Vrem spitale, nu avioane! Nu dați banii pe chirii, luați aeronave la dilii!

Klaus Iohannis a întreprins pe 8 martie 2023 o vizită în Japonia, continuată pe 10 martie cu o vizită de stat în Singapore. La Tokyo el n-a reprezentat vreo agendă națională sau bilaterală, ci s-a dus în calitate de propagandist NATO/UE în contextul războiului din Ucraina. De notat faptul că Japonia nu a încheiat pacea după al Doilea Război Mondial cu URSS și nici cu succesoarea acesteia, Federația Rusă, din cauza diferendului privind Insulele Kurile. Zilele acestea s-a tot vorbit de disperarea occidentalilor de a deschide și fronturi secundare în războiul cu Rusia, preferate fiind republicile ex-sovietice Moldova și Georgia, dar nu se știe niciodată dacă nu va cădea și Japonia într-un scenariu de escaladare a războiului. În acest climat tensionat, președintele ultimei țări NATO din apropierea Ucrainei l-a felicitat pe premierul Japoniei pentru sprijinul acordat nu Bucureștiului, ci… Kievului și Chișinăului!

Dar nu această totală inadecvare a lui Iohannis, care pare să nu mai știe al cui președinte este, a șocat România, ci felul în care a ales el să-și organizeze deplasarea, în compania soției sale veșnic îmbrăcate în roz, dar mai ales la bordul unui avion privat de mare și kitchos lux, care a costat banii publici o sumă deloc neglijabilă.

În fața acestei acuzații, a sărit să-l apere pururea persiflatul domn Marcel Ciolacu (PSD) de la Camera Deputaților, care n-a făcut altceva din 2020 încoace decât să susțină tacit sau vocal derapajele partidului prezidențial și ale ilustrului lui conducător. Din puțul gândirii, Ciolacu a spus că a venit vremea ca România, ca țară mare și actor regional, să își procure o aeronavă prezidențială! Pe principiul: nu mai dați bani să închiriați vehicule scumpe, cumpărați-vă unul și folosiți-l până se amortizează cheltuiala! A, și a mai spus onorabilul din fruncea PSD-ului că viitoarea aeronavă prezidențială nu va fi utilizată doar de președinte, ci de toți înalții demnitari ai statului. Adică, probabil, și de președinții camerelor Parlamentului, dacă tot e „prezidențială” aeronava!

Socoteala domnului Ciolacu ar fi bună dacă n-ar fi rea, anume dacă n-ar demonstra că dânsului îi scapă total miza revoltei publice: cheltuielile nesimțite ale conducătorilor pe banii contribuabililor plătiți cu cele mai mici salarii din UE și care s-au trezit în ultimul an cu facturi triple la utilități și cu scumpiri galopante la produsele alimentare de bază. Vorba călătorului de lux – din vina președintelui Rusiei, nu a președintelui României!

Între timp, guvernările impuse de Iohannis și girate de PSD-ul lui Ciolacu au împrumutat România lăsând-o datoare pe zeci de ani de acum încolo, pentru a susține politicile pandemice aberante de închidere a economiei, cumpărarea de seruri experimentale de 6 ori cât totalul populației celei mai nevaccinate țări din UE, ba și alocarea de ajutoare militare sau umanitare Ucrainei și de ajutoare pentru gaz și curent pentru statul eșuat Republica Moldova, a cărei populație nici în al 11-lea ceas nu pare a fi dornică de Unire cu Patria-Mamă!

Și-n timpul ăsta, Iohannis se plimbă cu yacht-ul zburător, iar socialistul Ciolacu se gândește cum să confiște avutul poporului pentru a-l investi într-un yacht zburător trecut pe inventarul statului, ca să fie folosit prin rotativă – pardon, prin rotație – de toate scroafele politice care s-au urcat în copac și nu mai știu cum să coboare.

Cum s-ar spune: nu dați banii pe chirii, luați aeronave la dilii! Fie ei și din categoria liderilor politici… regionali! Apropo, mai țineți minte morala războinică useristoidă din anii 2015 – 2019, cristalizată în sloganul antinațional și anticreștin „Vrem spitale, nu catedrale” – în fapt, un jalnic plagiat după o lozincă din epoca socialistă? Unde sunt acum acei justițiari de maidan să-l huiduiască pe idolul lor blond și să-i spună „Vrem spitale, nu avioane!”? Și să identifice corect adversarul nu în Biserică sau în Istorie, ci în proasta guvernare! Le-a cam amuțit glăsciorul încă din 2020 încoace, când au dat de pământ cu „dreptul la protest” și au început s-o facă pe „responsabilii” care toarnă la Jandarmerie pe „teroriștii” ce zădărnicesc combaterea democrației!

Dar știți de ce-și permit politicienii submediocri cheltuieli de-a dreptul regale fără a fi dovedit vreo performanță care să-i califice pentru asemenea pretenții? Pentru că noi i-am obișnuit așa, din avutul public, din taxele și impozitele noastre. Le-am dat salarii astronomice, pensii speciale, mașini de lux și escortă cu girofar! Ei au crescut prin fastul „Casei Poporului”, au mâncat regește la cantina poporului și nu-i de mirare că-i interesează chiar și avionul de lux din banii poporului.

Vă rog eu frumos, când îl inaugurați, să-i spuneți tot „avionul Poporului”! Și să aveți un pilot tot din popor, bine vaccinat cu toate dozele – alea reale, nu alea de la televizor! Să vă arate cum „cerul e pragul de sus” („sky is the limit”), iar apoi să-l vedeți și pe ăla de jos.

P.S.: Vizita lui Klaus Iohannis prin îndepărtata Japonie nu are darul de a semăna cu vizita lui Nicolae Ceaușescu în Iran? Așa arată drumul între două dictaturi răsuflate, cea a lui Nicolae și cea a lui Klaus (NiKoLaUS)…

A se urmări după min. 25:40:

One thought on “Vrem spitale, nu avioane! Nu dați banii pe chirii, luați aeronave la dilii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *