„Sunt prea fericit! Trăiesc o bucurie a sufletului! Dumnezeu a făcut dreptate”. George Becali, reacție după ce a aflat că CEDO a condamnat statul român pentru încălcarea dreptului lui la proces echitabil. VIDEO

Filantropul George Becali a aflat marți, 20 februarie 2024, cu bucurie faptul că statul român a fost condamnat de CEDO pentru că i-a încălcat dreptul la un proces echitabil în dosarul Becali – M.Ap.N., în care judecătorii ÎCCJ Livia Stanciu, Ionuț Matei și Francisca Vasile l-au condamnat la 2 ani de închisoare cu executare.

Totuși, încălcarea dreptului la un proces echitabil nu privește comiterea unui abuz de către unui dintre procurorii care au instrumentat dosarul si judecătorii care au soluționat cauza, ci durata prea mare a procesului. Concret, judecătorii CEDO au stabilit ca nu se justifica o durata de noua ani pentru doua trepte de jurisdicție. Oricât ar fi fost de complex dosarul, o asemenea durata este exagerata, subliniază instanța de la Strasbourg, potrivit Lumea Justiției, care pune la dispoziție și hotărârea CEDO de condamnare a statului român în dosarul Becali – M.Ap.N.

Gigi Becali a fost surprins de reporterii mai multor televiziuni de știri într-un moment de „bucurie a sufletului” pe treptele reședinței sale din București. El mulțumește lui Dumnezeu pentru că i-a făcut dreptate. Mărturisește că va solicita, prin intermediul avocaților, despăgubiri pentru nedreptățile care i s-au făcut în Justiția românească: „dacă au luat de 3 ori, trebuie să-mi dea de 3 ori”. Fostul europarlamentar acuză statul român că are un sistem penitenciar „criminal” și subliniază că e mai rentabil pentru românii cu bani să facă pușcărie în alte state membre U.E., unde condițiile de detenție sunt mai demne. Se plânge că Administrația Penitenciarelor nu i-a acordat nici una din zilele de „permisie” la care ar fi avut dreptul de-a lungul celor 3 ani pe care i-a avut de executat, cumulat, în închisorile românești. Astfel, patronul FCSB a fost silit să rateze majoratul a două dintre fiicele sale, Teodora și Alexandra. Mama lui, rudele și prietenii au avut de suferit din cauza ruperii lui din sânul familiei. De aceeași cruzime spune el că dau dovadă cei care nu-i permit Elenei Udrea să-și viziteze copila acasă, în cele câteva zile pe an la care ar avea dreptul să le petreacă la domiciliu. George Becali vrea ca numele judecătorilor „nedrepți” Livia Stanciu, Ionuț Matei și Francesca Vasile să fie rostite la toate televiziunile, astfel încât copiii acestora să știe că mamele și tatăl lor au distrus viețile unor oameni pe care i-au „condamnat pentru o faptă care nu era incriminată”. Fostul condamnat și-ar dori ca acești 3 judecători să-și dea demisia sau să fie dați afară din sistem, ridicând prin aceasta problema că de ce trebuie să plătească statul atunci când pierde un proces la CEDO, când, de fapt, ar trebui să fie trași la răspundere acei funcționari ai statului care sunt vinovați de eșecul actului de justiție în România.

VIDEO Orange Sport România:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *