Iohannis, luat la mișto până și-n Sibiu: Șî eu vreu să ZBOR pe autostrăzi măcar până la București! Pe când și în Zanzibar? FOTOGRAFIA ZILEI

Se înmulțesc miștourile la adresa președintelui-voiajor (care și-a consacrat mare parte din agenda lunii noiembrie unor vizite de stat în țări din Africa, despre al căror scop și cost se codește să răspundă oficial) chiar și la Sibiu, în orașul președintelui. Pe un panou destinat spontaneității grafice din Parcul Tineretului, aproape de centrul cetății, au apărut mesaje aparent fără legătură, dar cu aluzie clară la deplasările aviatice costisitoare în țări exotice ale președintelui care a promis „o țară ca afară”, dar ale cărui guverne n-au livrat nici măcar o autostradă transcarpatică în 10 ani de ilustră conducere – căci președintele nu e dintre cei care fac drumul Sibiu – București sau retur pe șosele cu două benzi, ci folosește cu generozitate – tot din banii contribuabililor – transportul aviatic chiar și pe rute interne.

Mesaje precum „Pe când și în Zanzibar?” sau „Șî eu vreu să ZBOR pe autostrăzi (măcar) până la București ori Suceava – Iași” au putut fi surprinse marți, 21 noiembrie 2023, într-o zonă de agrement din Sibiu, circulată de pietonii care vor să ajungă în centru.

Reamintim cititorilor noștri că, în timp ce proiectul de mare infrastructură care ar lega Sibiul de Pitești și, apoi, București a fost temporizat de ONG-uri care se preocupă de soarta gândacilor și a altor specimene de faună și floră, așa-zisa „Autostradă a Unirii”, care ar fi conectat Transilvania cu Moldova, se lasă și ea așteptată cu mult după „data-limită” care ar fi trebuit să fie 2018, anul Centenar al Marii Uniri a tuturor provinciilor românești. Unite pe hartă, dar nu și prin infrastructură și economie!

Estimp, miliarde se toacă de la buget pe achiziții de seruri experimentale, de automobile BMW pe cumetrie pentru Poliția Rutieră și, mai nou, pe aeronave închiriate pentru zboruri luxuoase în țări îndepărtate. Deși în 2019 sloganul „Șî eu vreu autostrăzi” a cântărit mult la căderea guvernului PSD, 4 ani mai târziu nici una din guvernările „de dreapta” și, mai nou, nici monstruoasa coaliție PSD + PNL nu au fost în stare să ducă la capăt nici un proiect de mare infrastructură în folosul românilor.

„Aici sunt banii dumneavoastră”…

De interes, pe subiecte conexe:

One thought on “Iohannis, luat la mișto până și-n Sibiu: Șî eu vreu să ZBOR pe autostrăzi măcar până la București! Pe când și în Zanzibar? FOTOGRAFIA ZILEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *