21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Hram la parohia păstorită de Pr Prof Dr Vasile Mihoc din Sibiu. FOTO EXCLUSIV

Săptămâna a început cu o zi de sărbătoare, cea a Intrării Maicii Domnului în Biserică, fiind, totodată, prima zi cu dezlegare la pește din Postul Crăciunului și prima zi în care se cântă colinde. Cu această ocazie, și-a sărbătorit unul dintre hramuri biserica ridicată de părintele profesor univ. dr. Vasile Mihoc la Sibiu, o veritabilă catedrală a cartierului Lazaret, situat în continuarea podului gării principale. Deși pentru mulți dintre noi a fost zi de lucru, câteva sute de credincioși și credincioase au participat la Sfânta Liturghie, unii învoindu-se de la serviciu, alții venind din alte parohii pentru a se bucura de cele ale hramului. Au slujit preoții Vasile Mihoc, Ioan Mihoc, Petru-Paul Iuga și Cristinel-Nicolae Husarciuc (venit tocmai de la biserica din cart. Hipodrom). Corul a fost condus de Ștefan Mihoc. La finalul slujbei, toți cei prezenți au fost invitați să se bucure de „darurile Maicii Domnului”, câteva merinde oferite la pachet.

Foto: Vlad Pârău

„Mulțumim Domnului, mulțumim Maicii Sale Preasfinte și o rugăm să rămână mijlocitoare pentru noi și să ne acopere mereu cu sfântul ei acoperământ! Mulțumim oaspeților care au venit din alte parohii, mulțumim părintelui Cristinel-Nicolae Husarciuc, ne-am bucurat că a venit și suntem împreună, și dumneavoastră, tuturor celor care sunteți din alte parohii. Dumnezeu să vă dea sănătate și bucurie! Sărbătoarea aceasta să vă fie spre binecuvântare și mult spor pe calea Mântuirii!”, a transmis părintele Mihoc.

Pr. Prof. univ. Dr. Vasile Mihoc este specialist în Studiul Noului Testament la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu și unul dintre realizatorii emisiunii „Atlas Biblic” de la Radio Trinitas.

„Astăzi biserica cea însuflețită a sfintei slave a lui Hristos Dumnezeul nostru, singura cea binecuvântată între femei, curată, se aduce în biserica Legii, să viețuiască în cele sfinte. Și se bucură duhovnicește împreună cu ea Ioachim și Ana. Iar cetele fecioarelor Îi cântă Domnului, lăudând-o și cinstind-o pe Maica Sa”.

3 thoughts on “21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Hram la parohia păstorită de Pr Prof Dr Vasile Mihoc din Sibiu. FOTO EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *