Raed Arafat și o șefă de lucrări din UMF au rămas fără drept de liberă practică a profesiei de medic, relevă o investigație a ziarului Curentul

Surse din Colegiul Medicilor au explicat publicației Curentul.Info că, după investigația jurnalistică întreprinsă de redacție în noiembrie 2021, Raed Arafat și Antoaneta Pungă nu au adus adeverințe și nu li s-a mai acordat viza anuală pe 2022 pe adeverința de liberă practică. Prin urmare, cel care se autodescrie ca „doctorul Arafat” la fiecare emisiune sau conferință de presă nu mai are, formal, calitatea de medic practicant.

„În luna noiembrie a anului trecut, ziarul Curentul solicita Colegiului Medicilor lămuriri privind situația medicilor care primesc anual dreptul de liberă practică deși aceștia nu mai lucrează de mai mult de 5 ani ca medici în specializarea în care sunt acreditați, așa cum este cazul lui Raed Arafat și al cadrelor didactice de la UMF Carol Davila, Antoaneta Pungă și Mircea Lupușoru. Colegiul Medicilor a refuzat să ne răspundă invocând GDPR (protecția datelor cu caracter personal, n.r.), însă anul acesta lui Arafat și lui Pungă li s-a retras dreptul de liberă practică. Adică cei doi nu „îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de lege pentru exercitarea profesiei”, după cum menționează pe site Colegiul Medicilor.

Conform Statutului Colegiului Medicilor, în România medicii exercită profesia de medic doar în baza certificatului de membru al Colegiului Medicilor și pierd calitatea de membru dacă întrerup exercitarea profesiei de medic pe o durată mai mare de 5 ani.

Pentru obținerea avizului anual de liberă practică, medicii sunt obligați să depună în fiecare an o „Adeverință de la locul de muncă cu dovada activității medicale în specialitatea/ specialitățile deținute la data încadrării, nu mai veche de 30 de zile (adeverința trebuie să specifice ziua/luna/anul încadrării și vechimea în activitatea medicală;”. Așadar, oricum ar fi fost formulată adeverința, din data încadrării și din vechimea în activitatea medicală la respectivul angajator, funcționarii de la Colegiul Medicilor ar trebui să-și dea seama de când nu mai lucrează un medic în specialitate.

Raed Arafat este secretar de stat în MAI de peste 5 ani și e clar că nu mai avea timp să exercite la Tîrgu Mureș profesia de medic ATI în care s-a specializat, neavând vreo sumă declarată ca încasată în calitate de medic”, scrie ziarul Curentul. Citiți continuarea pe Curentul.info!

Citiți și: Virusologul Klaus Stöhr îl atacă dur pe Karl Lauterbach: Unui medic care spune așa ceva ar trebui să i se retragă autorizația de liberă practică!

One thought on “Raed Arafat și o șefă de lucrări din UMF au rămas fără drept de liberă practică a profesiei de medic, relevă o investigație a ziarului Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *