Noile legi ale Justiției, contestate luni de români la Senat și la sediile partidelor din municipii. Sunt în joc Supremația Constituției României și Independența Justiției

Pichetarea sediilor partidelor parlamentare din mai multe municipii, depunerea de petiții, precum și un protest în fața Senatului României din Capitală vor avea loc luni, 17 octombrie, la inițiativa mai multor avocați și membri ai societății civile. Pretextul îl reprezintă supunerea la votul parlamentarilor a L612/2022, un nou pachet de „legi ale Justiției” care, o dată adoptat, va face ca dreptul Uniunii Europene să prevaleze în fața Constituției României, fapt ce s-ar putea traduce în practică prin aceea că judecătorii vor putea decide în favoarea unor prevederi atacate ca neconstituționale, dacă acestea sunt conforme cu jurisprudența U.E. De la vaccinare obligatorie, interceptări ilegale și protocoale SRI-DNA „pe justiție” și până la căsătoria homosexualilor, toate aceste practici nedemocratice vor putea fi girate de Justiție, ignorându-se Constituția României și dându-se prioritate jurisprudenței U.E. Pe scurt, noile „legi ale Justiției” sunt un atentat la Constituția României, la independența Justiției și la exprimarea anterioară a voinței poporului român pe aceste subiecte prin Referendum. Un atac la democrație și suveranitate, dat de parlamentari și de cercurile de interese străine chiar sub ochii românilor adormiți. Iar aceste noi „legi ale Justiției” vor consolida instaurarea unei dictaturi mult mai odioase decât cea începută de regimurile Băsescu și Iohannis la un loc, a cărei ghilotină va fi însuși sistemul de Justiție.

Avocata Elena Radu solicită „Respectarea Constituției României și supremației ei! și Independența justiției (eliminarea oricărui articol din legi care implică o ingerință ori participare directă ori tangențială în actul justiției a altor entități private sau instituționale, cum ar fi politicul, serviciile de informații, ONG -urile etc)”.

Avocatul Toni Neacșu le solicită „senatorilor României să nu voteze eliminarea sancțiunii pentru nerespectarea de către judecători și procurori a deciziilor Curţii Constituţionale şi a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în soluţionarea recursurilor în interesul legii ori în dezlegarea unor chestiuni de drept (L612/2022)”.

Pe aceeași temă: Alerta de gradul zero, dată de Dan Diaconu

Și avocatul Gheorghe Piperea consideră că este în mare pericol Constituția României și că ea trebuie apărată în unitate, în ciuda dezbinărilor existente între mișcările civice. De aceea, el își anunță prezența la protestul de luni, ora 11, din Piața Constituției, aproape de Parlament.

„Eu sunt într-o pauză auto-impusă de activitate pe feisbuc.
Vă scriu acum și aici pentru că e în mare pericol Constituția. Trebuie să o apărăm, dincolo de orgolii și amărăciunea zilei sau a ultimilor ani.
Dacă vreți să auziți ce am de spus, veniți mâine în Piața Constituției, în fața Parlamentului, la ora 11, pentru a le cere senatorilor să nu voteze legile justiției. Acolo nu voi fi cenzurat, nu voi fi boicotat. Și nici voi.
Niciun bou care se crede stăpânul algoritmilor nu ne poate închide gura în offline.
Nu eu sunt organizatorul, să fie clar. Acțiunile programate de mine anul acesta au fost boicotate și, deci, au fost șemi-eșecuri. Sper ca de data asta lumea să fie în stradă, în număr cât mai mare. Dacă tăceți, tăcerea voastră va fi considerată acceptare: veți fi co-părtași la involuția către totalitarism a unei țări care, până nu demult, se cerea a fi “o țară ca afară”.

PS Acțiunile feisbuc au picat cu 62% lunile astea. Metaversul vieții e un megaeșec. În plus, lumea s-a săturat de dictatura de catifea digitală și de propaganda pentru toate demențele și idioțeniile woke, cancel culture și politically correctness. Pentru că nu vreau să contribui la salvarea de la faliment a feisbuc, nu voi reveni curând aici. Dar să știți că nu am lăsat garda jos și nu am mierlit-o. Hai Liberare!”, a transmis, la rândul său, avocatul Gheorghe Piperea într-o postare răspândită pe platformele de socializare alternative.

Av. Elena Radu: „LUNI, 17 OCTOMBRIE, ÎN TOATĂ ȚARA!
MOBILIZAREA GENERALĂ A CETĂȚENILOR PENTRU APĂRAREA CONSTITUTIEI:

Constituția României este legea fundamentală pentru existența Statului Român.
Fără Constituție un stat nu există!
Dacă Constituția nu este respectată, Statul nu mai există!
De mult timp, Constituția este călcată în picioare de autoritățile Statului Român.
Primii care încalcă Constituția sunt parlamentarii. Dovadă în acest sens stând numeroasele decizii ale Curții Constituționale din România prin care s-au declarat neconstituționale legile adoptate de către Parlament.
Cum ne-au afectat aceste legi neconstituționale adoptate de către Parlament? Am simțit toți în ultimii 2 ani și jumătate. Singura pârghie legală pe care am mai putut să o folosim în apărarea noastră a fost Constituția.
În prezent prin așa-zisele legi ale justiției, Parlamentul României vrea să dea lege prin care Constituția să nu mai fie respectată, judecătorii și procurorii dacă nu respectă deciziile CCR să nu mai fie trași la răspundere și, mai mult, judecătorii și procurorii să poată fi ”acoperiți” ai serviciilor de informații, fără să avem vreo posibilitate de a îi deconspira. Totodată, judecătorii și procurorii să fie ”cumpărați” de diverse persoane fizice sau juridice, române sau străine, prin intermediul aderării la diverse ONG-uri sau încasării de către aceștia a diverse sume sub pretextul că participă la diverse proiecte pe justiție finanțate de privați români sau străini.
În plus, vor ca ceea ce dispune Curtea de Justiție a Uniunii Europene să fie lege în România, indiferent de prevederile Constituției României.
Vă reamintesc că în anul 2003 când românii au participat la referendum pentru modificarea Constituției în vederea aderării la Uniunea Europeană, iar actualul articol 148 din Constituția României a fost interpretat de către Curtea Constituțională (decizia nr. 148/2003), înainte de referendum, în sensul că: după aderare, ordinea legilor va fi următoarea:
1.Constituția României
2.dreptul european
3.legile interne din România.
Or, poporul român a votat la referendum această ordine a legilor, respectiv Constituția României să fie pe primul loc.
Cu toate acestea, de câțiva ani, politicienii României dau o altă interpretare acestui articol, respectiv că se află sub dreptul european Constituția României.
O asemenea interpretare este contrară Constituției României, încalcă caracterul național și independent al statului român, iar poporul român nu a fost niciodată de acord ca tot ce se dispune de Uniunea Europeană, chiar dacă încalcă Constituția României, să fie lege în România.
Dacă Senatul României va vota ”legile justiției” care conțin normele menționate mai sus, asta înseamnă dispariția Statului Român.
Aceste legi se află pe ordinea de zi a plenului Senatului României de luni, 17 octombrie 2022.
Toți Cetățenii, indiferent de statutul social, trebuie să luăm atitudine și să apărăm singurul instrument care ne mai poate apăra drepturile, libertățile, instituțiile și buna funcționare a democrației și a statului de drept – #Constituția, Statul Român și, în subsidiar, #independența Justiției.
Să ne amintim că în toți acești doi ani, cel puțin, singura care a mai putut ține în frâu abuzurile și variile proiecte de legi nedemocratice a fost și a rămas Constituția. În contextul actual, este limpede că acum mai mult ca oricând Legea fundamentală este pilonul principal care mai poate ține România pe picioare ca stat național unitar, independent și indivizibil.
De aceea, avem o datorie sacră de a acționa #acum în sprijinul păstrării supremației ei, de a ne opune tentativelor de știrbire a acesteia, tentative care deschid posibilitatea terțelor entități străine interesului național, externe ori interne, să se înstăpânească asupra vieții noastre sociale prin diverse tertipuri, partipriuri și inginerii „legislative”.
Din aceste motive, vom purcede #LUNI, 17 octombrie, începând cu #orele_10, în toată Țara, la pichetarea sediilor partidelor parlamentare, care au datoria să asculte glasul celor care i-au delegat prin mandat să le reprezinte interesele, pentru a le cere – cu argumente – două lucruri mari și cuprinzătoare:
1.Respectarea Constituției României și supremației ei!
2.independența justiției (eliminarea oricărui articol din legi care implică o ingerință ori participare directă ori tangențială în actul justiției a altor entități private sau instituționale, cum ar fi politicul, serviciile de informații, ONG -urile etc).
În acest sens, parte din cetățeni au început să se mobilizeze pentru a efectua demersuri concrete și efective pentru stoparea adoptării de către senatorii României a unor legi care afectează în mod grav Statul Român, cât și toți cetățenii României.
S-a creat pe telegram un canal în acest sens: https://t.me/ConstRO unde se vor posta detalii.
Totodată, s-a creat și un grup pe Telegram: https://t.me/+m7cQdYcnSUA0MTVk pentru a putea discuta toate modalitățile concrete pentru a face senatorii României să conștientizeze ce doresc cetățenii României și ce solicitări au.
Pentru parte din localitățile din România s-au mobilizat deja cetățenii în acest sens.
Îi invităm pe toți cetățenii care vor să se implice și să facă demersuri efective să intre pe grupul de telegram https://t.me/+m7cQdYcnSUA0MTVk sau să urmărească postările din canalul https://t.me/ConstRO
ÎN CE CONSTĂ ACȚIUNEA:
Practic luni dimineața, începând cu orele 10, ne vom strânge în toate reședințele de județ în locațiile stabilite (vezi lista, bannere) pentru a merge la birourile sediilor partidelor parlamentare din țară și din București în vederea depunerii de Petiții cu #Revendicările enumerate mai sus, vom merge deci #simultan, #sincron și cu transmisie #în_direct de la fața locului, astfel încât parlamentarii noștri să înțeleagă toți că:

PÂNĂ AICI!
PESTE CONSTITUȚIE NU SE TRECE!

Totodată, luni, 17 octombrie 2022, începând cu orele 10.00 și până se va termina votul, vom picheta sediul Senatului României pentru a le cere senatorilor să nu voteze legile justiției care conțin normele care ne afectează direct ca stat și ca popor (menționate mai sus).
Menționăm că la acest demers vor participa cetățeni români.
Fiecare cetățean poate să aibă sau nu simpatii politice, este alegerea lui. Însă, în cadrul acestui demers suntem CETĂȚENI TOȚI, nu politicieni, nu simpatizanți politici.
Nu există alte pagini oficiale.
Mâine, duminică, vă vom pune la dispoziție aici și un nr de telefon de Contact, pentru detalii, ale persoanei din fiecare localitate care va furniza informații cu privire la această acțiune CETĂȚENEASCĂ.
Localitățile din care în care s-au mobilizat până în prezent cetățenii sunt:
-Arad
-Baia Mare
-Bacău
-Brașov
-Craiova
-Galați
-Iași
-Oradea

Anunțați-vă, vă rugăm, pe grupul de Telegram, intenția participării și localitatea. Acolo unde nu există încă nume creat, anunțați localitatea și în cel mai scurt timp vom crea unul, pentru a vă strânge toți cei din aceeași localitate la un loc.

E nevoie să acționăm TOȚI în același sens pentru a obține rezultate!
Copy/paste la aceasta postare pentru a aduce la cunoștința cât mai multor cetățeni.
Apărăm_Constituția”, a scris avocata Elena Radu, sâmbătă, pe Facebook.

Av. Elena Radu: „Av Adrian Toni Neacșu – Vă rog semnați, distribuiți, comentați!
Haideți să le arătăm ce înseamnă să ataci Constituția, să le arătăm ca suntem aici!

„Apărăm_Constituția

Solicităm senatorilor României să nu voteze eliminarea sancțiunii pentru nerespectarea de către judecători și procurori a deciziilor Curţii Constituţionale şi a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în soluţionarea recursurilor în interesul legii ori în dezlegarea unor chestiuni de drept (L612/2022).
Solicităm senatorilor României să nu își încalce jurământul depus la începutul mandatului, și să apere prin votul lor Constituția și suveranitatea României, așa cum au promis.
Solicităm senatorilor României să își asume la nivel de conștiință mandatul pe care îl exercită în numele poporului român și să nu răspundă comenzilor pe linie de partid.
Solicităm fiecărui senator al României în parte ca până la data votului privind L612/2022 să își asume public poziția cu privire la supremația sau nu a Constituției României în justiția națională.
https://www.petitieonline.com/petiia_poporului_ctre_senat_pentru_aprarea_constituiei_romaniei
Apărăm_Constituția”, a scris avocata Elena Radu, sâmbătă, pe Facebook.

3 thoughts on “Noile legi ale Justiției, contestate luni de români la Senat și la sediile partidelor din municipii. Sunt în joc Supremația Constituției României și Independența Justiției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *