A cincea seară a cântecelor pentru Pace cu Vlad Pârău – din nou, la Sibiu. Ultima sesiune de Folk din 2022. Vedeți ce urmează. VIDEO

Muzica Folk abordează teme precum dragostea, iubirea de natură (de toamnă, în această perioadă), de poezie, precum și mesaje civice sau de protest, dar are prin definiție o atitudine anti-războinică. De aceea am intitulat seria de emisiuni muzicale ca fiind a Cântecelor pentru Pace. Deoarece unde este război Muzele tac și în loc de cultură și spiritualitate domnesc moartea, sărăcia, foametea. Nu ne dorim asemenea perspective, motiv pentru care pledăm pentru Pace și Normalitate (cea veche!).

În această seară (23.11.2022), la Sibiu, am revenit cu cântece din muzica Folk creație proprie și/sau reproduceri după artiști consacrați: Hai cu mine în vis!,  Ciucur verde de mătase, Tânăr și Liber (după Ovidiu Mihăilescu), Cronica lui Vălătuc – versuri Al. O. Teodoreanu; Mamă de soldat ucis (după Ioan Țilea), Cubism (după Ovidiu Mihăilescu) , Ridică-te, popor Român! – versuri Ana-Maria Coja/pian Aida Gelati, Restanța (Ioan Onișor / Costi Băleanu), Peste Centenar. Este ultima seară de Folk curat din acest an, următoarea fiind dedicată cântecelor de Țară în preajma zilei de 1 Decembrie (tot Folk și ele, dar mai aparte!), iar, din luna decembrie, urmând doar recitaluri de colinde.

Rezultatul vă invit să-l urmăriți mai jos, iar dacă veți deschide videoclipul în YouTube, abonați-vă gratuit la canalul „Vlad Pârău” pentru a beneficia de notificări în timp real despre cele mai noi cântece sau emisiuni. VIDEO: (articolul continuă dedesubt)

De interes, pe aceeași temă:

A patra seară a cântecelor pentru Pace cu Vlad Pârău – de data asta, din Brașov. VIDEO

 A treia seară a cântecelor pentru Pace cu Vlad Pârău. VIDEO

A doua seară de cântece pentru pace cu Vlad Pârău

Seară de cântece pentru Pace

Sunt omul de pază al câinelui meu. FOTO/VIDEO

4 thoughts on “A cincea seară a cântecelor pentru Pace cu Vlad Pârău – din nou, la Sibiu. Ultima sesiune de Folk din 2022. Vedeți ce urmează. VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *