Gab, platforma de socializare fără cenzură: Guvernul britanic ne-a ordonat să ștergem contul unui utilizator pentru așa-zisă instigare la ură, deși nu încălcase nici una din condițiile serviciului nostru. Vom publica aceste cereri absurde până vor înceta să ni le mai trimită!

Andrew Torba, directorul tinerei rețele Gab Social, preocupate de libertatea de exprimare și de naționalismul creștin, una dintre puținele platforme care nu au cenzurat opiniile despre inocularea cu serurile experimentale în ultimii 3 ani, oferind spațiu de manifestare pe majoritatea subiectelor „incorect politice”, anunță că se confruntă cu cereri din partea unor autorități europene de a suspenda utilizatorii a căror gândire nu se mulează pe direcția trasată de fabrica de consens sau pe narativa „oficială”. Însă rețeaua Gab se sprijină pe prevederile Primului Amendament al Constituției SUA și apără libertatea de a exprima orice fel de idei, indiferent că lezează sau nu „naturelul simțitor” al unor pechinezi Bubico ce latră a victimizare deși par născuți cu zvastica la gât. Cea mai recentă intruziune este din partea Guvernului Britanic, care a cerut eliminarea din rețea a unui cetățean din cauza convingerilor sale incomode. Amintim faptul că autoritățile engleze au pus la punct un fel de Miliție a Internetului în timpul pandemiei care mergea până la a urmări penal și a aresta comentatorii împătimiți de pe rețelele de socializare. Cu Gab.com însă nu le-a mers, deoarece noua rețea americană a dat deja cu flit pretențiilor Guvernului German de a cenzura opiniile conservatoare exprimate de utilizatori, dar considerate FALSE de globaliști în timpul nebuniei pandemice.

Citiți și: Forumul Economic Mondial vrea să se înființeze Miliția Internetului. Ca pe vremea securității bolșevice Big Tech se va folosi de ajutorul turnătorilor voluntari și anonimi pentru reclamarea și îndepărtarea vocile incomode pentru sistem

În acest context, Andrew Torba, director general al Gab Social, care își însoțește fiecare postare de blog cu deviza „Iisus Hristos este Regele regilor”, a anunțat că a refuzat cererea Guvernului Britanic de a suprima contul de socializare al unui cetățean urmărit de autorități pentru opiniile lui. Mai mult, rețeaua Gab va face de ocară astfel de tentative de cenzură guvernamentală, publicând online „lăcrămațiile” (plângerile) funcționarilor care solicită suprimarea libertății de exprimare sub pretexte aberante precum „discursul ofensator” sau „incitator la ură”.

„Gab va începe să publice solicitările oficiale primite de la guverne, bazate exclusiv pe cenzură. Acestea sunt cazurile în care, în cea mai mare parte, organisme europene precum Met și Europol ne trimit solicitări de eliminare cu caracter pur politic, fără nici o justificare legală. În esență, autoritățile încearcă să reducă la tăcere pe Internet o persoană pe care au băgat-o deja în închisoare sau sunt pe cale să o bage. În cazul în care nu doresc să vorbim despre aceste cereri absurde, ar putea înceta să ni le mai trimită.

Bine ați venit la Dosarele Gab! Astăzi am primit o astfel de cerere din partea guvernului britanic.

Aceasta a invocat Legea privind ordinea publică din 1986, care prevede următoarele:

(1) O persoană care publică sau distribuie materiale scrise care sunt amenințătoare, abuzive sau insultătoare se face vinovată de o infracțiune dacă: (a) urmărește prin aceasta să stârnească ura rasială (b) având în vedere toate circumstanțele, este probabil ca ura rasială să fie stârnită prin aceasta.

Nu ni s-a spus cine este persoana care ar fi încălcat această lege distopică și absurdă, nu ni s-a spus dacă mesajul pentru care l-au condamnat a fost găsit pe site-ul nostru și nu au specificat ce postări, dacă există vreuna, au încălcat de fapt legea britanică.

Tot ce ni s-a spus a fost că autoritățile britanice au băgat la pușcărie o persoană acuzată că a exprimat online „opinii greșite”, că acea persoană avea cont de Gab și, prin urmare, Guvernul Britanic se așteaptă să depersonalizăm acea persoană de pe Internet la ordin, deși nu am identificat nici o încălcare a condițiilor de folosire a serviciului nostru de către acea persoană.

Gab este o companie americană care își desfășoară activitatea în conformitate cu legislația SUA. Gab nu are nici un fel de afaceri sau operațiuni în Marea Britanie, nu dorește să cunoască și nici să stocheze date privind reședința sau cazierul judiciar al utilizatorilor sau cititorilor săi.

Politica rețelei Gab este de a nu elimina materiale decât dacă acestea încalcă termenii de furnizare a serviciului Gab, care au fost redactați în conformitate cu legislația SUA, în special cu Primul Amendament al Constituției SUA. (care garantează libertatea de exprimare, libertatea presei, libertatea religioasă, libertatea adunărilor publice și dreptul la petiționare n.r.)

„Discursul urii” sau „discursul ofensator” ca atare nu este ilegal aici (în SUA) și, de fapt, beneficiază de o protecție constituțională fără echivoc, confirmată de o jumătate de secol de precedente juridice.

Răspunsul nostru către (autoritățile din) Marea Britanie este același ca și către (autoritățile din) Germania, Republica Franceză, Republica Populară Chineză și (din) orice altă țară care se străduiește să înlăture conținut/informații ce respectă legea de pe Internetul american: să-și pună pofta-n cui!

Andrew Torba
CEO, Gab.com
Iisus Hristos este Regele regilor!”, se arată în comunicatul publicat la 29 decembrie 2022 pe site-ul News.Gab.com. Această știre a apărut în categoria GAB.

Rețeaua Gab.com este o platformă de socializare din SUA care s-a remarcat prin apărarea libertății de exprimare în timpul dictaturii covidiene, refuzând să cenzureze sau eticheteze postările și persoanele care aveau opinii diferite față de narațiunea oficială. Gab.com s-a oferit să-l găzduiască online pe ex-președintele Donald Trump după ștergerea lui dictatorială de pe Facebook și Twitter, însă acesta a preferat să-și lanseze propria sa rețea de socializare, Truth Social, neaccesibilă deocamdată din România. Gab.com oferă oricui posibilitatea deschiderii unui cont de socializare gratuit, similar cu cel de pe Facebook, dar având culoarea verde. Utilizatorii pot să scrie postări și să încarce fotografii/filmări pe profilul lor, precum și să schimbe între ei mesaje private (prin mesageria integrată). Dacă însă doresc să aibă acces la servicii mai aprofundate, cum ar fi platforma de videoconferințe sau de transmisiuni audio live, creșterea vizibilității în fluxul „Explore Feed”, posibilitatea de a programa postări în avans și de a înlătura reclamele (gab ads), atunci au opțiunea de a accesa varianta plătită a serviciului, intitulată Gab Pro. Menționăm că redacția noastră este prezentă pe Gab și nu obține beneficii comerciale din redactarea acestei știri.

Citiți și: Facebook, un serviciu de informații politice? La fel ca WhatsApp, Messenger și Instagram, a spionat conversațiile private ale nemulțumiților de alegerile care l-au dat pe Biden președinte și i-a raportat la FBI pentru opiniile lor periculoase. Totul, în numele protejării utilizatorilor!

PATRIA DIVERSITĂȚII: Agricultor Amish care producea carne și alimente curate într-o fermă organică tradițională, hărțuit de autorități pentru nonconformismul său față de normele sanitare, deși nu vindea decât membrilor unui club restrâns. Afacerea închisă, amenzi colosale și pușcărie pentru neplată

3 thoughts on “Gab, platforma de socializare fără cenzură: Guvernul britanic ne-a ordonat să ștergem contul unui utilizator pentru așa-zisă instigare la ură, deși nu încălcase nici una din condițiile serviciului nostru. Vom publica aceste cereri absurde până vor înceta să ni le mai trimită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *