Rămas bun, Mihai Făgădaru!

Teologul, asistentul medical și activistul civic Mihai Făgădaru a murit vineri, 19 noiembrie, la ora 3:30, în vârstă de 43 de ani, după ce se internase cu Covid la Spitalul Militar din București. El luase virusul de la doi bolnavi, mamă și fiu (Marius Dumitru Neagu), pe care i-a îngrijit înainte ca aceștia să se stingă. Starea lui a fost agravată de prezentarea tardivă la spital și de anumite comorbidități pe care le avea (astm, diabet, sinuzită cronică, probleme la ficat, era supraponderal).

Potrivit apropiaților, el a trecut la cele veșnice spovedit și împărtășit. Avocata lui, Marina Ioana Alexandru, spunea că în ajun pacientul i-a transmis nu suporta intubarea și se temea să nu fie intubat cu forța în spital, convorbire înregistrată care va fi adusă ca probă într-un eventual proces de malpraxis.

Pe 8 noiembrie, prietenii îi făceau urări pe facebook cu ocazia zilei onomastice: Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Acum 4 zile, Mihai Făgădaru făcea un apel pe grupul său de Telegram pentru angajarea unei asistente care să-l îngrijească la domiciliu. Se vede treaba că nu și-a dorit să ajungă la spital, el având probleme de respirație care îl făceau să stea mereu cu geamul deschis și să nu poată dormi culcat noaptea. Prietenii acuză faptul că nu se găsesc antivirale în farmacii care să facă posibil tratamentul ambulator al formelor mai ușoare ale bolii, Arbidolul fiind cumpărat la negru de la oameni care îl aduc din Republica Moldova și sunt persecutați de Poliția Română.

Anumite site-uri de propagandă precum G4media au anunțat triumfalist faptul că Mihai Făgădaru a murit, accentuând faptul că era un adversar al măștii (avea scutire medicală din cauza astmului) și unul dintre vorbitorii (nu liderii!) protestelor anti-restricții/anti-vaccinare din Capitală (că era fan Șoșoacă e o minciună ordinară, dovadă că Mihai Făgădaru a participat la protestul împotriva Ambasadei Rusiei, timp în care Diana Șoșoacă le cerea scuze rușilor pentru „deranj”). Cert este că inimosul activist civic n-a luat virusul de pe stradă, ci de la niște apropiați bolnavi, pe care i-a îngrijit, neglijându-se pe sine.

Trupul neînsuflețit a fost depus la capela Bisericii „Sfântul Nicolae” din cartierul bucureștean Militari. Va fi înmormântat, probabil, duminică sau luni.

Redăm, mai jos, un videoclip lăsat de Mihai Făgădaru pe canalul lui de YouTube, dar cenzurat de gigantul tehnologic din cauză că nu era „pe linia” propagandei pandemiste. În el, neobositul fiu al neamului vorbea despre Libertate și despre Dumnezeu. Acum, trecând Dincolo, a regăsit lucrurile pe care le-a căutat cel mai mult în Viață:

Dumnezeu să-l odihnească în pace, alături de sfinții Săi!

2 thoughts on “Rămas bun, Mihai Făgădaru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *