România Educată, salvată de sinistrul Sorin Cîmpeanu. DEMISIA, anunțată pe Facebook. EDITORIAL

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL), și-a anunțat demisia din funcție joi seara, pe Facebook. Acesta se afla în centrul unui scandal de plagiat declanșat de afirmațiile jurnalistei Emilia Șercan. Cu o zi înainte, circa 20 de persoane au protestat în fața Ministerului, cerând demisia PNL-istului. De asemenea, Sorin Cîmpeanu inflamase spiritele în România pe tema schimbării legilor educației într-o variantă dezastruoasă pentru calitatea învățământului. După ce a mimat și a expediat la „pe scurte” dezbaterea publică, Sorin Cîmpeanu a respins scrisoarea deschisă a peste o sută de intelectuali de orientări diferite ca fiind opera unui „grup de interese” nereprezentativ pentru grosul intelectualității din România. Aroganța lui a determinat un val de indignare ce a dus la strângerea a peste 10.000 de semnături pentru demiterea ministrului în mai puțin de 24 de ore. Mai mult, Cîmpeanu s-a trezit cu somație, notificare și plângere prealabilă din partea Asociației Juriștilor pentru Apărarea Drepturilor Omului, care i-a solicitat retragerea imediată a proiectului noii Legi a Învățământului „România Educată”.

Dar cel mai mare val de antipatie și l-a acumulat Cîmpeanu în perioada stării de alertă, când a îndemnat, apoi condiționat la vaccinarea cadrelor didactice și auxiliare cu serurile experimentale Covid, amenințând chiar reprezentanții școlilor unde injectarea nu mergea conform planurilor trasate de guvern. Dar poate cel mai odios experiment desfășurat de Cîmpeanu a fost ca, după ce i-a învrăjbit pe părinți contra dascălilor, insinuând că profesorii nevaccinați sunt cauza pentru care nu se revine la școala cu prezență fizică, i-a obligat apoi la testare și încurajat la vaccinare și pe elevi, pentru a-i „proteja” pe cei din instituție. Nimeni nu va uita începutul anului școlar 2021-2022, cu părinți ținuți la gardul curții școlii, sau serbările de sfârșit de an unde nu aveau voie să participe rudele absolvenților. Mai mult decât atât, studenții au fost șantajați cu locul la cămin sau cu prezența la examene și cursuri/seminarii pentru a fi constrânși la vaccinare sub cârmuirea ilustrului ministru Cîmpeanu. Ministerul lui se face vinovat și de abominația de a-i fi obligat pe școlari să facă sport cu masca pe față, pe lângă obligația de a o purta la clasă pe parcursul întregii zile.

Astfel, anunțul demisiei „din proprie inițiativă” este o ușurare pentru toată lumea. Mai puțin, probabil, pentru Klaus Iohannis, care se vede, a câta oară din 2014 încoace, cu proiectul „România Educată” neterminat.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.
Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.
Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.
În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei “România Educată”:

 1. 1.un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;
 2. 2.îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);
 3. 3.organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;
 4. 4.mărirea burselor elevilor;
 5. 5.recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;
 6. 6.rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;
 7. 7.demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;
 8. 8.extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;
 9. 9.introducerea învățământului dual la nivel universitar;
 10. 10.internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;
  Și multe altele………
  Am elaborat proiectele Legilor “România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.
  Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!
  Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!
  Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator.
  Proiectele legilor “România Educata” reprezintă cea mai buna șansa pentru o educație așa cum cred ca ne dorim cu toții. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educație de calitate, vor fi și mai mulți oamenii care nu percep conținuturi și nu înțeleg adevăratul sens al cuvintelor.
  Le mulțumesc tuturor celor care, cu onestitate, au ales sa susțină educația!”, a anunțat Cîmpeanu joi, 29 septembrie 2022, pe pagina sa de Facebook.

Cum comentează românii demisia „sinistrului” Educației

„Mă bucur că am scăpat de un așa ministru!”, exclamă Corina Elena I.S.

„Era timpul ca în sfârșit sa avem parte și de o știre bună!”, se bucură Jean D.

„Era si cazul!”, consideră Denisa A.

„Ai fost o pată pentru Educația din România. Sinistrul Educației…”, opinează Claudiu M.

„Drum bun și cale bătută!”, i-a urat Ștefania P.

„11. Şantajarea cadrelor didactice la a se inocula cu un ser experimental ale cărui „coincindențe” nu încetează să ne surprindă zilnic – pentru a se întoarce la şcoala în format fizic şi a-şi păstra locurile de muncă. Injectarea elevilor. Masca obligatorie inclusiv la ora de sport. Condiționarea studenților la cămin şi la examene de serul-minune. Să mai spun? N-o să ne fie dor de Cîmpeanu cum nu ne-a fost dor de Cîțu! Sperăm să o luați pe urmele Udrei, doar că la „internatul” de bărbați…”, a comentat V.P.

„La balamuc are locuri libere!”, scrie Nicoleta.

„Felicitari, Emilia Șercan!!”, concluzionează Titi C.

De interes, pe aceeași temă: Vrea să schimbe Legile Educației, dar nu poate fi serios nici la grădiniță: Sorin Cîmpeanu consideră inspirată înjurătura de bordel anti-Ponta de pe podeaua unei săli de clasă pentru preșcolari, la o inaugurare din sectorul 3 unde a participat alături de primarul Robert Negoiță

Atenție, Cîmpeanu! O mamă din Franța îl acuză pe fostul ministru al Educației că i-a omorât soțul, decedat subit în urma celei de-a treia doze, impuse la serviciu. Ea a rămas văduvă, cu 3 copii orfani de tată

3 thoughts on “România Educată, salvată de sinistrul Sorin Cîmpeanu. DEMISIA, anunțată pe Facebook. EDITORIAL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *