O perspectivă suveranistă asupra viitorului României. Conferință organizată sâmbătă la Iași de Iulian Capsali și Răzvan Constantinescu

Publicistul Iulian Capsali și medicul Răzvan Constantinescu, demisionari din Coaliția pentru Națiune, anunță pentru sâmbătă, 3 decembrie, ora 15:00, o conferință pe tema „O perspectivă suveranistă asupra viitorului României” în Sala „Mihai Eminescu” de la Grand Hotel Traian din Iași. Conferința nu este, deocamdată, una de lansare a unei noi forțe politice, motiv pentru care sunt invitați „implicit” și liderii partidelor suveraniste nou-alcătuite, dar cu condiția să respecte caracterul „apartinic” al manifestării – adică să vină fără însemne politice. Două nume de personalități apolitice au fost dezvăluite ca posibili participanți: av. Gheorghe Piperea și prof. Andrei Marga (al doilea, prin videoconferință). Fiind vorba de o sală de 500 de locuri și prezența nefiind condiționată de invitație – și nici de vaxpass, n.n. -, organizatorii au dat asigurări că vor putea participa și simplii cetățeni interesați.

Citiți și: Un nou partid s-a născut din spuma protestelor anti-dictatură

„Va fi o conferință la care vor veni foarte multe personalități care sunt preocupate și care au pus în lumină această latură a suveranității și a suveranismului… Este, practic, un răspuns dat globalismului – asta este suveranismul la această oră, un răspuns dat acestui Moloh care calcă totul în picioare, inclusiv suflete, din păcate. Vor veni oameni din lumea academică, juriști importanți, magistrați, deci lume care a fost preocupată în ultimii ani și și-a dovedit public faptul că sunt preocupați de această mare problemă în România și nu numai”, a declarat Iulian Capsali într-o emisiune realizată online de Adriana Bahmuțeanu pe 30 noiembrie 2022.

„Este o concentrare foarte-foarte mare de valori, de oameni de o curățenie profesională și mai ales morală, care n-au acceptat nici o secundă să se compromită în toți acești ani, indiferent de vâltorile care s-au abătut asupra noastră cu globalismul, cu tentaculele lui de tip pseudo-pandemie ș.a.m.d. Și, acuma, ajungem la ce m-ai întrebat ultima oară, vrem ca, indiferent de apartenența la corpul profesional, la un partid, la un curent, vrem să întreținem speranța oamenilor că acest popor are încă elite pe care se poate sprijini și că acestea, chiar dacă uneori antagonice în anumite domenii punctuale sau păreri personale, atunci când cuțitul ajunge la os sunt capabile să se reunească sub același acoperiș, să discute serios și să propună soluții”, a afirmat și medicul Răzvan Constantinescu.

El a mai dat anumite detalii și într-o postare anterioară emisiunii:

„Dragii mei,
Lunile care au trecut mi-au fost de mare ajutor și m-au făcut mai înțelept. Pentru ca orice demers civic sau politic să fie durabil, este nevoie de toleranță, de unitate, de diplomație. Teroarea „distanțării sociale” ne-a arătat ce efecte catastrofale au însingurarea și reținerea pentru coeziunea societății, pentru sănătatea ei și a fiecăruia dintre noi, individual.
În data de 3 decembrie, Iulian și cu mine vom organiza la Iași o conferință cu tema „O perspectivă suveranistă asupra viitorului României” – o dezbatere în care vom aduce împreună principalii vectori din zona suveranistă, atât din mediul academic, cât și din mediul politic.
Invitatul special este prietenul nostru, profesorul universitar Gheorghe Piperea, care va trasa reperele generale ale discuției.
Alături de el, vor fi oameni dragi, pe care cu toții îi iubim: Vasile Astărăstoae, Radu Baltasiu, Mihai Lasca, Adrian Toni Neacsu, Mădălina Elena Dârdeci Afrăsinie, Pompiliu Diplan și mulți, mulți alții.
Vă așteptăm pe toți sâmbătă, 3 decembrie, ora 15:00, în Sala „Mihai Eminescu” a Hotelului Traian din Iași”, a scris dr. Răzvan Constantinescu la 29 noiembrie pe contul său de Facebook.

Același lider al dizidenței față de dictatura „sanitară” a anunțat că, după cea de la Iași, vor urma conferințe și în vestul țării sau la București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *