GAB, rețeaua de socializare fără cenzură, a împlinit 7 ani de existență! Cum a fost dată în judecată de guverne și exclusă din magazinele de aplicații de smartphone ne povestește Andrew Torba. Ne puteți găsi și pe GAB!

Rețeaua de socializare creștină americană „Gab” împlinește 7 ani de existență. În timp ce alte rețele s-au făcut preș în fața narativului oficial în timpul pLandemiei, practicând cenzura și excluderea membrilor pentru „delict de opinie”, iar mai nou politica „libertate de exprimare, dar nu și de difuzare”, Gab se laudă că garantează liberă exprimare indiferent de conținutul postărilor. Această atitudine a costat-o excluderea din magazinele de aplicații pentru smartphones și procese cu guvernele mai multor țări vacciniste, printre care Franța, Germania și Marea Britanie, însă directorul Gab susține că nu va precupeți nici un efort în lupta de a păstra Internetul ca spațiu al libertății totale și își încheie fiecare comunicat cu sloganul „Iisus Hristos este Regele regilor”.

„Sărbătorim 7 ani de Gab: O călătorie a rezistenței și a libertății de exprimare

Salutare, prieteni ai rețelei Gab!

Astăzi sărbătorim o etapă remarcabilă: a 7-a aniversare a rețelei Gab. Este greu de crezut cât de departe am ajuns de la acele zile de început și am vrut să-mi rezerv un moment pentru a reflecta la provocările pe care le-am depășit, la bătăliile pe care le-am dus și la victoriile pe care le-am obținut împreună.

Încă de la început, Gab a fost construit pe temelia libertății de exprimare, a dialogului deschis și a credinței că fiecare individ are dreptul de a se exprima liber, fără teama de cenzură sau supendare. Cu toate acestea, angajamentul nostru față de aceste principii nu a fost primit cu brațele deschise de toată lumea. Ne-am confruntat cu o serie de provocări care i-ar fi descurajat pe mulți, dar nu și pe noi.

Am înfruntat furtuni care s-au abătut asupra noastră sub forma blocării din partea băncilor, a magazinelor de aplicații, a furnizorilor de servicii de găzduire online și a procesatorilor de plăți. Aceste provocări ar fi putut să ne paralizeze, dar, în schimb, ne-au alimentat determinarea de a crea o platformă în care libertatea de exprimare să prospere. Știam că nu va fi ușor să construim o platformă ca Gab, dar eram pregătiți să ne asumăm lupta.

Bătălia nu s-a oprit aici. Ne-am trezit înfruntând guverne străine, inclusiv cele din Germania, Franța și Marea Britanie. Aceste guverne cereau cenzură și control asupra conținutului partajat pe platforma noastră. Dar noi am rămas pe poziții, crezând cu tărie că vocea poporului nu ar trebui să fie redusă la tăcere de presiuni externe. Respingerea acestor cereri nu a fost doar o chestiune legată de platforma noastră, ci și de apărarea principiilor fundamentale ale libertății de exprimare, care sunt esențiale unei societăți sănătoase.

De-a lungul acestor șapte ani, ne-am confruntat și cu o bună parte a provocărilor din partea presei tradiționale. Din nefericire, în loc să prezinte cu obiectivitate angajamentul Gab față de libertatea de exprimare și dialogul deschis, unele instituții media au ales să prezinte o imagine imprecisă asupra platformei noastre. În ciuda atacurilor nejustificate și a încercărilor de a ne păta reputația, ne-am continuat misiunea cu fermitate.

Credem că cel mai bun mod de a aborda astfel de descrieri este prin transparență, educație și o dedicare continuă pentru a oferi o platformă în care oamenii își pot exercita dreptul de a vorbi liber fără teama de cenzură sau manipulare. Parcursul nostru ne-a învățat că urmărirea adevărului și a libertății necesită reziliență în fața adversității, iar noi suntem mai hotărâți ca niciodată să ne asigurăm că Gab rămâne un bastion al discursului deschis și al libertății de exprimare.

În momente de reflecție ca acesta, este imposibil să nu recunoaștem îndrumarea divină care ne-a purtat prin fiecare obstacol și victorie. Cu profundă recunoștință, conștientizăm harul lui Dumnezeu care a fost ancora noastră de neclintit de-a lungul anilor. De la ispitele care ne-au pus la încercare hotărârea până la biruințele care ne-au sărbătorit perseverența, mâna Sa ne-a călăuzit prin toate. Prin înțelepciunea Sa am găsit puterea de a rămâne fermi în principiile noastre, chiar și atunci când ne-am confruntat cu o opoziție aparent insurmontabilă. Odată cu sărbătorirea celei de-a 7-a aniversare a rețelei Gab și a rezistenței care ne-a adus aici, Îi aducem cu smerenie laudele și recunoștința noastră Atotputernicului Dumnezeu pentru harul Său (care ne-a călăuzit).

Unul dintre cei mai importanți pași pe care i-am făcut în parcursul nostru a fost construirea propriei noastre infrastructuri de servere. Am înțeles importanța independenței și a autosuficienței. Prin crearea propriei noastre infrastructuri, ne-am asigurat că Gab va rămâne un sanctuar al libertății de exprimare, chiar și atunci când ne confruntăm cu presiuni externe menite să ne facă să ne conformăm.

Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără sprijinul incredibil al comunității Gab. Abonaților noștri GabPRO, donatorilor, agenților de publicitate și investitorilor, le transmitem: voi sunteți coloana vertebrală a acestei platforme! Dedicarea și credința voastră față de importanța libertății de exprimare au fost forța care a stat la baza rezistenței noastre. Fiecare pas pe care l-am făcut, fiecare provocare pe care am depășit-o și fiecare victorie pe care am obținut-o reprezintă o dovadă a angajamentului vostru de nezdruncinat.

Cu ocazia sărbătoririi celei de-a șaptea aniversări, doresc să vă asigur pe fiecare dintre voi de întreaga mea recunoștință. Curajul, pasiunea și credința voastră în puterea discursului liber au făcut ca Gab să rămână în viață și să prospere. Nu este doar o platformă; este o mișcare – o mișcare ce se ridică împotriva cenzurii și în favoarea dreptului fundamental de a ne exprima liber.

Închin un toast în cinstea călătoriei pe care am pornit-o, a provocărilor pe care le-am cucerit și a victoriilor pe care le-am sărbătorit. Privind spre viitor, haideți să continuăm să rămânem uniți, neclintiți în angajamentul nostru față de libertatea de exprimare și față de valorile care fac din rețeaua de socializare Gab un far al speranței într-o lume în care cenzura este mult prea frecventă.

Vă mulțumim că sunteți parte din comunitatea Gab și că ați făcut din această platformă ceea ce este astăzi. La mulți alți ani de rezistență, creștere și putere de exprimare liberă!

Tot înainte și tot mai sus!

Andrew Torba
Director general al Gab.com

Iisus Hristos este Regele regilor!

Faceți click aici pentru a vizualiza acest mesaj ca articol de blog și dați-l mai departe!”, a scris Andrew Torba, directorul rețelei de socializare Gab, pe 17 august 2023.

Având în vedere că publicația noastră poate fi găsită și pe Gab, îi dorim acestei rețele de socializare viață lungă și să nu abdice de la nobilul ei crez!

De interes, pe aceeași temă:

One thought on “GAB, rețeaua de socializare fără cenzură, a împlinit 7 ani de existență! Cum a fost dată în judecată de guverne și exclusă din magazinele de aplicații de smartphone ne povestește Andrew Torba. Ne puteți găsi și pe GAB!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *