ANTENA 3 CNN spune că regretă că a preluat filmări de la Lumina Cuvântului fără a menționa sursa: Ștergerea logo-ului de pe materialul copiat s-a făcut „cu bună-credință și fără intenție”

Antena 3 și-a exprimat regretul pentru preluarea fără acord a mai multor filmări aparținând echipei „Lumina Cuvântului”, un proiect jurnalistic independent inițiat de Cornelius Florin Stoica, la mai bine de o lună după săvârșirea „plagiatului”. Într-un reportaj difuzat pe 17 decembrie 2022, televiziunea a relatat despre moartea tinerei cântărețe și colindătoare Sara Nukina, folosind drept ilustrații mai multe fragmente din înregistrări făcute de jurnaliștii neafiliați. Deși actualmente susține că totul a fost o eroare și că, de fapt, „a acționat cu bună-credință și fără intenție de a provoca vreun prejudiciu”, este greu de presupus buna credință și lipsa de premeditare în ocultarea logo-ului „Lumina cuvântului” de pe toate filmările folosite. O „eroare” jurnalistică poate fi nemenționarea sursei – deși aceasta la case mai mari este o eroare nepermisă -, însă ștergerea logo-ului sursei nu mai poate fi considerată eroare, ci premeditare. În urma mesajelor și a acțiunilor legale din partea redacției „Lumina Cuvântului”, postul Antena 3 a emis un comunicat în care susține că regretă situația.

Răspuns ANTENA 3 CNN referitor la imaginile difuzate fără menționarea sursei „Lumina Cuvântului”: „Ne exprimăm regretul pentru această situație”

În urma notificării noastre, Antena 3 CNN a oferit un răspuns în ceea ce privește difuzarea unor imagini video care aparțin emisiunii online Lumina Cuvântului. Amintim faptul că în data de 17 decembrie 2022, postul de televiziune Antena 3 CNN a difuzat în cadrul emisiunii News Magazine un reportaj video editat din mai multe videoclipuri printre care mai multe fragmente video aparținând Lumina Cuvântului, fără a se menționa sursa imaginilor video.

Răspuns ANTENA 3 CNN:
„Referitor la difuzarea pe postul de televiziune Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii „News Magazine” din 17 decembrie 2022, a unor imagini/fragmente video însumând câteva zeci de secunde cu Sara Nukina, fără menționarea sursei online „Lumina cuvântului” , ne exprimăm regretul pentru această situație având la bază o eroare umană care a aparut din cauza lipsei de comunicare, și subliniem totodată faptul că Antena 3 CNN a acționat cu bună credință și fără intenție de a provoca vreun prejudiciu Dvs or publicului emisiunii „Lumina cuvântului” sau de a-și dezamăgi propriul public.” – transmite postul de televiziune Antena 3 CNN.

Situația a fost remediată și cu ocazia difuzării unui nou material jurnalistic de către postul de televiziune Antena 3 CNN, în data de 14.01.2023, în care am pus la dispoziție imaginile cu Sara Nukina iar sursa emisiunii online Lumina Cuvântului a fost menționată corespunzător.

Cu această ocazie dorim să mai transmitem faptul că emisiunea online Lumina Cuvântului este un proiect jurnalistic independent și este protejat prin lege în ceea ce privește drepturile de autor și proprietate intelectuală. Echipa Lumina Cuvântului este deschisă pentru colaborări în ceea ce privește elaborarea de materiale jurnalistice, datele noastre de contact fiind vizibile atât pe contul nostru de Facebook cât și pe contul nostru de YouTube. Orice material media care aparține Lumina Cuvântului poate fi preluat și difuzat doar în termenii agreați în prealabil și cu acordul în scris al persoanelor care dețin drepturile de autor.

Lumina Cuvântului este o redacție independentă, fără patron și fără sponsori, care își realizează emisiunile în regie proprie și din fondurile lor personale. Membrii acesteia sunt: Cornelius Florin Stoica (realizator), Valeriu Florin Stan (jurnalist), Vasile Nedediță (jurnalist), Silviu Constantin Nedelcu (colaborator). Cei care doresc să susțină munca acestor oameni inimoși o pot face prin intermediul platformei Patreon prin abonament lunar sau prin sponsorizare singulară. „Lumina Cuvântului” a depășit recent pragul de 100.000 de urmăritori pe Facebook, având 8630 de urmăritori și pe YouTube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *