Cutremure Turcia-Siria: Cutremurul din Turcia, o amânare? Opinia lui Ioan Sperling. VIDEO

Cutremurele din Turcia sunt desigur un dezastru umanitar, fără doar și poate! Cei care au trăit așa ceva pe viu, ca noi în ’77, nu pot să nu fie mișcați până în străfundul sufletului! Câtă suferință aduce un astfel de cutremur, câte destine sunt curmate, sau „rescrise”, câte ruine sufletești rămân în urmă, câtă durere, câte lacrimi, câtă suferință!
Merita poporul turc o astfel de pedeapsă? Nu mai mult decât o merităm noi, românii, sau alt popor! Atunci de ce ei? Greu de răspuns! Noi, ca oameni, nu-L putem înțelege pe Dumnezeu! Nici felul în care El acționează sau nu o face! Totuși, undeva, în catastrofa aceasta, trebuie să fie o motivație care arată marea iubire și răbdare a lui Dumnezeu!
Știu, la prima vedere, un cutremur numai dovadă de răbdare și iubire nu este! Și, totuși, fără să mă hazardez spunând ca L-am înțeles pe Dumnezeu sau că am dreptate în teoria mea, mai jos vă dau o posibilitate de iubire/răbdare dumnezeiască pentru poporul turc și pentru întreaga omenire, prin această catastrofă!
Sfântul Paisie Aghiorîtul spunea că al treilea război mondial, cel mai devastator dintre toate, cu milioane de vieți pierdute și cu desființarea Turciei ca națiune, va începe cu atacul Turciei asupra Greciei! Acest atac o să devină iminent în momentul în care se vor intensifica discuțiile despre granița celor 12 mile marine. (articolul continuă dedesubt)

La vremea când a profețit acestea Sfântul Paisie, părea de neconceput ca două țări din NATO să se lupte între ele, să se certe pe granițele marine, sau să facă declarații belicoase în mass-media! Între timp, cele 12 mile marine au devenit mărul discordiei între Turcia și Grecia, iar președintele Erdogan amenință destul de des Grecia că armata turcă va intra peste ei într-o noapte!
Nici un partener NATO nu intervine să liniștească spiritele, ocupați fiind toți cu distrugerea Ucrainei!
Poate de aceea a intervenit Dumnezeu!
Marea armată a Turciei va fi ocupată multă vreme cu reconstrucția țării, nu cu începerea celui de-al treilea război mondial!
Da, au murit mulți oameni la cutremur, dar nici pe departe câți vor muri într-un război mondial!
Da, au murit copii nevinovați, dar nici pe departe câți vor muri sub ploaia de bombe de tot felul!
Da, distrugerile sunt multe în Turcia, dar nici pe departe câte vor fi la nivel mondial!
Dumnezeu a oferit Turciei, dar și nouă, lumii întregi, un răgaz ca să ne pocăim și ar trebui să profităm de el și să începem!
Pentru că Dumnezeu ne iubește și are îndelungă-răbdare, nu vrea moartea noastră, a păcătoșilor, ci să ne întoarcem și să fim vii!

Articol de opinie împărtășit de Ioan Sperling la data de 7 februarie 2023 pe Vrăbiuțe.blog. Vă așteptăm să vă exprimați propriile opinii în secțiunea noastră de comentarii!

Citiți și: Cutremure devastatoare în Turcia și Siria

Politica și democrația pe înțelesul tuturor. Opinia lui Ioan Sperling

2 thoughts on “Cutremure Turcia-Siria: Cutremurul din Turcia, o amânare? Opinia lui Ioan Sperling. VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *