Sibiul Eroic, primul număr special al revistei filialei sibiene a Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria”, va fi lansat la Sala Thalia pe 25 noiembrie

Filiala sibiană a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, care în luna noiembrie împlinește 20 de ani de existență, va lansa, în cadru festiv, primul număr special al revistei „Sibiul Eroic”, pe data de 25 noiembrie 2023, la sala Filarmonicii de Stat din Sibiu.

„Primul număr special al revistei SIBIUL EROIC, revista de cultura și educație patriotică, lansat la data de 25 noiembrie 2023, la Sala THALIA, este consacrat în întregime împlinirii, in noiembrie 2023, a 20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” filiala județeană Sibiu. Aşadar, o ediţie aniversară care îşi propune să treacă în revistă, fie şi pe scurt, momentele care au marcat activitatea unei organizaţii neguvernamentale născute în perioada presantă de după evenimentele din 1989 care au dus la căderea regimului totalitar.

Anii ’90 au fost un fel de „epocă de bronz” a societăţii româneşti, când zeci de opere comemorative de război au fost profanate şi jefuite de aproape toate componentele lor de bronz: de la busturi şi statuete, la plăci şi efigii, vulturi şi cruci etc. Toată simbolistica funerară realizată de mari artişti plastici şi arhitecţi, care dădea personalitate şi măreţie acestor monumente, a fost distrusă pentru totdeauna.

Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”, la nivel național, s-a numărat printre puţinele instituţii de la acea vreme care au încercat să pună capăt profanărilor, să readucă trecutul nostru istoric în conştiinţa civică, să cinstească eroii şi faptele lor.

Dedicăm acest număr aniversar tuturor celor care au susţinut, în mod voluntar, ceea ce am putea numi astăzi „mişcarea Cultul Eroilor”!”, se arată într-un comunicat transmis de dl. col. rtr. Petru Bejenaru pe adresa redacției noastre.

Reamintim cititorilor noștri că putem fi contactați prinm e-mail la redactia@cerulcodrulsiparaul.ro sau în secțiunea de comentarii a fiecărui articol.

De interes, pe aceeași temă:

2 thoughts on “Sibiul Eroic, primul număr special al revistei filialei sibiene a Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria”, va fi lansat la Sala Thalia pe 25 noiembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *