Catherine Bouissou – infirmieră, mamă, romancieră, șomeră. Supraviețuitoarea regimului în care nevaccinarea s-a plătit cu suspendarea contractului de muncă își descrie experiența într-un interviu la France Soir. VIDEO

Regimul vaccinist din Franța a atins cotele maxime încă din august-septembrie 2021, când s-a impus ideea condiționării de vaccinarea cu serurile experimentale covidiene a tuturor angajaților bugetari care lucrează cu publicul, printre care o mare categorie a fost aceea a infirmierelor și asistentelor medicale (denumire generică: „îngrijitori”/soignants/ medicali). În ciuda protestelor masive anti-obligativitate din Paris și din orașele mari din provincie (francezii s-au mobilizat exemplar, ocupând piețe centrale și uneori năvălind în clădiri publice; în unele weekenduri erau 3-4 proteste separate în Paris, printre care și cel al renumitelor Veste Galbene, care uneori se reuneau într-un marș comun), politrucii teleghidați din guvern și camerele parlamentului – ba chiar și slugile obediente din Justiție – și-au văzut impasibili de treabă, rostogolind înainte obligativitatea vaccinării, într-un dispreț total față de dorința manifestă a poporului. Astfel încât, în Franța, ceea ce se prefigura la noi abia în ianuarie 2022 – condiționarea locului de muncă de certificatul vaccinal – a fost implementat cu un trimestru mai devreme, ajungându-se și la concedieri colective ale celor care au refuzat până la capăt presiunile în vederea vaccinării forțate. Pandemia a trecut, măsurile restrictive au fost rând pe rând abandonate – în Occident ceva mai târziu decât în România -, dar sistemul s-a codit multă vreme să repare dauna provocată cetățenilor, pentru că a-i rechema în câmpul muncii ar însemna a-și recunoaște propria greșeală, ba chiar și a pierde încrederea supușilor zeloși (vaccinații cu 3-4 doze), ceea ce un sistem dictatorial e incapabil să facă. În acest context, publicația France Soir ne prezintă situația Catherinei Bouissou, o infirmieră concediată pentru refuzul vaccinării, care a fost scoasă din sistemul sanitar, a trăit luni de zile fără salariu, ba a mai avut puterea și să scrie o carte în care și-a descris experiența.

Infirmieră-șefă în domeniul îngrijirii paliative la spitalul din Castres, Catherine Bouissou este și autoarea unei cărți. În septembrie 2021, la fel ca altor mii de asistenți medicali nevaccinați, i-a fost suspendat contractul de muncă pe termen nelimitat. Ea a profitat de această emoționantă „pauză” pentru a-și trece în revistă anul trăit „fără serviciu, fără salariu” și își prezintă cartea „On achève bien les soignants” (Îi terminăm de tot pe asistenții medicali), pe care a publicat-o în regie proprie.

Trăind de 15 luni de zile fără salariu, Catherine Bouissou își povestește viața de după suspendarea din câmpul muncii: „Nu am dreptul să lucrez în altă parte, să primesc ajutor de șomaj sau ajutor social, cu excepția lunii aprilie, când am reușit să obțin un RSA” (venit de solidaritate activă). În replică la diversele argumentări ale acestei suspendări din partea autorităților „sanitare” sau chiar a mass-media, ea susține că nu a refuzat niciodată să se vaccineze. „Ceea ce am refuzat a fost să fac un vaccin, un tratament pentru care nu au vrut să ne dea nici o informație (…) Pentru a injecta cuiva acest ser, trebuie să știu ce conține produsul și ce trebuie să fac în caz de probleme”, explică ea.

„Ne-am lăsat copiii în grija rudelor” pentru a ne face meseria în timpul pandemiei

Această infirmieră respinge teza că menținerea suspendării contractelor ar „proteja populația”: „Am fost trimise în prima linie împotriva multor boli pentru care nu există vaccin. În cele 18 luni de pandemie, cine a fost trimis pe front, fără măști, fără halate, fără mănuși? Ne-am lăsat copiii în grija rudelor, pentru că ni s-a spus că, dacă ne vom molipsi de Covid, vom muri cu toții”, își amintește îngrijitoarea medicală. Și sfârșește prin a se întreba: „Cine prezintă un risc mai mare pentru populație, un îngrijitor nevaccinat și testat negativ la coronavirus sau un îngrijitor vaccinat, dar testat pozitiv? Eu nu mai înțeleg nimic din toată abordarea asta!”

Un mod de a-și exterioriza tensiunile

Despre cum și-a scris cartea „On achève bien les soignants” (Îi terminăm de tot pe asistenții medicali), autoarea spune că a avut nevoie să-și elibereze tensiunile acumulate de când i-a fost suspendat contractul de muncă. „Am învățat că, atunci când lucrurile sunt dure, trebuie să găsești un mod prin care să încerci să te descarci. Și m-am apucat de scris. La început, totul a luat forma unui jurnal (…), ceea ce m-a ajutat să trec peste”. „Mai târziu a venit momentul în care nu am mai putut plăti nimic și viața noastră socială s-a prăbușit.”

Cartea amintește despre necazurile autoarei, dar și despre cum au fost auzite strigătele sale de ajutor și despre valul de solidaritate stârnit în rândurile asistenților nevaccinați, care au avut cu toții parte de aceeași soartă nemiloasă sub regimul „socialistului” Macron – excluderea din sistem și tăierea mijloacelor de subzistență. Practic, un atentat la viața fizică a „nesupușilor”! Astfel, volumul reconstituie, lună după lună, perioada care a început la 14 septembrie 2021, „în ajunul suspendării mele de la serviciu”, și s-a încheiat atunci când decizia de reintegrare a îngrijitorilor medicali a fost transmisă Înaltei Autorități de Sănătate din Franța. VIDEO:

One thought on “Catherine Bouissou – infirmieră, mamă, romancieră, șomeră. Supraviețuitoarea regimului în care nevaccinarea s-a plătit cu suspendarea contractului de muncă își descrie experiența într-un interviu la France Soir. VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *