82 de ani de la Dictatul de la Viena care statua pierderea nord-vestului Ardealului, comemorați luni la Carei de Asociația Românilor refugiați și expulzați în 1940 și partenerii ei. VIDEO

Toate drumurile duc la Carei luni, 29 august 2022, de la ora 12:00, când se comemorează cu o zi în avans împlinirea a 82 de ani de la Dictatul de la Viena, prin care nord-vestul Ardealului era decuplat de România pentru a fi alipit Ungariei, fapt care a dus nu doar la pierderi teritoriale, ci și la crime anti-românești și deportări. Urmașii celor care au avut de suferit în tragicul an 1940 se întâlnesc luni la prânz în curtea Bisericii „Sfântul Andrei” din Carei unde, după liturghia de praznicul Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, va avea loc o comemorare în fața monumentului refugiaților.

Evenimentul este organizat de Asociația Românilor refugiați și expulzați în 1940 (filiala Carei), Asociația Unirea 2009 Carei, Societatea „Avram Iancu” (filiala Carei), Muzeul Județean Satu-Mare. Parteneri media sunt Buletin de Carei, Glasul.info, Informația Zilei, Gazeta de Nord-Vest și Cerul, Codrul și Pârăul.

Sursa: Daniela Ciută , jurnalist Buletin de Carei.

„Fost-au vremuri grele, vremi de pribegie,

Vremi de grea durere şi de asuprire.

Dar toate trecură, căci un proverb român,

Spune: apa trece, dar pietrele rămân.”

„Ne întâlnim la Carei, în data de 29 august 2022, de la ora 12,00, în fața Monumentului românilor expulzați și refugiați în 1940, cu toți cei care vor să cinstească memoria luptătorilor pentru identitatea națională.

Asociaţia românilor refugiaţi și expulzaţi în urma Dictatului de la Viena din august 1940, filiala Carei în colaborare cu Muzeul Județean Satu Mare, Asociatia Unirea 2009 Carei și Societatea Avram Iancu filiala Carei vă invită să luați parte la parastasul ce va fi săvârșit în fața monumentului comemorativ, urmat de alocuțiuni și program adecvat momentului”, au transmis organizatorii, citați de Buletin de Carei.

Citiți și: Nu uităm! Invitație la comemorarea martirilor Dictatului de la Viena la Carei

Emisiune despre consecințele Dictatului de la Viena. VIDEO:

2 thoughts on “82 de ani de la Dictatul de la Viena care statua pierderea nord-vestului Ardealului, comemorați luni la Carei de Asociația Românilor refugiați și expulzați în 1940 și partenerii ei. VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *