Adunarea Asociației Ortodoxe Oastea Domnului la Catedrala Mitropolitană din Sibiu și slujbă de pomenire a întemeietorului ei, Pr Iosif Trifa, la Cimitirul Municipal

Catedrala Mitropolitană din Sibiu a găzduit sâmbătă seară (3 iunie 2023) adunarea Asociației Ortodoxe „Oastea Domnului”. Sute de membri ai acesteia din întreaga țară s-au rugat împreună la slujba vecerniei și au ascultat cuvântul de învățătură al ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

„Această adunare a devenit tradiție. Ea este legată de pomenirea celui care a înființat această mișcare religioasă, Părintele Iosif Trifa.

Sunt adunați credincioși, frați din toată țara, împreună cu preoții lor, preoți care sprijină această lucrare.

Astăzi a avut loc Sfatul Frățesc aici, la Sibiu, unde își are sediul central Oastea Domnului, iar de la locația aceasta și până la Catedrală, într-o procesiune, au venit și s-au adunat cu toții în catedrala mitropolitană.

Bucuria aceasta a praznicului va fi continuată și mâine, când vor participa la pomenirea Părintelui Iosif Trifa în cimitir și cu săvârșirea Sfintei Liturghii.

Ne bucurăm că această mișcare este coordonată duhovnicește și nu numai de către Părintele Profesor Vasile Mihoc și de către Părintele Iosif Toma”, a declarat ÎPS Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, citat de Trinitas TV.

„Oastea Domnului” a împlinit anul acesta un secol de existență.

Pr. Prof. Dr. Vasile Mihoc: „Sunt în Catedrală o mulțime de părinți, de frați, de surori și o bucurie nestăvilită umple inimile tuturor”

„Adunarea tradițională a Oastei Domnului, care an de an se desfășoară la Sibiu, în seara aceasta în Catedrală, iar mâine cu Sfânta Liturghie la mormântul Părintelui Iosif Trifa și, în continuare, cu adunarea Oastei Domnului și cu Parastasul devenit deja îndătinat în Oastea Domnului.

Sunt în Catedrală o mulțime de părinți, de frați, de surori și o bucurie nestăvilită umple inimile tuturor.

Slăvit să fie Domnul!”, a încheiat Pr. Prof. Dr. Vasile Mihoc cuvântarea sa prin salutul tradițional al „Oastei Domnului”.

În anul 1923, Părintele Iosif Trifa a întemeiat la Sibiu mișcarea spirituală „Oastea Domnului” prin înființarea foii „Lumina satelor”, publicație ce chema credincioșii la o lucrare duhovnicească mai intensă. „Oastea Domnului” s-a bucurat de binecuvântarea mitropolitului Nicolae Bălan. VIDEO: (articolul continuă dedesubt)

Articole pe aceeași temă:

2 thoughts on “Adunarea Asociației Ortodoxe Oastea Domnului la Catedrala Mitropolitană din Sibiu și slujbă de pomenire a întemeietorului ei, Pr Iosif Trifa, la Cimitirul Municipal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *