Sărbătoarea de 1 Decembrie, așa cum o vede românul Ioan Sperling și cum o cântă Vlad Pârău

Nu-mi place să mă arunc cu „primul val” de 1 Decembrie, pentru că nu prea îi cred pe toți că sunt patrioți, doar pentru că se dau de ceasul morții de ziua națională!
Trăiesc în diasporă și văd că noi suntem cea mai dezbinată minoritate și singura în care se preferă asimilarea în locul păstrării identității naționale! Sunt destui „români” care „uită” să vorbească românește, care devin Giovani pentru că de Ioan le e rușine!
O să spuneți probabil disprețuitor ”Diaspora!” și, parțial, aveți dreptate; un patriot adevărat trăiește în țara lui, nu în diasporă! Numai că doar asta nu-l face patriot, pe niciunul! Și râmele trăiesc în țara unde s-au născut și nu-și părăsesc pământul natal! Sunt patrioate? Desigur, nu!
Dacă ești patriot trebuie să faci ceva pentru țara ta! Cât de puțin! Și oriunde te găsești!
De exemplu, când vin alegerile, să alegi români patrioți! Români, pentru că numai un român înțelege românii și patriot, pentru că altfel ajungem ce am ajuns, o țară vasală Uniunii Europene, Statelor Unite, în care nu mai avem dreptul să decidem, ci doar să executăm! Să ne executăm, mai bine zis!
Când apare un referendum, cum a fost cel pentru familie, un patriot uită de comoditate, de toată înclinația lui politică, de toată manipularea și votează pentru familie!
Când Biserica strămoșească este lovită, închisă, iese afară să o susțină, să o elibereze, pentru că fără ea nu am mai exista ca neam!
Când eroii națiunii sunt batjocoriți, un patriot se simte lovit în adâncul sufletului și nu acceptă pentru nimic în lume așa ceva!
Când o mână de criminali încearcă să instaureze din nou dictatura în România și să producă un nou genocid printr-o „vaccinare” despre care nu se cunoaște mare lucru, patriotul se împotrivește, cu orice risc!
Așa cum se împotrivește unui război care nu privește România! Noi nu ne-am terminat treburile în țară, cum să ne apucăm să le rezolvam pe ale altora?!
Mai există astfel de oameni în România și în afara granițelor ei?
Cu siguranță există, dar nu sunt nici pe departe atât de mulți, ca cei care devin patrioți de 1 Decembrie, mai ales în mediul virtual, pentru o singură zi!
Acestor adevărați patrioți le spun și eu din toată inima: La mulți ani, români! Dumnezeu să vă ocrotească și să ocrotească România!

O opinie publicată de Ioan Sperling la data de 1.12.2022 pe Vrăbiuțe.blog – videoclipul a fost folosit de autor la ilustrarea articolului inițial, lucru pentru care îi mulțumim! Vă invităm și pe d-voastră să vă abonați gratuit la canalul de YouTube al lui Vlad Pârău pentru a fi la curent cu noutățile.

Citiți și: Încrederea resetată. Opinia lui Ioan Sperling

POLEMICĂ. Parlamentul pregătește o lege care să permită sacrificarea animalelor coșer după ritualul evreiesc. Creștinii ar putea fi afectați de comercializarea resturilor sacrificiale fără o etichetare corespunzătoare. Opiniile lui Ioan Sperling

15 noiembrie: Începutul Postului Nașterii Domnului. Reguli tipiconale, rememorate de Ioan Sperling

Minunile Sfântului Mina din viața creștinului Ioan Sperling

Mă simt străin nu doar în lumea în care trăiesc, ci și în țara mea. Iar asta deși sunt de aceeași vârstă cu cei de la putere! Confesiunile lui Ioan Sperling

Nu suntem pistolari, ne avertizează Ioan Sperling

Ne-a zburat o Vrăbiuță: Suntem înfrățiți cu tangalache? se întreabă Ioan Sperling

Ne-a șoptit o Vrăbiuță: Democrația, o poveste pentru adulți! Opinie de Ioan Sperling

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *