Doctorul Vasile Astărăstoae, concluzii după pandemie, la Marius Tucă Show: Știința nu este deasupra omului, știința este un instrument. Să ne întoarcem la bunul simț! VIDEO

Profesorul universitar Dr. Vasile Astărăstoaie din Iași, fost președinte al Colegiului Medicilor, a vorbit la emisiunea „Marius Tucă Show” de pe Gândul.ro despre lecțiile pe care omenirea le are de învățat după cei trei ani de pandemie. Totodată, distinsul medic a abordat teme de actualitate, la 26 iulie 2023 ca și acum: progresismul, puterea credinței, inteligența artificială, îndoctrinarea tinerei generații prin așa-zisa „educație” sexuală axată pe desfrâu și prin propaganda (homo)sexualilor. Ca antidot pentru toate aceste derapaje ale societății post-adevăr, doctorul recomandă întoarcrea la rațiune, la gândirea critică și la bunul simț elementar. Discernerea Binelui de rău și credința în Dumnezeu pot da un plus de ajutor în acest demers!

Concluziile doctorului Vasile Astărăstoae despre experiența ultimilor ani. „Trebuie să înțelegem din pandemie mai multe lecții”:

„1. Să fim solidari.”

„2. Să avem speranță și să ne concentrăm pe aspecte pozitive și să încercăm orice conflict să îl minimalizăm!”

„3. Știința nu este deasupra omului, știința este un instrument pentru progres. Și în știință pot să existe fraude, greșeli intenționate, erori. Întotdeauna trebuie să ne păstrăm spiritul critic, bunul simț pe care românii îl au, bunul simț! Dacă ne întoarcem la bunul simț, atunci putem să folosim știința ca un instrument pentru progres. Dacă introducem politicul și ideologia inclusiv în știință, atunci nu vom avea mari speranțe!”

Gazda emisiunii, jurnalistul Marius Tucă, a îndemnat la folosirea gândirii critice și la discernerea informațiilor cu care suntem bombardați în epoci precum cea pandemică, în care doar „adevărul unic” guvernamental este pompat în masele populare, în timp ce știința începe să nu mai semene a postulat verificabil, ci să se amestece cu politica și propaganda:

„Să citim și să gândim mai ales cu capul nostru și să nu mai luăm totul de-a gata! Fiecare informație trebuie trecută prin filtrul gândirii, indiferent dacă suntem doctori, șoferi, chelneri, bucătari!” – Marius Tucă.

Doctorul Vasile Astărăstoae atrage atenția că NU medicina prelungește viața omului, iar știința rămâne o unealtă a progresului doar atâta timp cât, ferindu-se de presiunile politice, se bazează pe rațiune, fără a exclude credința.

„Medicina nu încearcă decât să încerce să vindece o boală, nu să prelungească viața, că n-are putere! Să vindece o boală. Și dacă sunt și celelalte condiții (economice, sociale, de igienă…), speranța de viață crește.

Deci, trebuie să gândim rațional. Dacă gândim numai în șabloane, vom pierde tocmai ceea ce diferențiază omul de animale – rațiunea!

Credința este cea mai importantă pentru că credința îți dă speranță. Sunt cerecetări… dacă în creier, în momentul în care spui „Tatăl nostru”, anumite circuite care sunt circuite vechi – nu din neocortex, ci din paleocortex – acolo se deschid și îți dau o stare de liniște cu descărcare de endorfine. Este un mecanism cu care am fost creați pentru a avea o legătură cu Divinitatea. Religia este foarte importantă: în momentul în care te raportezi la Dumnezeu știi ce este Binele și răul, ai o regulă morală absolută, nu mai încerci să spui că este flou: Binele este Bine, răul este rău, răul este opusul Binelui și, de fapt, când se spune că nu există răul, de fapt răul există pentru că este creat de cei care nu fac Binele”. – Dr. Vasile Astărăstoae

Declarațiile profesorului universitar ieșean despre sexualizarea copiilor la vârste fragede sunt inspirate din două articole de pe blogul său, pe care le puteți citi aici: Revoluția sexuală, pedofilia și exploatarea sexuală a minorilor (I)

Revoluția sexuală, pedofilia și exploatarea sexuală a minorilor (II)

Dialogul dintre jurnalistul Marius Tucă și Prof. Univ. Dr. Vasile Astărăstoae poate fi urmărit pe canalul de YouTube al ziarului Gândul:

Marius Tucă SHOW. Prof. Univ. Dr. Astărăstoae: „Oamenii sunt manipulați prin exagerarea situațiilor”

00:33 Prof. Univ. Dr. Vasile Astărăstoae, invitat la Marius Tucă SHOW
03:10 Prof. Univ. Dr. Vasile Astărăstoae, despre Joe Biden: „Se face de râs”
04:12 Prof. Univ. Dr. Vasile Astărăstoae: „A apărut o nevroză colectivă. Suntem bombardați de știri negative”
09:32 Presa și-a abandonat rolul de „câine de pază al democrației”. V. Astărăstoae: „E mai mult o potaie”
12:02 Progresismul, o amenințare! Prof. Univ. Dr. Vasile Astărăstoae, declarații tranșante, la Marius Tucă SHOW
16:55 Prof. Univ. Dr. Vasile Astărăstoae, declarații îngrijorătoare privitor la educația sexuală a copiilor
33:37 Prof. Univ. Dr. Astărăstoae: „Progresismul încearcă spălarea creierelor”
40:41 Prof. Univ. Dr. Astărăstoae, despre Inteligența Artificială
44:50 Despre panica provocată de pandemie. Prof. Univ. Dr. Astărăstoae: „Nu putem estima câți oameni au murit, de fapt”

De interes, pe aceeași temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *