INCREDIBIL: Cel mai NATOist președinte al României, apropiat de mafia rusă pe filiera germană. Legătura dintre Klaus Iohannis, Michael Schmidt și Renato Usatîi

Klaus Iohannis s-a afișat în repetate rânduri în compania „prietenului său apropiat” Michael Schmidt, un afacerist controversat, a cărei soție este sora basarabeanului Renato Usatîi, autor de fraude financiare în Republica Moldova, deconspirat ca agent FSB (fostul KGB). Veronica Usatîi-Schmidt i-a pus la dispoziție prezidențiabilului PNL apartamentul ei din București în timpul campaniei electorale din 2014, când Iohannis l-a concurat și învins pe Victor Ponta (ex-PSD). Cea mai recentă apariție a președintelui în compania fostului său furnizor de automobile de lux, Michael Schmidt, datează de la finele lunii iulie 2022, când festivalul organizat de acesta la Criț a devenit unul semi-prezidențial și semi-guvernamental, prin prezența lui K.W.J., a premierului și a mai multor membri ai guvernului.

Președintele republicii, sasul Klaus Werner Iohannis, și premierul PNL, Nicolae Ciucă, au participat duminică, 31 iulie, la un festival săsesc tradițional – „Săptămâna Haferland” (Haferland – Țara Ovăului) – din comuna Criț, județul Brașov, potrivit agendei prezidențiale, citate de Ziar de Cluj. Iohannis este o prezență constantă la acest festival din inima României.

Sărbătoarea Săptămâna Haferland, care are loc în fiecare an în luna august reprezintă o atracție importantă deoarece adună laolaltă sute de sași intorși în țară pentru a retrăi împreună obiceiurile și tradițiile lor. De la baluri tradiționale săsești, la proiecții de filme și până la expoziții culturale, Săptămâna Haferland înseamnă o săptămână de activități continue dedicate culturii săsești, informează BrasovTourism.app.

Gazda evenimentului a fost Michael Schmidt, un controversat om de afaceri, care îi asigura fostului primar de Sibiu mașinile de lux. Potrivit Justițiarul.ro, Michael Schimdt, patronul companiei reprezentanței Automobile Bavaria în România, este soțul Veronicăi Usatîi, sora controversatului interlop basarabean Renato Usatîi, fugit în Rusia pentru acuze legate de mari fraude financiare.

Firma lui Schimdt i-a oferit ani de zile (2007-2014) mașini de lux primarului Iohannis, pe baza unui contract de comodat încheiat cu administrația locală. Neamțul i-a închiriat prietenului său Iohannis un apartament în București, pe perioada campaniei electorale pentru prezidențialele din 2014. Schimdt e cunoscut pentru influența politică pe care o exercită, în numele lui Iohannis, în cercurile de afaceri.

Schmidt, un intim al lui Iohannis

„Am o relație apropiată cu Schmidt. Am puțini prieteni. E un om de foarte bună calitate. E foarte adevărat că firma lui a pus la dispoziția Sibiului un BMW pe care să-l folosim așa cum dorim noi. A fost un lucru mult speculat. Acum nu mai există nicio mașină BMW în comodat la primărie”, declara presei Iohannis în 2014.

Numele cumnatului lui Michael Schmidt, Renato Usatîi, a fost legat de mai multe crime și scandaluri, dar și de atacul raider asupra băncii moldovenești „Universalbank”. În noiembrie 2014, postul de televiziune Antena 1 a realizat un interviu video cu bancherul rus Gherman Gorbunțov, în care acesta mărturisește că la comanda lui Usatîi, asupra persoanei sale s-a comis o tentativă de omor, în el fiind trase opt gloanțe. Usatîi a negat orice legătură cu tentativa de asasinare asupra lui Gorbunțov și susține că, din contra, ar fi colaborat cu poliția pentru arestarea lui Gorbunțov, care, la rândul său ar fi fost dat în căutare de poliția din Republica Moldova, potrivit WikiPedia.org.

Anti-românul și anti-americanul Usatîi, agent FSB, este cumnatul afaceristului și iohannistului Michael Schmidt

Pe parcursul anului 2014, Renato Usatîi a făcut o serie de declarații controversate. Printre altele, el a afirmat că, dacă va ajunge la putere, va construi o replică a Marelui Zid Chinezesc la frontiera dintre România și Republica Moldova. Tot el a declarat „Voi închide Ambasada SUA și voi face în loc un club de karaoke, dacă aceștia nu se vor purta cum trebuie. Și așa va păți orice ambasadă, dacă se va implica în treburile noastre”, iar dintr-un comunicat al Ziarului de Gardă rezultă că Usatîi i-ar fi amenințat telefonic, făcând unele insinuări referitoare la securitatea vieții unui angajat al ZdG, dar și, ar fi afirmat că va face din ziarul Timpul – «gorodskaia golubeatnea» (n.n.: în rusă ~ hulubărie orășenească, crescătorie de porumbei) – și din Ziarul de Gardă – «restaurant „La plăcinte”»

Soția lui Schmidt, Veronica Usatîi, pe lista lui Dughin de agenți ai Rusiei în România

Încă din decembrie 2014, mass media depistase anumite interese ale Rusiei în România, prezentând o listă cu persoane, grupată pe ţări, pe care ideologul rus Alexander Dughin le avea în vedere pentru crearea unui cerc de influenţă pro-rus. Pe lista privind România, apăreau politicieni, profesori universitari, scriitori şi intelectuali, oameni de afaceri…, precum și Veronica Usatîi, pe atunci în vârstă de 31 de ani, fostă angajată a Lukoil România (benzinărie rusească), sora unui fugar din Republica Moldova, deconspirat ca agent FSB: Renato Usatîi.

Apartamentul închiriat lui Iohannis la București în campania electorală din 2014 era domiciliul Veronicăi Usatîi

În campania electorală prezidenţială din România, tânăra de 31 de ani l-a găzduit pe Klaus Werner Iohannis în locuinţa sa din Bulevardul Primăverii nr. 33, apt. 1, unde, potrivit actelor de rezidenţă în ţara noastră, îşi are domiciliul. Proprietatea este împărţită cu soţul său, milionarul Michael Horst Schmidt, patronul Auto Bavaria, prieten şi finanţator al președintelui ales al României.

În condițiile apropierii pe filieră săsească de ramificațiile mafiei ruso-moldave din România, se pune întrebarea ce credibilitate mai are Iohannis în postura lui de detractor al lui Putin sau de aliat fidel intereselor NATO la București.

One thought on “INCREDIBIL: Cel mai NATOist președinte al României, apropiat de mafia rusă pe filiera germană. Legătura dintre Klaus Iohannis, Michael Schmidt și Renato Usatîi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *