O lume de 20 de ani: Un student teolog de la Sibiu a murit subit. Colegii comentează că era injectat cu serurile experimentale, care i-ar fi distrus sănătatea

La doar 20 de ani și în plină formă – aștepta cu nerăbdare să meargă la colindat -, studentul Tudor Florin Știrb de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu a murit subit. Vestea i-a luat pe neașteptate pe cei dragi. Comentariile și mărturiile colegilor/cunoscuților converg în direcția unei afecțiuni pneumologice acute. Potrivit lor, studentul de anul II era vaccinat cu serurile experimentale Covid, care foarte adesea au avut reacții adverse grave sau letale în special la bărbați tineri. Alt comentariu adaugă că ar fi fost vorba de un infarct. Originar din satul Iaz, județul Sălaj, Tudor a urmat începând din 2017 Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Zalău, iar în toamna anului 2021 s-a înscris la Academia Teologică Andreiană din Sibiu. Era iubit de colegi atât pentru caracterul său prietenos, cât și pentru glasul și aptitudinile sale muzicale.

„Dragii mei, cu sufletul sfâșiat și cu lacrimi în ochi, scriu acest mesaj. Precum știți, Tudor, fratele meu a mers la Dumnezeu sa îl bucure cu glasul lui.
Cei ce vor sa îl petreacă pe ultimul lui drum, pot sa o facă duminica, 18.12.2022, ora 13:30 în satul Iaz, la biserica ortodoxa”, a anunțat joi Anda, sora studentului răposat.

„Dumnezeu să te odihnească în pace suflet bun ! avea vaccinul făcut și problema pneumologică ia răscolit tot in corpul lui ! Îl știu pe Tudor foarte bine și am povestit multe despre acel nenorocit de vaccin ,mi-a zis că de când sa vaccinat nu mai este omul sănătos de dinainte ! Păcat ,mare păcat ,mor oameni tineri din nefericire !
Cei ce vor sa îl petreacă pe ultimul lui drum, pot sa o facă duminica, 18.12.2022, ora 13:30 în satul Iaz, la biserica ortodoxa”, a scris Denis Ardelean pe Facebook.

Marius Mioc: Unde se pot raporta efectele adverse la vaccinurile anticovid

„Dumnezeu a dorit ca de acum să fie colindător și vestitor ceresc, prăznuind marea Sărbătoare a Nașterii Domnului împreună cu îngerii. Domnul mereu va face ceea ce este mai bine pentru sufletul nostru, astfel datori suntem să spunem: Cel ce ai binevoit așa, slavă Ție. Toți ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să așeze sufletul dragului nostru prieten drepților, în locașul cel luminos dar mai ales în Împărăția veșnică pregătită tuturor sufletelor care-l iubesc neîncetat pe Creator.
Dumnezeu să te ierte și să te odihnească dragul meu Tudor”, a scris Emanuel Lupău (fost coleg la Seminarul din Zalău) pe Facebook.

„Despre DOR…
TU…DOR

Aș vrea să retrăim
Fiecare cuvânt
Sibiu. Octombrie 2021. După o lungă pandemie, în sfârșit am ajuns să stau la coadă pentru a mă caza la căminul Facultății de Teologie din Sibiu. Cu un nod uriaș în gât. Era prima singurătate în ,,străinătate”.
A doua zi, m-am întâlnit cu Tudor. Am avut timp doar să ne salutăm. Dezinvolt și camarad, cu mare atenție la nevoile celuilalt. Am urmat cursuri în această Academie Andreiană, dar vreme îndelungată ne-am rugat la Sfânta Liturghie din capelă participând cu toți colegii noștri teologi la viața creștină a acestei facultăți. Îi simțeam pe toți ca o familie. Simpatizat de profesori și colegi. Simplu. Mereu atent să bucure cu prezența sa. O risipă de om. O tandrețe de om. În timp ne-am apropiat și odată ajuns colegul meu de cameră, nu s-a dezmințit o clipă. A rămas colegul strașnic, omul de glumă și de rugăciune. Săritor și smerit, cucernic și extrem de deschis, Tudor a devenit pentru mine, fratele meu.
Ieri s-a stins la doar 20 de ani. Viața ne arată că suntem oameni. Că nimic nu ne poate scuti de drama bolii. Doar credința în Iisus Hristos ne poate scuti de tragedia unei morți ,,în neființă”, precum cred și mărturisesc câte unii.
Cu toate acestea, port în suflet o bucurie. Sunt convins că Maica Domnului îl va fi așteptând, la porțile Raiului, să îi mulțumească pentru zdroaba lui de pelerin neobosit. An de an mergea pe jos zeci de kilometri de acasă din județul Sălaj și până la Mănăstirea Nicula din județul Cluj. Poate că nu. Nu pentru aceasta, greșesc. Ci pentru că în toate i-a apropiat pe oameni de Hristos Fiul ei. A apreciat-o este puțin spus. A iubit-o cu un firesc imposibil de redat.
Miercuri seara am vorbit pentru ultima dată… Îmi spunea ca abia așteaptă să meargă la colindat… De Crăciunul acesta, în Beetlemul Ceresc, Domnul Hristos îl va aștepta să-L colinde cu glasul lui minunat.
Smerit și prietensc gând. Îți mulțumesc pentru tot! Parte din ceea ce am trăit se regăsește în ceea ce făptuim. Frățioare, pentru aceasta cred că te va odihni Dumnezeu în veșnicia Sa.
O veșnicie în care râvna smerită nu poate fi decât binecuvântată!
Crăciun fericit în veșnicie!”, a scris Răzvan Carp, colegul de cameră al decedatului, pe Facebook.

Subliniem faptul că moartea studenților, în alte epoci, era un fenomen cu totul ieșit din comun, lăsând urme adânci în facultate și universitate. Asta pentru că numărul celor decedați la o vârstă atât de fragedă era foarte mic.

One thought on “O lume de 20 de ani: Un student teolog de la Sibiu a murit subit. Colegii comentează că era injectat cu serurile experimentale, care i-ar fi distrus sănătatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *