Ne-a zburat o Vrăbiuță: Suntem înfrățiți cu tangalache? se întreabă Ioan Sperling

Nu știu alții cum sunt, dar pe mine nu mă liniștește deloc prezența NATO în România!
Acum, din geamul avionului care mă duce înapoi în Germania, tocmai asta văd: două elicoptere americane pentru desant, împreună cu echipajele lor.

Tineri plini de ei și prea puțin plini de experiență (de unde la vârsta lor?), carne de tun, care oricum nu au nici un interes să ne apere pe noi, ( de ce ar avea, pentru bani?) de vreun dușman, cât să scape ei vii și întregi de aici, dacă vor putea!
Recunosc că nu-mi plac americanii (asta nu înseamnă automat, că îmi plac rușii!). Și când spun „americanii” mă refer la soldații trimiși de SUA peste tot în lume, să facă ordine! Să „apere” democrația! Câtă ordine și democrație rămâne în urma lor vedem peste tot unde au intervenit! Câtă democrație este în SUA vedem de la ultimile alegeri, încontinuu!
Nu-mi plac pentru că sunt singurii care au folosit bombe atomice împotriva oamenilor, a civililor și sunt convins că o vor face din nou, oricând au ei chef sa o facă! Nu le trebuie un motiv puternic, cum nu le-a trebuit nici în Japonia, țară care era practic învinsă, înainte să arunce bombele peste Hiroșima și Nagasaki!
Nu au nici un fel de scrupule să arunce bombe pe care au scris „Paști fericite!” de Înviere peste o țară, așa cum au făcut în Iugoslavia!

Nu au nici un fel de probleme să-și părăsească armamentul, prietenii, pardon altfel spus, să facă „cadou” armament de ultimă oră și pe cei care i-au ajutat, dușmanilor, așa cum au făcut în Afganistan!
Nu-mi plac americanii (și nici rușii!) pentru că ei (mai ales americanii) nu luptă să-și apere țara, ci luptă pentru câștig politic, economic, întotdeauna departe de State! Cât mai departe!
Ei (ca și rușii) se simt datori să impună tuturor mentalitatea, felul lor de a fi și de a se raporta la restul lumii, tuturor și prin orice mijloace!
Or, eu unul nu țin deloc să devin nici american (și nici rus), mie român îmi este de ajuns și european îmi este, în ultimul timp, mult prea mult! Eu am trăit la țară din ce am produs cu mâinile mele, fără televizor, telefon, internet și cu WC-ul în grădină și prefer oricând să o fac din nou, numai să fie pace!
Să dea Bunul Dumnezeu să nu avem nevoie să ne apere americanii sau sa apere „democrația” din România! Și mai ales să ne păzească Dumnezeu să fim târâți în război cu rușii pentru interesele americane din Ucraina!
Alianța asta e un fel de „a te face frate cu tangalache” și știm că tangalache nu lasă pe nimeni să treacă puntea ci, la mijlocul ei, acolo unde e apa mai adâncă, îți face brânci el însuși!
Să nu fie!

O opinie publicată de Ioan Sperling la data de 25 octombrie 2022 pe site-ul Vrăbiuțe.blog.

Citiți și: Ne-a șoptit o Vrăbiuță: Democrația, o poveste pentru adulți! Opinie de Ioan Sperling

Cazul MARGA este un semn că în România începe dictatura pe față! Filosoful Vasile Chira de la Sibiu sare în apărarea filosofului Andrei Marga de la Cluj-Napoca

One thought on “Ne-a zburat o Vrăbiuță: Suntem înfrățiți cu tangalache? se întreabă Ioan Sperling

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *