Gazetarul Ion Cristoiu, activ în presă de jumătate de secol, a împlinit frumoasa vârstă de 74 de ani. Să ne trăiască!

Miercuri, 16 noiembrie, scriitorul, gazetarul și „istoricul clipei” Ion Cristoiu a împlinit frumoasa vârstă de 74 de ani. Deși nu-i place să i se spună „jurnalist” – prin comparație cu generația actuală de tehnoredactori de știri -, sărbătoritul are la activ 50 de ani de muncă efectivă în presă, care s-au împărțit aproape în mod egal în perioada „de dinainte” și în cea „de după” decembrie 1989. Datorită jurnalului său video, Ion Cristoiu a fost uneori preluat și de site-ul „Cerul, Codrul și Pârăul”, prin urmare este de datoria noastră – deși nu întotdeauna îi împărtășim părerile, dar asta e frumusețea democrației – să îi urăm un călduros „La Mulți Ani!”. Dăm citire, în continuare, anunțului făcut pe Facebook de jurnalista Cora Muntean, o ucenică apropiată a Maestrului, care deține și funcția de redactor-șef al CristoiuBlog.ro:

„74.Zilnic, o emisiune în altă parte, în fiecare seară, „Jurnalul meu video”. Plus editorialul. Pentru emisiunea de interviuri se pregătește o zi întreagă. Știe mereu tot ce se întâmplă pe planetă. Se uită la seriale turcești. Citește și scrie continuu.

Acum 30 de ani ne învăța să fim cei mai buni. Dincolo de croitor de destine, este un iubitor de oameni și de dreptate. Cândva, dacă istoria va fi corectă, se va vorbi despre „fenomenul Cristoiu”.
Pe mine m-a încurajat zilnic să sar de pe stânci și să-mi ridic aripi în timpul căderii.

Eu, astăzi, de ziua lui, nu știu ce dar i-aș putea face. Doar să-i spun că în toți acesti ani, până când m-a redescoperit, m-am gândit la el cu multă recunoștință, respect și prețuire.
Și că sunt bucuroasă când mă dojenește, înseamnă că-i pasă.

Sănătate și ani mulți, Maestre! Mulțumesc!”, a scris jurnalista Cora Muntean, miercuri, pe Facebook.

La rândul nostru, îi urăm d-lui Ion Cristoiu „La Mulți Ani!” și „Multă putere de muncă!”.

Citiți și: Cristi Puiu și jurnalista Cora Muntean, în dialog la CoraZone. Regizorul-bucătar, așezat pe taburetul cu trei picioare – unul înfipt în Credință, celălalt înfipt în Familie și celălalt înfipt în Neam. VIDEO

V-ar mai putea interesa și: A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Crunta exploatare a sinului Julietei de la MARTORUL CLIPEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *