Iohannis, proaspăt pensionar cu 6 case și – probabil – 3 lefuri! Catedra de fizică în limba germană de la lic. Brukenthal, pe care și-o rezervase aproape 27 de ani, a fost scoasă la concurs

Klaus Iohannis, președintele în exercițiu al republicii România, și-a depus dosarul de pensionare pentru limită de vârstă, confirmă Administrația Prezidențială, citată de Ora de Sibiu. Astfel, catedra de fizică predată în limba germană, pe care dl. Iohannis și-o ținuse rezervată la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu în ultimii aproape 27 de ani, a devenit vacantă, putând fi ocupată din anul școlar viitor de un profesor care va obține cel puțin nota 7 la examenul de titularizare.

Postul de profesor pentru disciplina Fizică de la Colegiul Brukenthal din Sibiu, cu predare în limba germană, ce constă în 18 ore, reprezentând o catedră completă, a fost inclus în lista posturilor vacante pentru angajare pe o perioadă determinată de 4 ani, au aflat reporterii Orei de Sibiu de la Inspectoratul Școlar Județean.

Prin urmare, Klaus Iohannis va începe de la toamnă să își primească pensia pentru meseria de profesor, pe care a practicat-o „prin corespondență” după intrarea sa în politica locală și națională. Tot de la finele acestui an, Iohannis va primi pe viață o indemnizație de fost președinte, locuință de protocol în București și pază de înalt demnitar – totul, achitat din bugetul de stat, adică din taxele și impozitele românilor contribuabili. La aceste două venituri ar putea să se adauge și un al treilea, dacă dorința lui de a deveni subsecretar NATO (sau de a primi o funcție internațională similară) i se va îndeplini. Până aici, 3 lefuri garantate, pe lângă veniturile obținute din închirierea celor 5 case pe care le mai are în Sibiu în afara locuinței personale, unde domiciliază soția sa, erudită profesoară de limba engleză și spărgătoare de greve la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

O întrebare pentru dascăli, îndeosebi pentru titulari: care dintre dumneavoastră ați putut să vă blocați catedra timp de mai mult de 2 ani? Ați întâlnit vreun profesor, în afară de Klaus Iohannis, căruia să i se fi ținut rezervat postul timp de circa 27 de ani? Vă rugăm să ne răspundeți în secțiunea de comentarii.

One thought on “Iohannis, proaspăt pensionar cu 6 case și – probabil – 3 lefuri! Catedra de fizică în limba germană de la lic. Brukenthal, pe care și-o rezervase aproape 27 de ani, a fost scoasă la concurs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *