Activistul civic Aurelian Popa a câștigat în instanță 14 din cele 27 de procese împotriva amenzilor abuzive date de Jandarmerie pentru protestele din starea de alertă

Aurelian Popa, unul dintre animatorii protestelor anti-restricții din timpul stărilor de alertă arafatiene, nelipsit de la Piața Universității din București, dar și din Piața Mare sau Piața Unirii de la Sibiu, a primit de la Jandarmerie nu mai puțin de 27 de amenzi abuzive, puse pe seama unor dispoziții „legale” în aparență dar neconstituționale în esență, specifice regimului politic pandemist și vaccinist, care a operat cele mai mari încălcări de drepturi și libertăți fundamentale de la regimul comunist încoace. În perioada 2020 – 2022, în România au fost limitate dreptul la întrunire și la liberă asociere, libertatea de mișcare, erau condiționate protestele de un număr maxim (infim) de participanți, de purtarea măștii sau de certificatul vaccinal (chiar dacă protestul era împotriva introducerii certificatului). Aurelian Popa a contestat în justiție toate amenzile neconstituționale pe care le-a primit și prin care s-a încercat reducerea lui la tăcere. Până acum, a câștigat toate procele duse la bun sfârșit, în număr de 14, reprezentându-se singur în instanță. În urma primirii unui material pe această temă la redacție, dar și pentru că am fost adeseori în aceleași locuri publice și am militat pentru aceleași libertăți cetățenești, redăm în continuare această știre. Cu observația că, dacă Crăciunul anului 2021 venea cu jandarmi-colindători pe la ușile protestatarilor, anul acesta Crăciunul aduce și vestea zdrobirii în Justiție a abuzurilor practicate până acum.

„Între 2 octombrie 2021 și sfârșitul lui ianuarie 2022, DGJMB (Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București) l-a sancționat pe activistul Aurelian Popa de 27 de ori (!!!) cu amenzi abuzive, specifice stării de alertă arafatiene. Emiterea celor 27 de procese verbale (P.V.) în 16 săptămâni înseamnă o medie de peste 3 P.V.-uri la fiecare două săptămâni!

Acestea fac referire la nepurtarea măștii și la organizarea adunărilor publice cu peste 100 de participanți (nevaccinați și/sau netestați), indicându-se ca temei legal pseudo-Legea 55 din 2020, HG-uri, HCGMB-uri sau anexe din HCNSU-uri din 2021 și 2022

Din cele 27 de procese verbale, 14 au ajuns la final. Toate cele 14 finalizate până la momentul 22 decembrie 2022 s-au soldat cu decizie favorabilă lui Aurelian Popa”, potrivit Solid News.

Dosar 10864/299/2022:

„Admite plângerea contraventionala formulata de petentul Popa Ioan Aurelian, in contradictoriu cu intimata Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, impotriva procesul-verbal de constatare a contraventiei serie JO nr. 1973381/21.12.2021.

Admite cererea de interventie accesorie formulata de intervenienta Asociaţia Civică Stop Discriminării Cetăţenilor, in ceea ce priveste plangerea contraventionala

Anuleaza procesul-verbal de contraventie serie JO nr. 1973381/21.12.2021.

Obliga intimata Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti la plata catre petent a sumei de 112,40, cheltuieli de judecata, reprezentand taxa judiciara de timbru, taxe postale si contravaloare fotocopiere.

Document: Hotarâre 10042/2022 20.12.2022”, a precizat Aurelian Popa pe canalul său de Telegram.

Citiți și: TOȚI PENTRU UNUL: Protestatarul pentru Libertate Florin Măneanu din Timișoara ne roagă să-l ajutăm la plata amenzilor abuzive: Chiar de îmi voi găsi sfârșitul luptând pentru neamul și țara mea, tot n-am să renunț, sufletul meu va duce lupta mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *