der Leyen privind „instrumente” de coerciție aplicate peninsulei pe modelul Ungariei și Poloniei ca fiind de o „aroganță rușinoasă”. Salvini îi cere Ursulei să prezinte scuze sau să demisioneze, pe finalul unei campanii electorale tumultuoase. Duminică vor avea loc în Italia alegeri legislative, iar forțele de dreapta sunt cotate ca favorite. Ea și-a nuanțat ulterior declarațiile în privința Italiei, spunând că Bruxelles-ul va colabora „cu orice guvern ales democratic” la Roma, potrivit jurnalului Le Figaro, citat de MariusTuca.ro.

Liderul formațiunii politice italiene „Liga”, Matteo Salvini, a solicitat vineri, 23 septembrie, „scuze din partea Ursulei von der Leyen sau demisia ei”, după ce președinta Comisiei U.E. a pomenit „instrumentele” pe care Bruxelles-ul le are la dispoziție pentru a sancționa ceea ce ea a numit eventuale atingeri aduse principiilor Uniunii Europene în cazul unei victorii a conservatorilor la alegerile parlamentare din Italia.

„Dacă lucrurile merg într-o direcție dificilă, am vorbit de Ungaria și de Polonia, avem instrumente” la dispoziție, a avertizat președinta Comisiei U.E. răspunzând unei întrebări pe tema alegerilor legislative ce au loc duminică în Italia, la care o coaliție de partide de dreapta este dată de sondaje drept favorită.

„Vom vedea (care va fi) rezultatul alegerilor (din Italia), tocmai am avut, de asemenea, alegeri în Suedia”, câștigate de forțe de dreapta. „Abordarea mea e că, oricare ar fi guvernul ales democratic, vom lucra împreună”, a subliniat Ursula von der Leyen, joi seara, la Universitatea Americană din Princeton.

„Aroganță rușinoasă”

Matteo Salvini, liderul Ligii, partid suveranist aliat cu partidul liberal „Forza Italia” și cu partidul de dreapta Fratelli d’Italia (Meloni) în cadrul unei coaliții a dreptei politice care este cotată ca favorită de sondaje, a reacționat puternic vineri la declarațiile făcute de Ursula von der Leyen în ajun.

„Ce-i asta, o amenințare? Aroganță rușinoasă! Respectați votul liber, democratic și suveran al poporului italian! Amicii tuturor, slujitorii nimănui!”, a scris Salvini pe contul său de Twitter.

„Fie ea își prezintă scuzele, fie demisionează”, a spus Salvini despre Von der Leyen într-o declarație pentru cotidianul Corriere della Sera.

Reacție similară și în cazul lui Antonio Tajani, vicepreședintele partidului lui Silvio Berlusconi, „Forza Italia”. Tajani consideră declarațiile Ursulei von der Leyen „un amestec” în campania electorală italiană.

Purtătorul de cuvânt al Ursulei von der Leyen a amintit vineri că C.E. va colabora „cu orice partid care iese (învingător) din alegeri și care are voința de a lucra împreună cu Comisia”.

„Este absolut clar (sic!, n.r.) că președinta C.E. n-a intervenit în alegerile italiene. Când s-a referit la instrumente, ea s-a referit în mod specific la proceduri aflate în curs în alte țări ale Uniunii Europene”, a afirmat Eric Mamer. Un fel de-a spune că Ursula nu s-a referit la Italia atunci când a spus că pe Italia o pasc aceleași consecințe ca pe Ungaria și Polonia. Ea doar vorbea despre Italia și Polonia!

Anterior, Comisia U.E. s-a angajat într-o confruntare cu aceste două state est-europene, cărora le reproșează presupuse atingeri aduse Statului de Drept. Bruxelles refuză, în special, să mai acorde fonduri europene Budapestei și Varșoviei până când acestea nu vor implementa „reformele democratice” care le sunt solicitate. Numai că Bruxelles-ul înțelege prin „reforme democratice”, în cazul Poloniei de exemplu, prevalența deciziilor justiției U.E. în fața celor ale instanțelor naționale (lucru neacceptat de Constituția țării), precum și schimbarea legislației în privința avorturilor sau a căsătoriilor între homosexuali, lucruri foarte sensibile pentru o guvernare conservatoare dintr-o țară profund catolică.

Citiți și: Frăția seringilor: Bill Gates, finanțatorul inoculării globale, o premiază pe Ursula von der Leyen, cea care pregătea vaccinarea obligatorie a întregii UE. Ea rămâne un portar destoinic pentru Agenda 2030 a ONU

One thought on “Alegeri parlamentare cu cântec în Italia. O aroganță rușinoasă, așteptăm scuze sau DEMISIA, îi transmite Matteo Salvini Ursulei von der Leyen, după ce aceasta a amenințat Roma cu folosirea unor instrumente de coerciție ca în cazul Budapestei și Varșoviei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *