De ce ar spera oamenii ca George Simion să fie un reprezentant demn de a conduce România? Când zici Simion zici Scandal, consideră istoricul Ionuț Cojocaru. Ce spune el despre Iohannis și Ciucă. VIDEO

În cea mai recentă „pastilă” realizată ca invitat pe CristoiuBlog.ro, profesorul universitar Ionuț Cojocaru îi face o radiografie nemiloasă „scandalagiului” George Simion, la doar o zi după protestul despre facturi, făcut „în unitate” cu cel al Dianei Șoșoacă, dar care a degenerat într-o reglare de conturi între AURiști și ȘOȘocari. Istoricul mai vorbește și despre participarea oficialilor români, în frunte cu președintele, la evenimentul „Ziua Unității Germane”, despre schimbările de la Ministerul Educației și despre faptul că „Războiul lui Iohannis cu plagiatele se oprește la poarta lui Ciucă”.

„Ieri a fost un miting, un protest și mă gândeam așa de ce oamenii ar spera ca George Simion să fie un reprezentant demn de a conduce România. Las la o parte că, din punctul meu de vedere, când zici „George Simion” zici „scandal”, pentru că nu există acest lucru fără proteste, conferințe, acel stil bădărănesc, dacă vreți, de a pune telefonul în fața omului – fie el și vinovat sau blamat, fie el o persoană cu un comportament ciudat, cum este și acel ministru al Energiei care, mă rog, are multe de spovedit, poate, la un moment dat, dar nu aceasta este modalitatea când te deranjează un om să te duci să-i bagi telefonul în față și să-i ceri socoteală sau să închizi lumina, cum am văzut săptămâna trecută la comisia de muncă. Deci, vă dați seama care este nivelul clasei politice și a dezbaterilor, când băiatul acesta, Georgică, s-a supărat pe cei care discutau în comisia de muncă (a Parlamentului, n.r.) și le-a închis lumina de la întrerupător!

După care a chemat oamenii în piață să facă un miting și să dea Guvernul jos, să vină ei să conducă – omul care, minune, stupoare, a aflat că i s-a suspendat permisul (de șofer) de (către) Poliție de la Poliție după câteva luni, și nu așa cum, tuturor, atunci când facem o greșeală sau ni se întâmplă ceva, Poliția ne informează, pentru că nu poți să circuli într-o țară normală fără să știi că ți s-a suspendat permisul de conducere. Dar, așa cum spune d-l Simion, a declarat că el nu știa că i s-a suspendat permisul, a aflat acuma și, ce să vezi, se va ocupa și de Poliția Română, pentru că dumnealui este, așa, un fel de luptător pentru cauze nobile.

Nu vreau să vorbesc foarte mult despre d-l Simion, nu cred că are vreo șansă și, deja, a devenit foarte mic. Probabil, dacă ar vrea să facă o politică la un anumit nivel, ar trebui cumva să mai citească și geopolitică și istorie și să încerce să nu se mai lupte cu Limba Română ș.a.m.d.”, a afirmat profesorul Ionuț Cojocaru luni, 3 octombrie 2022, în „pastila” pe care o realizează ca invitat al CristoiuBlog.ro.

Cu toate acestea, nu George Simion și protestul de duminică au fost subiectele profesorului Cojocaru, în majoritatea timpului el concentrându-se pe Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă, Sorin Cîmpeanu și schimbările de la Ministerul Educației. De altfel, analiza s-a axat pe ceea ce scria și în titlu: Războiul lui Iohannis cu plagiatele se oprește la poarta lui Ciucă.

„Diseară, împreună cu d-l Ciucă, se vor duce la un eveniment – știu de pe site-ul Guvernului, adică nu știu din alte surse – organizat cu prilejul Zilei Unității Germane. Eu mă gândeam când o fi Ziua Unității Românilor și oamenii aceștia, Ciucă și Iohannis, să fie liantul unității românilor, dacă s-ar putea așa, dar oamenii se duc la Zilei Unității Germane”, a mai observat prof. Ionuț Cojocaru în analiza sa de luni, pe care o puteți urmări, integral, mai jos. VIDEO: (articolul continuă dedesubt)

Apropo de Reunificarea României, citiți și: A afirma public în România că Bucovina întreagă e românească echivalează cu crimă-gânditul, deși e la fel de adevărat ca a spune că iarba e verde. De ce a devenit Andrei Marga inamicul public nr 1 la București? EDITORIAL

Precizăm faptul că d-l Ionuț Cojocaru este conferențiar universitar la Universitatea Politehnică din București, membru asociat al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (secția de Științe Istorice și Arheologice) și președinte al Asociației „Glasul Istoriei”. Ca scriitor, Ionuț Cojocaru a lansat cărți precum „Turcia de la Atatürk la Erdoğan” (Editura Cetatea de Scaun, 2016) și „Colonizatori în colonie” (Alexandria Publishing House, 2022). Ionuț Cojocaru se exprimă pe site-ul care îi poartă numele și, ca invitat, pe CristoiuBlog.ro.

În ceea ce-l privește, George Simion este (co)președintele partidului AUR (înființat pe 1 Decembrie 2019 la Alba Iulia), deputat AUR, deputat în Parlamentul României, protestatar cu vechime (Acțiunea 2012) și militant pentru Unirea cu Basarabia, candidat la alegerile europarlamentare (mai 2019) și se (auto)recomandă pe Facebook ca scriitor (după ce a publicat o carte de 96 de pagini, intitulată „Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu și Ion Iliescu”, editura Letras, 2019). Simion se mai exprimă și pe site-ul care îi poartă numele.

Citiți și: Cristoiu îi compară pe Cioroianu și Baconschi cu Vadim și Barbu: Sunt bâtele regimului

One thought on “De ce ar spera oamenii ca George Simion să fie un reprezentant demn de a conduce România? Când zici Simion zici Scandal, consideră istoricul Ionuț Cojocaru. Ce spune el despre Iohannis și Ciucă. VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *