Dâre stranii pe cerul mai multor localități din România. Ce vânt le-aduce? FOTO

Pentru că ne numim „Cerul, Codrul și Pârăul” e normal să privim cerul cu drag, mai ales după atâtea ploi, care au început neobișnuit de devreme în toamna anului 2022. Ieri am făcut o postare semnalând o multitudine de dâre albe, difuze, curbate pe cerul senin al Sibiului și nu mică ne-a fost mirarea să fim asaltați cu o mulțime de fotografii și comentarii ale unor oameni care semnalau același lucru în localitățile lor de baștină. Cum într-una dintre fotografii se vedea clar un avion care zbura la o înălțime mult mai mare și lăsa în urmă o dâră subțire, compactă și rectilinie, a fost evident că, prin comparație, celelalte fumuri de pe cer nu puteau proveni de la același tip de obiect zburător. Ne întrebăm și noi de unde provin și de ce sunt atât de multe? Nu vrem să părem „conspiraționiști”, așa că nu putem da un verdict cert, însă vom cita câteva comentarii ale utilizatorilor de Facebook sau Telegram, după care vă vom invita să vă dați cu părerea în secțiunea de comentarii a acestui articol. (continuarea, dedesubt!)

„Asta face diferența între așa-zisul condens natural din urma avioanelor și gazul suspect care formează nori falși. Azi am trecut prin culoarul Rucăr-Bran, e măcel în toată țara”, ne atenționează Bogdan pe Facebook.

„Nu e nimic îngrijorător. Sunt dâre de condensare, gazele fierbinți de la arderile din motor, în contact cu temperaturi foarte scăzute, care formează un fel de nori, care se disipează. Multe urme, multe avioane, că s-au reluat cursele. M-am documentat”, ne-a răspuns colega jurnalistă Claudia Marcu de la Național.ro.

„Poate fac ceva teste pe sănătatea noastră. Și sâmbătă dimineață a fost cerul de 10 ori mai dungat. Până acum trecerea avioanelor nu lasă dâre care persistau zeci de ore pe cer”, a scris Horațiu pe Facebook.

„Aproape în fiecare zi e cerul brăzdat de „dârele morții” (chemtrails)! Și parcă sunt din ce în ce mai multe! Nu le poate nimeni opri?!”, s-a întrebat Mirona pe Facebook.

„La Brașov tot la fel este”, ne confirmă Elena.

„Pai au spus la tv că incepe valul 8”, intră în vorbă și Cristina.

„Azi, Timișoara. Foarte mulți au postat în toată țara”, ne confirmă Ildiko.
„În toată țara e la fel…ne otrăvesc”, scrie Carmen pe Facebook.

„La fel la Săliște”, confirmă sibianca Ana.
„Și niște perverși politic mai vorbesc cum ca lumea noastră devine multipolara. O sa vina ceilalți poli sa ne salveze… de toate relele astea”, ne scrie pe Facebook activistul civic Pompiliu Diplan (de la „Starea de Libertate”) în stilul său șugubăț și criptic, totodată.

„De, nu trebuie să inhaleze și bucureștenii niște Aluminiu, Ștronțiu și Bariu ca a doua zi să înceapă să tușească mai bine?
Pozele au fost făcute de mine acum 2 ore în zona estică a Bucureștiului.
SĂ NU SCOATEȚI CAPUL PE GEAM CĂ O SĂ VĂ INFECTAȚI CU NOUL VIRUS GRIPAL!
DIN ACEASTĂ NOAPTE ÎNCEPE OFICIAL ȘI SEZONUL GRIPAL, DAR NU VĂ ÎNGHESUIȚI LA INJECTARE.
URMĂRIȚI CANALUL ACȚIUNE PENTRU NAȚIUNE DE PE TELEGRAM, disponibil la t.me/actiunepentrunatiune!”, a scris activistul civic Dumitru Bălan pe Telegram.
Avem și un comentator care nu a „mirosit” nimic suspect în toată treaba asta și o dă pe glumă:

„OZN cu reacție ar fi normal mult mai mare pentru că anunnaki erau mari plus că autovehicul este invizibil”, a scris Ștefan pe Facebook.

Apropo de invizibil, o bună întrebare ar fi: dacă un grup infracțional organizat ar vrea să arunce cu gaze toxice peste România, de ce ar face-o atât de evident? Nu ar putea să folosească niște prafuri nedetectabile cu ochiul liber? Rămâne, totuși, în picioare întrebarea de ce a apărut acest fenomen simultan în mai multe localități din țară și ce ar putea fi el.

Un alt comentator a exprimat o opinie contrară:

„Dâre stranii pe cerul patriei! Toate orașele României luate cu asalt de avioane necunoscute! Moartea vine din cer!
Iar asta este doar o mică parte din mirarea specialiștilor de pe FB, experți în motoare turbo-reactoare sau doctori în meteorologie.
O colegă din televiziune cere chiar pe un ton imperativ explicații autorităților.
Cam prea multă lume plictisită, dornică de senzațional cu orice preț.
Dârele alea de condens erau acolo și până acum, pe culoarele de zbor internaționale. E adevărat că în funcție de mișcarea maselor de aer din atmosfera superioară a Pământului, dârele de condens, provocate de aeronavele de linie, pot rămâne vizibile de la câteva secunde până la o oră.
Dar să nu ne batem capul, zic!”, a scris pe Facebook și combatantul „idioților” specialiști în social media, jurnalistul Mădălin Pribu.

Iată opinia unui cunoscător care e cunoscător și în viața reală:

„Sunt doar urme de condens lăsate de motoarele cu reacție, nimic altceva.
Chiar si un planor fără motor, în anumite condiții lasă urme asemănătoare.
Sunt doar vapori de apă. Oricine are tangență cu aviația poate confirma”, a explicat dl. George N.

Dacă aveți răspunsuri sau vreți să luați parte la dezbatere, vă amintim că aveți la dispoziție secțiunea de comentarii – semnate sau anonime. Ele vor fi publicate integral, după moderare, indiferent de punctul de vedere exprimat, cu condiția evitării unui limbaj indecent sau a comportamentelor de „troll”. Mai multe fotografii ne puteți trimite prin e-mail la adresa „redactia@cerulcodrulsiparaul.ro” sau în comentarii/mesaje pe pagina noastră de Facebook.

One thought on “Dâre stranii pe cerul mai multor localități din România. Ce vânt le-aduce? FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *