Măiestria lui Ciprian Porumbescu în slujba marilor idei ale timpului său. Concert și vernisaj la Biblioteca Națională a României, transmise de LUMINA CUVÂNTULUI. VIDEO

Prietenii noștri de la emisiunea „Lumina Cuvântului” ne-au făcut surpriza să transmită marți, 30 mai 2023, la împlinirea a 170 de ani de la nașterea compozitorului român, un concert de Ciprian Porumbescu susținut de artiști contemorani la Biblioteca Națională a României. Din program au mai făcut parte și lucrări de Constantin C. Nottara, Constantin Dimitrescu, Anton Pann / Ioan Dobrinescu, George Enescu. Evenimentul a avut ca invitat special pe conf. dr. h.c. Vlad Rădescu, protagonistul filmului „Ciprian Porumbescu”, regizat de Gheorghe Vitanidis în anul 1972 și ca parteneri instituții precum Teatrul Muzical Ambasadorii, Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, Centrul Național de Artă Tinerimea Română. VIDEO

„Biblioteca Națională a României la spectacolul vocal-instrumental-coregrafic dedicat compozitorului Ciprian Porumbescu, la 170 de ani de la nașterea sa, cu titlul „Măiestria lui Ciprian Porumbescu în slujba marilor idei ale timpului său”.

Parteneri: Teatrul Muzical Ambasadorii, Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, Centrul Național de Artă Tinerimea Română

Invitat special, conf. dr. h.c. Vlad Rădescu, protagonistul filmului Ciprian Porumbescu, regizat de Gheorghe Vitanidis în anul 1972.

În cadrul evenimentului veţi putea asculta lucrări vocale interpretate ocazional pe scenele muzicale, aranjamente instrumentale ale operetei „Crai Nou”. Dansuri populare şi de caracter, ce vor reliefa preferinţa compozitorului pentru hora românească vor însoți, de asemenea, momentele muzicale.

Alături de această expoziție din colecțiile bibliotecii, sunt expuse și lucrările marelui grafician Mihai Pânzaru-Pim, lucrări inspirate din lirica lui Ciprian Porumbescu.

Evenimentul are loc în spațiul Atrium din incinta Bibliotecii Naționale a României, moment în care va fi lansată și expoziția de documente din colecția instituției. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 30 mai – 31 decembrie 2023.

Sunet: ing. Cornel Dragușin”, se arată în descrierea evenimentului pe Facebook.

Lumina Cuvântului este o redacție independentă, fără patron și fără sponsori, care își realizează emisiunile în regie proprie și din fondurile lor personale. Membrii acesteia sunt: Cornelius Florin Stoica (realizator), Valeriu Florin Stan (jurnalist), Vasile Nedediță (jurnalist), Silviu Constantin Nedelcu (colaborator). Cei care doresc să susțină munca acestor oameni inimoși o pot face prin intermediul platformei Patreon prin abonament lunar sau prin sponsorizare singulară. „Lumina Cuvântului” mai poate fi urmărită pe Facebook și pe YouTube.

V-ar mai putea interesa și…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *