Mii de profesori în stradă la Sibiu, după a doua săptămână de grevă: Nu cedăm! Cu demnitate până la capăt. Iohannis, rușinea Sibiului! FOTO / VIDEO

Peste o mie de profesori au ieșit în stradă la Sibiu, pentru a doua vineri consecutiv, cerând salarii decente și denunțând presiunile făcute de politicieni, inspectorat și lideri sindicali de a-și relua activitatea în ciuda satisfacerii doar parțiale a doleanțelor lor. Vineri, 9 iunie 2023, cadrele didactice s-au întâlnit în Piața Mare, apoi au plecat în marș către Prefectură pe str. Gheorghe Lazăr, bvd. Corneliu Coposu și str. Andrei Șaguna. VIDEO: (articolul continuă mai jos)

„Nu cedăm!”, au strigat protestatarii de la Sibiu, în condițiile în care în ajun li s-ar fi spus de către liderii sindicali să renunțe și să accepte oferta nemulțumitoare a guvernului, căci cărțile ar fi fost deja făcute la București. Lucru parțial fals, întrucât vineri în capitală a avut loc un protest național al dascălilor, despre care sibienii nu au fost înștiințați pe plan local și pentru care nu li s-a organizat transportul rutier, mizându-se pe faptul că vor ceda și se vor întoarce la catedră. Ei bine, vineri dimineață au împânzit cu miile străzile din orașul de pe Cibin.

„Rușinea Sibiului: Klaus Werner!”, „Tu ești sas? Iudannis!” și alte lozinci originale au fost afișate de dascăli

Printre mesajele de pe pancarte s-au putut citi: „Cu demnitate până la capăt!”, „Vrem o țară educată, nu o țară eșuată!”; „Greva nu se încheie când vor guvernanții sau liderii de sindicat, ci atunci când semnează profesorii!”; „Memorandum, promisiuni, / OUG, alte minuni, / Se pare că nu v-ați prins: / Noi nu facem compromis!”; „Ciucă și Ciolacu, v-așteptăm să vă dați BACU’!”; „Tu ești sas? Iudannis!”; „Suntem elevi și îndrăznim să susținem profesorii!”; „Oamenii care luptă pot pierde, oamenii care nu luptă au pierdut deja! – Bertold Brecht”; „E timpul ca profesorii să se gândească la copii – copiii lor!”.

De interes, pe aceeași temă:

2 thoughts on “Mii de profesori în stradă la Sibiu, după a doua săptămână de grevă: Nu cedăm! Cu demnitate până la capăt. Iohannis, rușinea Sibiului! FOTO / VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *