Vânt puternic la Sibiu, putând depăși la rafală 80 – 90 km/h. La acoperișul catedralei catolice din Piața Mare a fost nevoie de intervenția Pompierilor. VIDEO

Săptămâna a început cu vânt deosebit de puternic la Sibiu, care, oricum, îndeobște este un oraș aflat sub bătaia vânturilor mai mult decât alte orașe montane. Încă de dimineață se putea auzi vântul șuierând pe sub uși, iar în aer se vedeau dansând becurile stradale plasate pe sârmă între clădiri precum geamandurile oscilând pe talazuri marine. La câteva ore după prânz, pe când vânturile băteau deja sălbatic de ceasuri bune, s-au trezit și cei de la RO-Alert să trimită pe telefoanele smart următoarea atenționare:

„Avertizare meteorologică COD PORTOCALIU intensificări puternice ale vântului care vor depăși, la rafală, 80 – 90 km/h. Valabilă până la ora 18:00.. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, erau sibienii sfătuiți în mesajul RO-Alert transmis la ora 14:57, când deja toată lumea care duce o viață activă era deja conștientă de vânturile puternice.

Acestea nu au rămas fără consecințe, cea mai serioasă fiind în centrul istoric al Sibiului căderea de țigle. Deși am putea să ne temem mai degrabă de acoperișurile caselor vechi și/sau neîngrijite, vedeta acestei zile a fost o clădire destul de recent renovată: Catedrala Romano-Catolică din Piața Mare, unde un echipaj de pompieri au intervenit cu auto-scara pentru a îndepărta de pe acoperiș mai multe țigle desprinse din structura navei lăcașului de cult. VIDEO:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *