Bîstroe, pământ românesc!

Lăsați-o-ncolo de minciună de stat! Kievul minte sovieticeşte că n-a făcut decât lucrări de întreținere la canal, Bucureştiul minte europeneşte că nu ştia nimic deşi ăştia umblau de săptămâni cu nave-utilaj pe apele noastre, dar în rest suntem mari parteneri şi „we stand with Ukraine” (suntem alături de Ucraina). Adevărul este că zona Bîstroe = pământ românesc, la fel cum Bugeacul şi Basarabia = pământ românesc, la fel cum Insula Şerpilor = pământ românesc, la fel cum nordul Bucovinei şi al Basarabiei (Hotinul) = pământ românesc! Rusia (URSS) a furat aceste pământuri în 1940 de la Regatul României, iar Ucraina s-a bucurat să le „moştenească” ilegal după 1991, perpetuând furtul sovietic şi amplificându-i consecințele. Cine-s mai hoți, ruşii care au furat aceste pământuri sau ucrainenii care se dau mari anti-ruşi în timp ce duc mai departe jaful rusesc? A tunat şi i-a adunat!

Ucrainenii ştiau că România nu-i de acord cu manevrele lor ostile pe Bîstroe, care afectează ansamblul Deltei Dunării, dintr-un întreg scandal început prin anii 2003/2004 şi perpetuat până la tranşarea lui de către forurile europene şi organizațiile de mediu din acea epocă.

Delta Dunării face parte din patrimoniul mondial UNESCO, nu ne putem juca de-a distrugerea ei. Faptul că ucrainenii au fost opriți o dată din această nebunie, dar nu s-au învățat minte, ba s-au folosit de contextul sensibil al războiului ca să pună România şi întreg mapamondul în fața faptului împlinit, arată cam ce fel de „prieteni” ne sunt: pe lângă şantajul subtil – noi apărăm Europa de ruşi, deci trebuie să ni se permită orice, inclusiv distrugerea biodiversității unui sit UNESCO -, redeschiderea proiectului Bîstroe poate fi şi un exercițiu de imagine al propagandei Kievului: exact când li se prăbuşeşte Bahmutul şi întreg frontul de Est, ei pun la cale o mişcare pompieristică în Sud-Vest, pe care o şi anunță pe site-ul Ministerului Infrastructurii doar în limba ucraineană – destinată, deci, publicului local, nu celui internațional! A trebuit să căutăm pe Twitter şi Facebook ca să găsim cu auto-translatorul o variantă inteligibilă a comunicatului despre isprava ucraineană de pe Dunăre! Căci despre isprăvi ucrainene pe Nipru nu prea mai auzim în ultima vreme…

Atât timp cât mint, fură şi îşi înşeală aliații la fel ca pe vremea lui Stalin, eu nu văd nici o diferență între ucraineni şi ruşi, până la urmă sunt frați şi de sânge, dar şi de năravuri! Iar cine va spune că denunțarea samavolniciei ‘Bîstroe’ face parte din strategia „propagandei ruse” e cel puțin miop în chestiune: adică încălcarea, violul, fapta ostilă în sine nu mai este ceea ce este doar pentru că riscă să tulbure echilibrul alianței? Echilibru la care ar fi trebuit să cugete înşişi ucrainenii ÎNAINTE să treacă la fapte, dar se pare că nu le-a pāsat. Dacă este cineva care face astfel jocul ruşilor împotriva alianței, atunci ucrainenii sunt aceia, căci alimentează cu propriile lor acțiuni sentimentul anti-ucrainean din țările vecine şi prietene. La fel cum CNCAV prin acțiunile sale mincinoase și ridicole devenise cel mai mare întreținător al anti-vaccinismului din România, dar desigur că nu a putut recunoaşte asta în raportul său superlativ despre „misiunea îndeplinită”!

Cât despre autoritățile române, care şi-au mințit cetățenii până în ultima clipă despre situația de pe Bîstroe, punând deasupra interesului românesc pe cel ucrainesc, pe lângă acuzele de abuz în serviciu şi trădare de țară, șefii lor ar trebui efectiv destituiți şi trimiși la Kiev să-şi ofere diligențele singurei politici pe care o slujesc de fapt. La fel cum cei care îndeamnă România la intrarea cu pieptul gol în război ar trebui trimiși de îndată să lupte pe frontul de est – ei, doar ei (și copiii lor, dacă-i au)!

Marele pericol la adresa siguranței naționale a României vine în primul rând din interiorul aparatului de stat. Cu astfel de autorități „de limbă română” şi comportare anti-română, nu ne putem aştepta la vreo Unire cu Basarabia, ci trebuie să ne păzim ca nu cumva să pierdem şi jumătatea noastră de Moldovă la pachet cu Dobrogea care, după cât se vede, e deja lipsită de administrație românească: acolo umbrela Bucureştilor se-arată doar de două ori pe an, de Sfânta Marie Mare când se pozează Plăvanul cu marinarii şi de Sfântul Andrei, când se trimite Jandarmeria să amendeze pelerinii ortodocşi – în rest, Dobrogea e de pe acum lăsată în mila Domnului, cu o țintă mare pe ea, denumită metaforic „scut”.

Doamne, ocrotește-i pe români! Și ferește-i de „prieteni”, că de dușmani se știu feri și singuri!

De interes pe același subiect:

One thought on “Bîstroe, pământ românesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *