Ar trebui ca opoziția civică să susțină protestele sindicatelor din Educație, Sănătate, Transporturi? Răspunsul lui Constantin-Florin Ilie către un frate

Răspuns către un frate… (vezi întrebarea în foto 1 și 2)

„Nu suntem destul de puternici să ținem noi direcția, dreaptă, necesară. Ce se întâmplă acum e jocul sistemului din spatele lui Iohanis, care nu dorește rotativa cu Ciolacu . Este adevărat, și Ciolacu și Ciucă sunt ssistem, dar nu toți servesc lui Iohanis, deși servesc acelorași stăpâni.

E o ceartă pe „teritorii”, în care un mafiot (ioha) nu vrea să se țină de cuvânt față de celălalt mafiot (ciuciulacu), dar pentru noi ambii sunt nocivi.

Lasă-i să-și scoată ochii!

Nu cu mâna ta…

Orice mișcare de stradă acum nu vine decât să contribuie la câștigul, „căruța” uneia dintre aceste două tabere (ale aceluiași ssistem).

În alte condiții, chiar și așa, intri în luptă abia când ai șanse să-i pui pe amândoi cu botul pe labe. Se poate întâmpla și asta, dar numai în condițiile în care îi lași să se sfârtece între ei, să slăbească, iar când sunt epuizate resursele lor intri și tu pe „ring”, dacă ai resurse suficiente. Noi nu suntem în acea poziție pentru că nici măcar scenetele nu le deslușim încă.

Dar a intra în toiul împărțelii de teritorii între doi cappo del mafia, în contextul în care opinia publică, manipulată fiind prin astfel de scenete – care pentru că în față chiar există o luptă (dar în spate sunt aceiași) – chiar crede că una dintre tabere e „bună” și că luptă pentru nu știu ce salarii etc., ar fi o greșeală gravă. Una care se repetă de 33 de ani; întotdeauna ssistemul joacă astfel.

Nu ești încă un pol de putere, nu te bagi. Și nu ești pol de putere tocmai pentru că nu înțelegi încă toate cele de mai sus.

Abia când vom pricepe jocurile acestea, abia atunci putem să zicem că facem primul pas, în sfârșit, în direcția, în „căruța” noastră, România.

Până atunci, uite, avem parte de exact teatrul prin care „ei” ne manipulează și câștigă de 33 de ani încoace iar pe noi tot în hău ne duc. Ioha vrea omul său, Ciolacu nu vrea, și de aici au dres un scenariu de toată… iluzia. Măcar de-ar fi ei boșii, însă sunt doar niște sclaveți cu lesa largă…”

*

Zic că e vremea să începem să pricepem jocul…

(preluare postare Constantin-Florin Ilie, Comitete Cetățenești Locale)

One thought on “Ar trebui ca opoziția civică să susțină protestele sindicatelor din Educație, Sănătate, Transporturi? Răspunsul lui Constantin-Florin Ilie către un frate

  1. Mersi de preluare.
    Chiar este necesar să ne trezim și să deslușim toate jocurile lor, altfel nu mai izbândim niciodată. Or, vremurile acestea sunt la limita istoriei, la ultima ei răscruce. Nu ne mai permitem să fim manipulați nici dacă am vrea sau nu ne-ar (mai) păsa.

    Fie vrem să devenim mai profi în toate schemele lor, devoalându-le și dejucându-le (asta în primă fază), păsându-ne și implicându-ne luminat și înțelept,

    Fie ne lăsăm manipulați în continuare, masă de manevră, ori îl luăm pe la fel de pierzătorul „nu ne pasă, am destule de făcut, sunt prea ocupat/ă…” în brațe și cu acestea nu că vom muri, ci vom trăi ca și într-o moarte permanentă, care-și va scoate și chinurile cât de curând la suprafață. Inclusiv pentru cei „cuminți”, dar nu cu-minte.

    Cine stă, să știe că a și căzut…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *