Klaus Iohannis, tăcutul fericit! Prof Dr Ionuț Cojocaru: Dacă în cazul în care s-a demonstrat că patrimoniul GEG a intrat ilegal în proprietatea FDGR, ce face statul român? Analiză CristoiuBlog.ro
Un articol semnat de istoricul Ionuț Cojocaru, publicat pe CristoiuBlog.ro, platformă căreia îi mulțumim pentru acordul de a prelua acest material și pentru cititorii noștri:
„Am ajuns într-o situație mai mult decât penibilă. Majoritatea demnitarilor știu că FDGR a primit patrimoniul Grupului Etnic German, organizație nazistă, printr-o decizie a unei instanțe din Sibiu, din 2007. Toți știm că patrimoniul GEG a intrat conform legilor în vigoare, atât interne cât și externe în proprietatea statului român. Mai mult, toți știm că acest patrimoniu al GEG intrat în proprietatea statului a fost dat FDGR. Politicianul oportunist, dar fără conștiință evită dintr-o speranță tâmpă să vorbească despre subiect pentru a nu-l supăra pe președintele Iohannis. În mintea lui, iluzia ocupării unor funcții este mult prea puternică în comparație cu faptul de a reprezenta vocea românilor. Politicienii de carton, atât cei din Opoziție cât și cei de la Putere, evită orice subiect incomod. Iar lumea încă are speranțe cu aceștia.
Avem azi un guvern condus de către Marcel Ciolacu, un fost prieten al lui Hayssam Omar, revoluționar de Buzău care este atent la soarta țării atât cât îi permite agenda. Nu are nicio părere despre turneul inutil al președintelui României prin Africa, dar mai ales în problema GEG – FDGR. Sau în orice alte probleme importante. Cu un astfel de ins pus premier cum să ne așteptăm la lucruri pozitive? Cum ar putea un lider adevărat să nu aibă un punct de vedere despre acest subiect ce vizează în primul rând patrimoniul țării pe care el o reprezintă? Sau să ne așteptăm de la aliatul său Nicolae Ciucă, pupila lui Klaus Iohannis, să aibă măcar o părere? Nici măcar George Simion nu-și permite să aibă o părere. (De fapt, Simion și-a exprimat părerea acum 3 ani – n.r.)
Poate vreunul dintre ei să propună o anchetă pe subiect? Dacă în cazul în care s-a demonstrat că patrimoniul GEG a intrat ilegal în proprietatea FDGR, ce face statul român? Mai există Parchet General? Sau DNA?
Astăzi, în Cotidianul, Cornel Nistorescu publică un articol document cu casele confiscate de la evrei de către GEG: https://www.cotidianul.ro/noutati-despre-grupul-etnic-german-si-casele-consfiscate-de-la-evrei/
Tot degeaba?
Despre subiect:
Scriam în 2018 despre procesul intentat istoricului Ioan Scurtu de către Forumul Democrat German care s-a simțit lezat de faptul că un istoric (cel mai fin cunoscător al secolului XX) a scris un articol prin care arăta că președintele Forumului Democrat al Germanilor din România de atunci, Klaus Iohannis a dat în judecată primăria pe care o conducea în calitate de primar pentru a obține patrimoniul Grupului Etnic German. Despre sentințe și parcurs găsiți aici: (https://ionutcojocaru.ro/2018/11/02/tacerea-istoricilor/)
Într-un volum de peste 500 de pagini (https://www.librariilealexandria.ro/ionut-cojocaru-colonizatori-in-colonie) am detaliat cât de toxic este Klaus Iohannis și cei care-l susțin. Pentru acest personaj cocoțat în funcția de președinte logica, democrația, libertatea de exprimare nu mai au niciun sens. Statul pe care-l consideră subordonat trebuie să se supună propriei lui dorințe și acolo unde apar fapte, documente, idei, acest aparat trebuie să vegheze pentru a nu deranja liniștea inutilă a personajului. Cu Klaus Iohannis am intrat în istorie și prin faptul că după 9 ani de când este la Cotroceni nu a avut niciun interviu real!
Am ajuns astăzi în situația în care mass-media este mult mai preocupată de a nu deranja președintele sau guvernul. Cu certitudinea că nicio televiziune nu va considera acest abuz un subiect de luat în seamă merită apreciat efortul lui Cornel Nistorescu (https://www.cotidianul.ro/fdgr-ul-lui-iohannis-infrant-in-instanta-de-cotidianul/) care a rămas să se lupte de unul singur pe parcursul multor ani pentru dreptul de exprimare!!!!
Prin câștigarea procesului, Cornel Nistorescu a intrat în istorie. Eu ca istoric nu pot să nu țin seama că un istoric, Ioan Scurtu a fost dat în judecată de FDGR și condamnat pentru că a scris un articol de istorie bazat pe fapte și documente. Tot așa, nu pot să nu țin seama că din câți jurnaliști au fost dați în judecată de FDGR, doar Cornel Nistorescu a avut nervii și hotărârea de a se lupta pentru cel mai de preț bun dobândit de noi după 1989 și anume dreptul la libera exprimare.
Iohannis a ajuns președintele României într-o perioadă care, din punct de vedere cultural, ar fi putut însemna unitatea românilor. Dacă am fi fost lăsați să ne facem datoria de istorici, dacă am fi fost susținuți cei din presă cu cei care simt românește să vorbim despre Centenar, despre Marea Unire, despre Marele Război, despre unitate, identitate și despre modelele românești care parcă nu ar exista pentru clasa politică, am fi descoperit că suntem o națiune care am reușit să ne dezvoltăm în propriul nostru ritm, dar, în același timp, să fim o țară dintre cele mai mari din Europa.
Dar, președintele Iohannis, care nu simte românește, și-a bătut joc de educația, cultura și evenimentele naționale importante. Așa am ratat sărbătorirea Centenarului. A fost ajutat și de ”dușmanul” lui politic Liviu Dragnea. Cu un an înainte de Centenar, Marcel Ciolacu cu Lucian Romașcanu l-au convins pe Dragnea să desființeze Departamentul Centenar.
Scurt istoric:
Constituirea grupului etnic german din România:
„Monitorul Oficial“ a publicat săptămână trecută următorul decret-lege:” ….. citiți continuarea pe CristoiuBlog.ro!
Precizăm faptul că d-l Ionuț Cojocaru este conferențiar universitar la Universitatea Politehnică din București, membru asociat al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (secția de Științe Istorice și Arheologice) și președinte al Asociației „Glasul Istoriei”. Ca scriitor, Ionuț Cojocaru a lansat cărți precum „Turcia de la Atatürk la Erdoğan” (Editura Cetatea de Scaun, 2016) și „Colonizatori în colonie” (Alexandria Publishing House, 2022). Ionuț Cojocaru se exprimă pe site-ul care îi poartă numele și, ca invitat, pe CristoiuBlog.ro, precum și pe canalul personal de YouTube.
De interes, pe același subiect: