2 iunie, Ziua Națională a Adopției. Gabriela Firea: În România, aproape 6.000 de copii sunt adoptabili și-și așteaptă familia potrivită

Cu prilejul Zilei Adopției, care, în acest an, a coincis cu sărbătoarea Înălțării Domnului, Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a oferit câteva informații despre situația copiilor rămași fără părinți din România, precum și despre procesul de adopție. Iată postarea făcută de aceasta pe Facebook:

„Hristos S-a Înălțat!

Adopția este unul dintre cele mai nobile gesturi pe care le pot face oamenii. Dragostea nu ține cont de ADN, etnie sau culoarea părului. Fiecare copil merită iubire, o casă și o familie care să-i îndrume în viață.

Astăzi, 2 Iunie, este Ziua Națională a Adopției. Profit de ocazie să vă spun că adopția este singura șansă pe care o au mii de copii aflați în grija statului pentru a crește cu iubirea unei mame și a unui tată.

Din cei peste 47.000 de copii din sistemul de protecție specială, aproape 6.000 sunt adoptabili. Așteaptă doar familia potrivită.

Procesul de adopție a fost mult simplificat și va deveni mai ușor o dată cu noul sistem informatic prin care modernizăm sistemul de protecție a copiilor. Părinții adoptatori nu vor mai fi obligați să vină la “ghișeu” pentru documente, iar totul va fi digital, online. Un pas imens pentru acest proces complex.

Doar anul trecut, au ajuns în familii iubitoare aproape 1.600 de copii, un record pentru ultimii 20 de ani.

Copiii sunt viitorul nostru bun și luminos. Cu toții au dreptul să trăiască și să crească alături de o familie.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *